Bilgisayarımdan Acayip Bir Ses Geliyor

Meraklı Genç

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
54
Merhabalar, Bugün Sniper Ghost Warrior 2 indirdim oyuna girdiğimde acayip değişik bir ses geldi bu neyden dolayı oluyordur bir zararı var mıdır?
Videoyu aşağıya ekledim yardımcı olursanız çok sevinirim.

mutlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
537
Bu ses Coil Whine, bunu nerede görsem tanırım. Donanıma hiçbir zararı yoktur.

Eğer ürün yeniyse ve rahatsız ediyorsa, değişim/iade talep ederseniz yüksek ihtimalle onaylanır.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Coil W. performansa negatif etkisi olmadığı için herhangi bir şey yapmıyorlar diye biliyorum ama aldığınız yere danışın.

KS

Meraklı Genç

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
54
Bu ses Coil Whine, bunu nerede görsem tanırım. Donanıma hiçbir zararı yoktur.

Eğer ürün yeniyse ve rahatsız ediyorsa, değişim/iade talep ederseniz yüksek ihtimalle onaylanır.
21 Eylülde almışım bir şansımı deniyim cünkü acayip derece de rahatsız eden bir ses

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Aynen, iade kabul etmezlerse değişim için şansınızı zorlayın. Bu şekilde kullanmak zulüm gibi duruyor.

KS

Meraklı Genç

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
54
Değişim için zorluycağım dediğiniz gibi ama bir sorun var ben ekran kartını cıkartırken yanlışlıkla kutusu bir parça hasar alıp yırtıldı sorun olur mu?

Canbulu2123

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
286
Değişim için zorluycağım dediğiniz gibi ama bir sorun var ben ekran kartını cıkartırken yanlışlıkla kutusu bir parça hasar alıp yırtıldı sorun olur mu?
Dostum bana da bilgi verir misin? Bende de coil whine sesi var. Pckoliği aradığımda bana XFXin sitesinden bir şey indirmemi söylediler. Tam hatırlayamadım. Daha sonradan pek uğraşmak istemedim açıkçası.

KS

Meraklı Genç

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
54
Dostum bana da bilgi verir misin? Bende de coil whine sesi var. Pckoliği aradığımda bana XFXin sitesinden bir şey indirmemi söylediler. Tam hatırlayamadım. Daha sonradan pek uğraşmak istemedim açıkçası.
Tabiki iletişime geçer geçmez buradan sizide konuşmayı aktariyim.

KS

Meraklı Genç

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
54
Bu arada sizinkide videodaki gibi abartı bir ses mi acaba?

KS

Meraklı Genç

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
54
Bilgilendirme Amaçlı:
- PC Kolik'i arayıp teknik servise bağlanıp durumu izah ettim. Kendileri bu kartlarda gayet normal olduğunu 3060-3070 ve üstü nvidia tarafında 6700 ve üstü tüm kartlarda Coil Whine sesinin olduğunu, Garantiye gönderildiği taktirde desibel kontrolü yapılıcağını ve yüksek ihtimal tekrardan sorun yok diyerek geri dönderileceğini belirttiler.

KS

Meraklı Genç

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
54
Şu anda görünüşe göre Ekran kartı her türlü elimizde kalıyor bu yüzden ne yapabiliriz diye baktığımda 2 tane çözüm yolu var bir kaç tane bu konu hakkında da videolar mevcut

1- Ekran kartı için "Undervolt" yapmak. Bu durum sesi biraz daha azaltıyor ve çıkan sesten daha az ses veriyor
2- Oyunlarda FPS Kısıtlaması yapmak. Örnek olarak 144-240 hz bir monitörünuz varsa Max fps 299-399 yaparsanız bir nebze daha az ses duyma olasılığımız var.

Son olarak bunların ikisini aynı anda yaptığımız takdirde olduğunca daha düşük bir ses duyulmaktadır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri