Bu sistemler hangisini almalıyım yardım edin!

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
hocam şimdi amacım oyun değil yazılım siber güvenlik vs takılıyorum haftada 2-3 defa oyun oynarım ekran kartı o yüzden çok önemli ama tabii işlemcide önemli ileriye dönüklük açısından vs intel olmasından dolayı herkes intel olanı seç diyor kafam karıştı aralarından çok aman aman diyecek bir fark var mı?
O zaman intel işlemcili modeli almalısın sanırım 12. nesil ve lga 1700 söket ddr5 ram desteği de var. İleriye dönük sistem önü açık.

KS

exp-px

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
O zaman intel işlemcili modeli almalısın sanırım 12. nesil ve lga 1700 söket ddr5 ram desteği de var. İleriye dönük sistem önü açık.
ama amd alırsam ileride işlemciyi güncelleyebilirim 2 sene sonra ryzen 7 yapabilirim onuda düşünerek tavsiye verin hocam

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Bende yazılım için sistem alıcam intel alıcam. Bence sizde intel sistemi alın, ileride hangi yükseltmeleri yaparsınız eğer yaparsanız?

KS

exp-px

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Bende yazılım için sistem alıcam intel alıcam. Bence sizde intel sistemi alın, ileride hangi yükseltmeleri yaparsınız eğer yaparsanız?
hocam dediğim gibi amd alırsam işlemciyi yükseltirim eğer intel alırsam sistemde bir sorun çıkmazsa sadece kasayı değiştiririm

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
ROG ile TUF arasında öyle deli dehşet bir fark yok.
En iyi marka ve en kötü marka arasında bile fark yokki, biraz soğutma farkı var tek. Arada Fps max 10 olur oda en kötü ve en iyi markalar arasında.

KS

exp-px

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
En iyi marka ve en kötü marka arasında bile fark yokki, biraz soğutma farkı var tek. Arada Fps max 10 olur oda en kötü ve en iyi markalar arasında.
youtubedan testlerinebaktım iki kartından tuf daha performanslı çıkıyor

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
hocam dediğim gibi amd alırsam işlemciyi yükseltirim eğer intel alırsam sistemde bir sorun çıkmazsa sadece kasayı değiştiririm
İntelin kasası güzel neden kötü dediniz. Ryzen olanı alırsanız hangi yükseltmeleri yapacaksınız anlatırmısınız?

KS

exp-px

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
o zaman hocam amd sistem alıcam dedim ya ileride amd sistem alıp işlemciyi güncelleyeceğime intel alıp kasasını güncellerim öyle değilmi ayrıca bu intelli olanın psu ve ssdsi nasıl psu 650 yeter mi

KS

exp-px

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
İntelin kasası güzel neden kötü dediniz. Ryzen olanı alırsanız hangi yükseltmeleri yapacaksınız anlatırmısınız?
ryzen olanı alsaydım ilerleyen zamanlarda işlemciyi büyük ihtimal intele çevirirdim anakartla beraber yada ryzen 7 yapardım başka bir şey yapmazdım

KS

exp-px

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
hocam ultima sisteme göre kasası küçük ve radatör desteği bunu alıcam ilerleye zamanda kasayı değiştirim ama kasayı beğenmeme fantezi meselesi yoksa güzel yani :d

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
o zaman hocam amd sistem alıcam dedim ya ileride amd sistem alıp işlemciyi güncelleyeceğime intel alıp kasasını güncellerim öyle değilmi ayrıca bu intelli olanın psu ve ssdsi nasıl psu 650 yeter mi
SSD güzel. Blue modeli daha iyi performans veriyor. PSU da yetmese sistemde kullanmazlardı. Tam sınırda olacaktır. Sistemi güncellemek isterseniz güç kaynağı değişimi gerekir.

KS

exp-px

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
SSD güzel. Blue modeli daha iyi performans veriyor. PSU da yetmese sistemde kullanmazlardı. Tam sınırda olacaktır. Sistemi güncellemek isterseniz güç kaynağı değişimi gerekir.
hocam psu gold etkisi olur değilmi?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri