O yüzdelik rakam ve kullanım miktarı oradaki değerler işlemler kısmından takip edilmez orası sürekli değişkendir ve sabit değerlerde kalmaz bellek kullanım miktarları özellikle. Görev Yöneticisinde ki Performans sekmesinde Bellek kısmında net olarak gözükür, tabi kullanım sabit bir oranda kalırsa. Bellek kısmını seçin ve bakın Toplam Bellek ve Kullanılan Bellek miktarı ile Yüzdelik değeri yazar ve değer sabit bir oranda kalırsa en doğru ve kesin miktar burada gözükür. Ayrıca Windows Görev Yöneticisinde görünmeyen servislere bağlı alt kullanımlarda yapar bunları Görev Yöneticisinde göremezsin. Başlata Kaynak İzleyici yazıp uygulamayı açarsan tim Windows işlemlerinin detaylarına erişebilirsin ve hangi Windows bileşeni veya yazılım bileşeni ne kadar bellek ayarımış kendisine bunu görebilirsin.
Bir örnek vermek gerekirse, bende ki Toplam Bellek : 16 GB yani 16384 MB ve Sistem bunun 15.8 GB kadarını yani 16179.2 MB kullanmama izin veriyor ve arka planda Farming Simulator oyununu açtım örnek olarak oyun açıkken Görev Yöneticisinde ki Performans sekmesinde ki Bellek kısmı bana 4.0 GB kullanım olduğunu söylüyor ve yüzdelik rakam olarak %25 kullanım var diyor bunu doğrulamak için oyunda MSI Afterburner açtım ve sonuç doğru el ile doğrulamak gerekirse 15.8 GB * 0,25 yaptığımızda 3,95 GB çıkıyor yani doğru rakamı gösteriyor sistem. Detaylı olsun diye anlattım sizde kontrol edip sonuçta bir anormallik varsa söyleyin normalde olmaması gerek.