11.999TL FİYAT PERFORMANS KRALI EN İYİ RTX 3060 Sistem Toplama Rehberi - PCH F6

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

YusufLevent

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
23
Hocam konu biraz sert dönüyo biliyorum ama ben de bir şey isticektim hani buldun da bunuyorsun diyebilirler ancak sistem çok hızlı tükenceğini bildiğimden yükseltmeye bakmadan direkt satın aldım sonradan yükseltme yapmak için müşteri hizmetlerine söyledim ama olumsuz sonuç gelebilirmiş benim gibi böyle bir şey yapmak isteyenler için eğer stokda varsa konuşabilir misiniz

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
Stok miktarı ve kampanya tarihinin açıkça belirtilmemesi hem size hem firmaya ceza getirecektir maalesef. Buna dikkat etmeliydiniz. Bu açıklamayı yaptığınız yorum sahipleri şikayet edebilir
Öyle bir kanun var mı ? Kampanya yaparken veya bir indirim söz konusu olduğunda buna kim karışabilir ki ? Site ister 1 satar ister 1000 satar.

sfa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Bende sistemi tam saatinde video açıklamasındaki Link üzerinden ve mobilden satın aldım.Elinize emeğinize sağlık gerçekten daha önce de gg6 intel i satın almıştım ama bu tam bir efsane smokinlik olmuş tebrikler,
teşekkürler …

KS

TugberkBey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
60
Öyle bir kanun var mı ? Kampanya yaparken veya bir indirim söz konusu olduğunda buna kim karışabilir ki ? Site ister 1 satar ister 1000 satar.
Fiyat Etiketi Yönetmeliği diye bir şey var.
2000 stok satışa sunulacak diyebilir ama aslında 100 stok satar, diğer sitelerin ve rakiplerin fiyat kırmasına sebep olur manipüle etmiş olur.
Çok ciddi yaptırımları var bu tarz şeylerin. :)

MeteDevrim11

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hayır madem 8 geçe aldılar bu Taner hocamın suçu değil ki. Hangi site zamanı gelmeden sistemi satışa çıkardı daha önce ? Ben hiç bilmiyorum varsa da çok azdır nadirdir. Burada suçlanması gereken de Vatan Bilgisayar oluyor sizin şikayetinize göre. Onlar erken satış açmış.

Anlamadın galiba. Ben de gider yoruma erken aldım diye yazarım kimse doğru söylemek zorunda değil ve böyle bir yalan yapılmış da olabilir. Tek istediğim madem 8 geçe aldılar kim 8 geçe aldığının ekran görüntüsünü atabilir ? Atarsa tamam diyeceğim. E postaya falan fatura geliyor sipariş onaylandı yazıyor onu paylaşın bir daha bu konuya yazmayacağım haklısınız derim.
Sistem linkini erken açma olayını itopyada şahit oldum birkaç dakika önce linkini Instagramdan story olarak paylaştılar zamanı ve hangi sistem olduğunu hatırlamıyorum. @OceanLaB hocam sistemin parçalar ve fiyat o kadar iyiydi ki talep çok oldu , stok azdı , sorunu herkes görüp yaşadı ve tepkiler de çok oldu.

atilkurt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
İçeriğin tarihi ve zamanı belli hocam. Vatan bilgisayar hiç bir ürününde stok beyan etmiyor. 100+ deniliyorsa 100+ ürün satıyorlar. 100+ deyip 5 adet satamaz kimse.
Maalesef kanunda 100+ olarak bir stok belirtme şansınız yok. Yanlış hatırlamıyorsam İtopya ya da ince hesap (firmayı yanlış hatırlıyor olabilirim.)2021 yılında bu tarz bir sistem için ceza almıştı. Ekşi sözlük ve diğer forumlarda konusu vardı.

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
Fiyat Etiketi Yönetmeliği diye bir şey var. 2000 stok diyebilir ama aslında 100 stok satar, diğer sitelerin ve rakiplerin fiyat kırmasına sebep olur manipülasyon yapar. Çok ciddi yaptırımları var bu tarz şeylerin. :)
Tamam öyle bir şey var ama orada zaten fiyatlar önceden belirleniyor diye biliyorum. Yani bu sistemi 12000 TL değilde 9000 TL ye verseydi. O sistem o zaman devreye girerdi. Bu sistemin 12000 TL olacağı zaten önceden belliydi sadece biz bilmiyorduk. Gereken bütün makamlar biliyordu zaten.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Sistem linkini erken açma olayını itopyada şahit oldum birkaç dakika önce linkini Instagramdan story olarak paylaştılar zamanı ve hangi sistem olduğunu hatırlamıyorum. @OceanLaB hocam sistemin parçalar ve fiyat o kadar iyiydi ki talep çok oldu , stok azdı , sorunu herkes görüp yaşadı ve tepkiler de çok oldu.
Ama bakın kendiniz diyorsunuz itopya paylaştı diye. Vatan paylaşmadığı hâlde satışa açık bıraktı.

atilkurt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Mümkün değil istedikleri gibi satamazlar. Bildirdikleri şekilde satılmak zorunda (100 deyip 10 satması ayrı bir sorun, stok net olarak belirtmemek ayrı bir sorun. şikayet eden olursa ki alamayan sinirli güruhtan edenler olabilir. Ciddi para cezası mevcut.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Bu işlerde her şey serbest piyasa ve fiyatı satıcı belirliyorken kimsenin demediği sadece sizin söylediğiniz şekilde fiyatları istedikleri gibi koyamazlar diyorsunuz. O zaman tüm siteleri şikayet edin.

atilkurt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Tamam öyle bir şey var ama orada zaten fiyatlar önceden belirleniyor diye biliyorum. Yani bu sistemi 12000 TL değilde 9000 TL ye verseydi. O sistem o zaman devreye girerdi. Bu sistemin 12000 TL olacağı zaten önceden belliydi sadece biz bilmiyorduk. Gereken bütün makamlar biliyordu zaten.
Bilmesi gereken tüketici. Stok ve kampanya ile ilgili koşullar net olarak belirtilmeliydi

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
Mümkün değil istedikleri gibi satamazlar. Bildirdikleri şekilde satılmak zorunda (100 deyip 10 satması ayrı bir sorun, stok net olarak belirtmemek ayrı bir sorun. şikayet eden olursa ki alamayan sinirli güruhtan edenler olabilir. Ciddi para cezası mevcut.
Tamam zaten bende onu diyorum. 100 bildirildiyse 100 zaten satılmıştır. Fiyatlar önceden belirleniyor. Bunu sana veya bana söylemesi önemli değil. Arkadaş yukarda demiş ya belirtilmesi gerekiyor diye. Bize belirtilmesi gerekmiyor öyle bir kanun yok yani. Gerekli yerlere bildirim sağlandıysa kimse bir şey yapamaz istediği kadar şikayet edilsin.

atilkurt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Bu işlerde her şey serbest piyasa ve fiyatı satıcı belirliyorken kimsenin demediği sadece sizin söylediğiniz şekilde fiyatları istedikleri gibi koyamazlar diyorsunuz. O zaman tüm siteleri şikayet edin.
İsteyen istediği fiyatı koyabilir isterse bedava da verebilir. Fakat kaç tane vereceğini hangi tarihler aralığında bunu yapacağını belirtmek zorunda

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
Adam 100+ bildirim yapmıştır. 100+ satılmış faturayı koyar önlerine bitti gitti.

atilkurt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Tamam zaten bende onu diyorum. 100 bildirildiyse 100 zaten satılmıştır. Fiyatlar önceden belirleniyor. Bunu sana veya bana söylemesi önemli değil. Arkadaş yukarda demiş ya belirtilmesi gerekiyor diye. Bize belirtilmesi gerekmiyor öyle bir kanun yok yani. Gerekli yerlere bildirim sağlandıysa kimse bir şey yapamaz istediği kadar şikayet edilsin.
Dostum gerekli yer diye bir yer yok. Devlet dairesi mi burası. Bildirimin sağlanması gereken yer tüketici. Sen bu sistemden kaç adet satılacağını kampanya öncesi biliyor muydun? Videoda ya da duyuruda söylendi mi bu tarihte bu adet diye. Söylenmediyse cezası var şikayet edilirse diyorum

KS

TugberkBey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
60
Fiyat etiketi bazında düşünmeyin bunu.

X firma Q ürününü 500 adet değeri 100TL iken 80TL' den sundu diyelim.
Y firması da bunu görerek elinde olan 100 adet Q ürününü zaten 80TL' ye 500 adet satan var diyerek elindeki 100 adet ürünü 90TL' den sattı.
X firması gerekli makamlara stok bilgisi vermediği için 50 adet satıp, stok bitti dedi.
Y firmasının elindeki ürün 90TL'den piyasa değerinin altında tükendi.
X firmasında ise yarın yeni stok adı altında tekrar 100TL' den sunabileceği 450 adet Q ürünü var.

Sence incelemeye girdiği takdirde bunun yaptırımı olmaz mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri