26.04.2022 PC Hocası Sistem Toplama Rehberi

Karmarija

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Ne gibi bir aldatmaca açabilir misiniz?
Hocam öncelikle merhaba, 2 yıldır takip ediyorum sizi şuana kadarki 2-3 sistem tam bi f/p özelliği taşıyor neden derseniz:
Malum i310100f li sistemler yok sattı hatta 10100f ve asus tuf gtx1650’li sistem çok iyiydi ancak şuan i3 serisi yerine 10400f 11400f 12400fli sistemlere geçildi ve iyide oldu. Ryzenci biri olarak (1600x-2600x-3600x-5600x) yeni çıkan işlemciler tam bir fiyasko çoğunluk belki ghz dengesizliğini anlamayabilir ve bunlar üzerinden f/p adı altında satış reklamı uzun vadede imaj kötülemesi yaratabilir düşüncesindeyim. Keşke 3600 veya 3600x kendini ispatlamış işlemci üzerinden devam etseydiniz. Ekran kartına gelicek olursak gtx serileri bitti rtx serilerine geçildi artık 3060 ve üzeri bekleyişi içerisinde millet. Rx 6700xt’de olabilir. Bütçeyi kısmaya gerek yok ne kadar ucuzsa sistem al satçısıda o kadar bol oluyor.diğer forumlarla rekabet ortamı olmuş olabilir ancak diğerleri anca oyun oynar siz başkasınız:) sevgiler

Kerimhan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
220
Çıkan sistem f/p açısından gerçekten güzel. Alan arkadaşlara hayırlı olmasını diliyorum. işlemci ve ekran kartı fiyatına komple sistem çıkarmışsınız valla tebrikler ama stok az gibi.

Emeğinize sağlık.

AKOwashere

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Benim tahminim şöyle; :rolleyes:

• AMD Ryzen 5 5600 4.40 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci
  • Gigabyte B450M H 3600mhz(OC) RGB M.2 AM4 mATX Anakart
  • GeIL 16GB(2x8) Evo Spear AMD Edition 3200mhz CL16 DDR4 Ram
  • Sapphire Radeon RX 6600 Pulse 8GB GDDR6 128 Bit Ekran Kartı
  • WD 480GB Green SN350 NVMe Okuma 2400MB-Yazma 1650MB M.2 SSD
  • Performax Volkov 650W 80+ Tempered Glass RGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
Kasa ve işlemci(çok az fark) dışında tutturmuşum :D

KS

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,367
Hocam bugün Sinerji ile iletişime geçtim. Ufak bir aksaklık olmuş. Şimdi siparişimi onayladılar. 9999TL den alabildim. Sizlere çok teşekkür ederim. :) @OceanLaB

Hayırlı olsun hocam. Güzel günlerde kullanın. YouTube'da yorumlarda 1 kişiye satıldı diye linçlemişler ama, en azından satın alan arkadaşlar sağolsunlar yazıyor. Yapsak suç, yapmasak suç ben anlamadım :)

mehmet alinin mee si

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
72
Hayırlı olsun hocam. Güzel günlerde kullanın. YouTube'da yorumlarda 1 kişiye satıldı diye linçlemişler ama, en azından satın alan arkadaşlar sağolsunlar yazıyor. Yapsak suç, yapmasak suç ben anlamadım :)
öyle kişiler her zaman olur hocam , uzun süredir takip ediyorum görüyorum 1 kişin almadığını ve f/p olduğu için haliyle hemen bitiyor

KS

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,367
öyle kişiler her zaman olur hocam , uzun süredir takip ediyorum görüyorum 1 kişin almadığını ve f/p olduğu için haliyle hemen bitiyor

Bende onu anlatmaya çalışıyorum insanlara. Bugün iPhone 13 Pro Max 9.999TL düşsün bakalım. Kaç dakika dayanıyor? İnsanlar geceden kuyruğa girmezse adımı değiştiririm. Bu tarz durumlar ne yazık ki böyle. Keşke stok 1000 tane olsa da rahat rahat yetse ama zaten sektör darboğazda parçalar az ve fiyatlar uçuk.

Haliyle böyle sistemler çıkınca hemen bitmesi çok normal. Ancak alamayan insanlar maalesef çamura yatıyor. Bugüne güvenilir olmayan firmalarla asla çalışmadım. Bu saatten sonra zaten hiç çalışmam. Kendi ayağıma neden sıkayım durup dururken?

Adam diyor ki;

"100 stok demişsiniz 5 dakikada bitmiş. Kesin 1 stok vardı. Onu da siz aldınız. Dolandırıcısınız."

Şimdi bu adama nasıl izah edebilirsiniz ki? Sinerjiden ürünlerin depo durumunu ve kargoya gidecek hazırlanmış ürünlerin görsellerini istedim. Onu paylaşacağım cevaben. Bu sefer cevap vermeyecek veya farklı bir kulp bulacak.

Myronn

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
46
Bende aldım hocam takip no bekleniyor kısmına geldi bile bugün kargoya verilirse tahminimce cumaya gelir inşallah bayrama kalmaz

Cermenbey

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
193
Bende onu anlatmaya çalışıyorum insanlara. Bugün iPhone 13 Pro Max 9.999TL düşsün bakalım. Kaç dakika dayanıyor? İnsanlar geceden kuyruğa girmezse adımı değiştiririm. Bu tarz durumlar ne yazık ki böyle. Keşke stok 1000 tane olsa da rahat rahat yetse ama zaten sektör darboğazda parçalar az ve fiyatlar uçuk.

