100+ diye bir adet yok kanunda. 100 dür, 101 dir 199 dur. Net olmak zorundaAdam 100+ bildirim yapmıştır. 100+ satılmış faturayı koyar önlerine bitti gitti.
100+ diye bir adet yok kanunda. 100 dür, 101 dir 199 dur. Net olmak zorundaAdam 100+ bildirim yapmıştır. 100+ satılmış faturayı koyar önlerine bitti gitti.
İkisi aynı olay aslında ikisinin de videosu vardı şu dakikada link açılacak dendi . Biri storyde paylaşmış biri paylaşmamış benim demek istediğim sistemin stok azdı fiyat iyi talep çoktu , satıcıların yaptığı hata ortaya çıktı.Ama bakın kendiniz diyorsunuz itopya paylaştı diye. Vatan paylaşmadığı hâlde satışa açık bıraktı.
Dostum senin gibi mantıklı mesajları olan birinin böyle bir mesaj atması..Bu işlerde her şey serbest piyasa ve fiyatı satıcı belirliyorken kimsenin demediği sadece sizin söylediğiniz şekilde fiyatları istedikleri gibi koyamazlar diyorsunuz. O zaman tüm siteleri şikayet edin.
Bu yasanın kaynağını atar mısın ?Dostum gerekli yer diye bir yer yok. Devlet dairesi mi burası. Bildirimin sağlanması gereken yer tüketici. Sen bu sistemden kaç adet satılacağını kampanya öncesi biliyor muydun? Videoda ya da duyuruda söylendi mi bu tarihte bu adet diye. Söylenmediyse cezası var şikayet edilirse diyorum
İşte o yaptırımın olması için bana bir kaynak atabilir misiniz ? Bu yasayı içeren bir kaynak.Fiyat etiketi bazında düşünmeyin bunu.
X firma Q ürününü 500 adet değeri 100TL iken 80TL' den sundu diyelim.
Y firması da bunu görerek elinde olan 100 adet Q ürününü zaten 80TL' ye 500 adet satan var diyerek elindeki 100 adet ürünü 90TL' den sattı.
X firması gerekli makamlara stok bilgisi vermediği için 50 adet satıp, stok bitti dedi.
Y firmasının elindeki ürün 80TL'den piyasa değerinin altında tükendi.
X firmasında ise yarın yeni stok adı altında tekrar 100TL' den sunabileceği 450 adet Q ürünü var.
Sence incelemeye girdiği takdirde bunun yaptırımı olmaz mı?
Evet @OceanLaB Taner abi bu konuda gelişme olursa ben de bilgi almak istiyorum i5 12600'e yükseltmeyi düşünüyorum. Vatan WhatsApp'a mesaj attım ama dönüş alamadım saat geç olduğu için.Hocam konu biraz sert dönüyo biliyorum ama ben de bir şey isticektim hani buldun da bunuyorsun diyebilirler ancak sistem çok hızlı tükenceğini bildiğimden yükseltmeye bakmadan direkt satın aldım sonradan yükseltme yapmak için müşteri hizmetlerine söyledim ama olumsuz sonuç gelebilirmiş benim gibi böyle bir şey yapmak isteyenler için eğer stokda varsa konuşabilir misiniz
Resmi Gazete' de TİCARİ REKLAM VE HAKSIZ TİCARİ UYGULAMALAR YÖNETMELİĞİBu yasanın kaynağını atar mısın ?
İşte o yaptırımın olması için bana bir kaynak atabilir misiniz ? Bu yasayı içeren bir kaynak.
Öyle bir şey olduğunu sanmıyorum ki insanlar şikayet etsin. Bunu ilk defa sizden duydum zaten ve kaynak da önemli olduğundan bunun gerçek olup olmadığını bilmiyorum. Madem uğraşıp şikayet etse çok yaptırım uygulanır o zaman bunu burada Taner hocamı sanki aşağılar gibi belirtmektense tüm forumlara , pc ile alakalı videolar çekenlere ve teknoloji ile işi olan herkese gidip şikayet ederek belirtmek gerekir.Dostum senin gibi mantıklı mesajları olan birinin böyle bir mesaj atması..
Zaten insanlar uğraşıp şikayet etse gerekli mercihlere bir çok yaptırım uygulanır, fırsatçılar için.
Günümüzün en bariz örneği araba al-sat yapan kişiler.
Ben direkt aradım yükseltme yapmak istiyorum diye işte değiştirceğim parçaları söyledim gerekli yerlere iletmişler bakalım yarın dönüş yapıcaklarmış ama olumsuz da geri dönüş yapabilirlermişEvet @OceanLaB Taner abi bu konuda gelişme olursa ben de bilgi almak istiyorum i5 12600'e yükseltmeyi düşünüyorum. Vatan WhatsApp'a mesaj attım ama dönüş alamadım saat geç olduğu için.
@YusufLevent hocam nasıl söylediniz müşteri hizmetlerine?
MADDE 14 – (1) Bir mal veya hizmete ilişkin indirim yapıldığını gösteren yazılı, sesli veya görsel herhangi bir ibarenin yer aldığı reklamlarda; (Ek ibare:RG-1/2/2022-31737)(2) indirimden önceki fiyat, indirimli satışın başlangıç ve bitiş tarihleri ile indirimli olarak satışa sunulan mal veya hizmetin miktarı sınırlı ise bu miktarın açık ve anlaşılır bir biçimde belirtilmesi zorunludur.Bu yasanın kaynağını atar mısın ?
İşte o yaptırımın olması için bana bir kaynak atabilir misiniz ? Bu yasayı içeren bir kaynak.
Vatan müşteri hizmetleri diye ilk çıkanı arayayım ben de o zaman Taner abi de bilgi verirse bu konuda çok ama çok makbule geçer, bakalım.Ben direkt aradım yükseltme yapmak istiyorum diye işte değiştirceğim parçaları söyledim gerekli yerlere iletmişler bakalım yarın dönüş yapıcaklarmış ama olumsuz da geri dönüş yapabilirlermiş
Dostum konu tamamen Taner Hoca' dan alakasız ve Vatan Bilgisayar' ın resmi işlemleri hakkında konuşulurken Taner Hoca' nın bile göstermediği alınganlığı gösterip, üstüne üstlük "aşağılar gibi" tarzı söylemlerle -guard-lık yapman komik biraz açıkcası.Öyle bir şey olduğunu sanmıyorum ki insanlar şikayet etsin. Bunu ilk defa sizden duydum zaten ve kaynak da önemli olduğundan bunun gerçek olup olmadığını bilmiyorum. Madem uğraşıp şikayet etse çok yaptırım uygulanır o zaman bunu burada Taner hocamı sanki aşağılar gibi belirtmektense tüm forumlara , pc ile alakalı videolar çekenlere ve teknoloji ile işi olan herkese gidip şikayet ederek belirtmek gerekir.
Kampanya adı üstünde, kampanya yapilarken sayı belirtmek esastır. Magzalarin bir kampanya yaptıklarında mesela 100 veya 500 adet ile sınırlıdır yazması gibi. Eğer sayı belirtmez isen belirtilen tarihte sayı sınırı stok sınırı olmaz. Bu nedenle firmalar bir kampanya yaptıklarında sayı belirtir. Taner ustayı severim içten samimi birisi, fakat ufak hatalar mevcuttu. Alarm kurdum almak için. saniyesinde oradaydım. Ama nekadar uğrassamda alamadım. Yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğu aşikar.Öyle bir kanun var mı ? Kampanya yaparken veya bir indirim söz konusu olduğunda buna kim karışabilir ki ? Site ister 1 satar ister 1000 satar.
Burada olmayan şey üzerinden " onu bildirmesi gerekirdi bunu bildirmesi gerekirdi yok şunu söylemeliydi bunu yazmalıydı" diyorsun ama biz guardlık yapma oluyoruz. Gelip burada sadece gereksiz mesaj atıyorsunuz daha kaç kere yazacağım bilmiyorum ama her satışta , kampanyada ve hazır sistemde olan sorunları bu kadar abartmanız gereksiz.Dostum konu tamamen Taner Hoca' dan alakasız ve Vatan Bilgisayar' ın resmi işlemleri hakkında konuşulurken Taner Hoca' nın bile göstermediği alınganlığı gösterip, üstüne üstlük "aşağılar gibi" tarzı söylemlerle -guard-lık yapman komik biraz açıkcası.
İyi forumlar.
Bak şimdi sana çok basit bir örnek atıcam. Senin dediğine göre bu durumun bir yaptırımı olması lazım.Resmi Gazete' de TİCARİ REKLAM VE HAKSIZ TİCARİ UYGULAMALAR YÖNETMELİĞİ
adı altında aratabilirsin maddeler arasında stok yönetmeliği illa ki vardır.
www.resmigazete.gov.tr
Adamsın.MADDE 14 – (1) Bir mal veya hizmete ilişkin indirim yapıldığını gösteren yazılı, sesli veya görsel herhangi bir ibarenin yer aldığı reklamlarda; (Ek ibare:RG-1/2/2022-31737)(2) indirimden önceki fiyat, indirimli satışın başlangıç ve bitiş tarihleri ile indirimli olarak satışa sunulan mal veya hizmetin miktarı sınırlı ise bu miktarın açık ve anlaşılır bir biçimde belirtilmesi zorunludur.
(2) İndirimli satış reklamlarında, hangi mal veya hizmetlerin indirimli satışa konu edileceği veya ne kadar indirim uygulanacağı hususlarında anlam karışıklığına yol açarak tüketicileri yanıltabilecek veya gerçekte olduğundan daha fazla indirim uygulanıyormuş izlenimi oluşturacak ifade veya görüntülere yer verilemez.
Yok canım olur mu bunların hepsi suç biz salağız şikayet etmiyoruz sorun bizde. En iyisini o arkadaş biliyor.Bak şimdi sana çok basit bir örnek atıcam. Senin dediğine göre bu durumun bir yaptırımı olması lazım.
Ekli dosyayı görüntüle 5202
Bak şimdi burada tek bir ürün var. 3 farklı fiyat var. Senin dediğine göre Amazon ceza ödemeli. Çünkü diğerinden farklı satıyor. Ayrıca bu indirimi yapacağını ben bilmiyordum. Kimse bilmiyordu.
Ekli dosyayı görüntüle 5204
Buraya görede sadece stokta var yazıyor stokta belirtilmemiş. Amazon bu şekilde binlerce ürün satıyor. X bir firma indirim yapıyor. Çok az bir farkla amazon her zaman daha ucuza satıp en ucuz sıralamasında üstte kalmaya çalışıyor.
Güzel kardeşim, KAMPANYALI STOK VARDIR - NORMAL STOK vardır. Burda konu kampanyalı fiyattan satışa sunulacak adetin belirtilmesi.Bak şimdi sana çok basit bir örnek atıcam. Senin dediğine göre bu durumun bir yaptırımı olması lazım.
Ekli dosyayı görüntüle 5202
Bak şimdi burada tek bir ürün var. 3 farklı fiyat var. Senin dediğine göre Amazon ceza ödemeli. Çünkü diğerinden farklı satıyor. Ayrıca bu indirimi yapacağını ben bilmiyordum. Kimse bilmiyordu.
Ekli dosyayı görüntüle 5204
Buraya görede sadece stokta var yazıyor stokta belirtilmemiş. Amazon bu şekilde binlerce ürün satıyor. X bir firma indirim yapıyor. Çok az bir farkla amazon her zaman daha ucuza satıp en ucuz sıralamasında üstte kalmaya çalışıyor.
İyide indirim olana kadar kimse Vatanda satılacağını bilmiyordu ki işte. Bu reklama girmiyor. Adam bize haftalar önce şu şu şu parçalar içeren şu fiyata sistemi vatan üzerinden çıkarıyorum demedi yani oranın reklamını yapmadı.MADDE 14 – (1) Bir mal veya hizmete ilişkin indirim yapıldığını gösteren yazılı, sesli veya görsel herhangi bir ibarenin yer aldığı reklamlarda; (Ek ibare:RG-1/2/2022-31737)(2) indirimden önceki fiyat, indirimli satışın başlangıç ve bitiş tarihleri ile indirimli olarak satışa sunulan mal veya hizmetin miktarı sınırlı ise bu miktarın açık ve anlaşılır bir biçimde belirtilmesi zorunludur.
(2) İndirimli satış reklamlarında, hangi mal veya hizmetlerin indirimli satışa konu edileceği veya ne kadar indirim uygulanacağı hususlarında anlam karışıklığına yol açarak tüketicileri yanıltabilecek veya gerçekte olduğundan daha fazla indirim uygulanıyormuş izlenimi oluşturacak ifade veya görüntülere yer verilemez.
Ya bende sana diyorum ki güzel insan. Sadece burada ve ilk yapılıyormuş gibi tüm konuyu bununla uzatıp durdunuz milyonlarca bunu yapan yer ve çok kaliteli yıllardır hizmette olan markalar var laf yapacaksanız gidin onlardan başlayın.Güzel kardeşim, KAMPANYALI STOK VARDIR - NORMAL STOK vardır. Burda konu kampanyalı fiyattan satışa sunulacak adetin belirtilmesi.
Depoda 1000 adet ürün vardır bu bir stoktur, 100 adeti kampanyalı fiyattan satılacak ise bunun stoğu ayrı belirtilir.
Burada olmayan şey üzerinden " onu bildirmesi gerekirdi bunu bildirmesi gerekirdi yok şunu söylemeliydi bunu yazmalıydı" diyorsun ama biz guardlık yapma oluyoruz. Gelip burada sadece gereksiz mesaj atıyorsunuz daha kaç kere yazacağım bilmiyorum ama her satışta , kampanyada ve hazır sistemde olan sorunları bu kadar abartmanız gereksiz.