Haliyle böyle sistemler çıkınca hemen bitmesi çok normal. Ancak alamayan insanlar maalesef çamura yatıyor. Bugüne güvenilir olmayan firmalarla asla çalışmadım. Bu saatten sonra zaten hiç çalışmam. Kendi ayağıma neden sıkayım durup dururken?

Adam diyor ki;

Şimdi bu adama nasıl izah edebilirsiniz ki? Sinerjiden ürünlerin depo durumunu ve kargoya gidecek hazırlanmış ürünlerin görsellerini istedim. Onu paylaşacağım cevaben. Bu sefer cevap vermeyecek veya farklı bir kulp bulacak.
Çok ciddiye alıp canınızı sıkmayın,her sektörde her platformda saygısız ve toxic tipler var maalesef. Benim çalıştığım yerde başımdaki müdür bu yazıyı yazan adam kafasında bişey. Siz yine bir yorumunu görüyorsunuz biz her gün suratını görüyoruz :) O yüzden kendi kalitenizden ödün vermeden,işinizi severek yapın nacizane tavsiyem. @OceanLaB

Atalayq

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
420

Adam diyor ki;

Hocam…

Türkiye’de bir başarı bir iyilik doğru bir hareket hiç cezasız ,küfürsüz kalır mı? Sistemi çok beğendim tebrik ederim. Özellikle kasa çok hoşuma gitti. Yurtdışı incelemelerinde beğenmişler. Bende yakıştırdım. Daha iyilerine inşallah

KS

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,367
@OceanLaB Hocam iyi günler. Çok uzak olmayan bir dönemde 6700xt sistem çıkarmıştınız. Ben çok beğenmiştim. O zaman fiyatlar düşüşte değildi. Ve çıkardığınız sistem gerçekten f/p orta-üst segmentti.

Bu kalibrede sistem bekliyorum. Umarım bundan sonra böyle bir niyetiniz olur. Ayrıca ben hala bir marka indirimi bekliyorum. GamingGen’deki Logitech gibi. Tekrar Logitech olabilir fakat ben asus yada msi olması taraftarıyım bu markaların dış donanım yanında iç donanımda attığı için. Sadece aklınızda olması yeterli benim için :)

Çok ciddiye alıp canınızı sıkmayın,her sektörde her platformda saygısız ve toxic tipler var maalesef. Benim çalıştığım yerde başımdaki müdür bu yazıyı yazan adam kafasında bişey. Siz yine bir yorumunu görüyorsunuz biz her gün suratını görüyoruz :) O yüzden kendi kalitenizden ödün vermeden,işinizi severek yapın nacizane tavsiyem. @OceanLaB

Doğru diyorsunuz hocam. Çok fazla üstüne düşmemeye çalışıyorum ama, napayım insanoğlu bazen kaldıramıyor her şeyi. Bir de o gün kötü bir gün geçiriyorsanız, hepsi denk gelir bilirsiniz.. İnşallah daha iyilerine diyelim.

hvhgodausschwitz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hocam bugün Sinerji ile iletişime geçtim. Ufak bir aksaklık olmuş. Şimdi siparişimi onayladılar. 9999TL den alabildim. Sizlere çok teşekkür ederim. :) @OceanLaB
Gözünüz aydın :) Önceki yorumlarınızı okuduğumda birazcık sanki ön yargılı davranmışsınız ama Sinerji yardımcı olmuş, adınıza sevindim. Şimdiden iyi oyunlar!

hakkiucar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
@OceanLaB hocam bu güzel fırsattan yararlandırdığın için öncelikle teşekkür ederim. Bu sisteme uygun bir monitör arıyorum. En fazla bütçem 165 HZ yeter. Bayramdan önce bir fırsat olacak mı? Bir önceki monitör videonda çok az olacak tarzı bir şey diyordun.

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Alan herkese hayırlı olsun.
@OceanLaB hocam yakın zamanda üst düzey bir PC de kampanya yapmayı düşünüyor musunuz? 5800x + 3070 ti (6700XT) olan bir cihaz mesela. 15.000-20.000 TL civarında.

hvhgodausschwitz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Arkadaşlar bu arada benim fikrim şu, şuanda aynı parçalar 13K'dan satışa açık. Bu fiyatta bu sisteme göre iyi. Piyasada araştırma yaptığıma göre tek tek topladığınızda veya farklı bir firmadan bu parçaları tedarik etmeye çalıştığınızda 13K fiyatı geçiyor. Kısacası 13K'dan alsanız bile nerden baksanız 800₺-1000₺ civarında kâr ediyorsunuz. Alan arkadaşlara iyi oyunlar dilerim. :)

mustafabey555

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Çok teşekkür ederim. Elinize emeğinize sağlık. Valla onlar laftan anlamayan insanlar. Biraz özen gösterip saniyesinde girseler alırlar zaten. Siz yapmaya devam edin, onlar da boş boş konuşmaya devam etsinler. Biz her zaman takipteyiz. :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri