Yardım Dark Maxima V20 Fanları Dönmüyor

MGulcan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
47
herkese iyi akşamlar . @Syqex tavsiyesi ile kasamın daha iyi hava akışına sahip olabilmesi için dark maxima v 20 kasayı satın aldım . eski kasamdaki tüm bileşenleri yeni kasama aktardım . anakart modelim. Gigabyte A520M-H . Tüm parçaları sorunsuz taktım fakat kasa fanlarının rgb ışıkları yanmasına ve kumandadan renk değişimini kontrol edebilmeme rağmen fanlar dönmüyor. fan kontrolcüsünün sata kablosunu anakarttaki SYS_Fan 1 slotuna taktım . fakat bitişiğindeki gelen resimdeki kabloyu nereye bağlayacağımı anlayamadım. fanların dönmesi için ne yapabilirim lütfen yardımcı olun teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• F8C5BD6D-DBB8-4FD6-973B-CF038D873EA1.jpeg
    F8C5BD6D-DBB8-4FD6-973B-CF038D873EA1.jpeg
    82.2 KB · Görüntüleme: 21

behnankmscu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
Kumandadaki sol üstte yer alan M/B sync'ye basınca bir değişim oluyor mu, tüm fanlar kasanın içinde gelen kontrolcüye bağlı mı?

behnankmscu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
Kontrolcünün fan slotunu değiştirip deneyiniz ve eğer a/rgb bağlantısı yaptıysanız onu çıkarıp deneyiniz bir de.

KS

MGulcan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
47
Kontrolcünün fan slotunu değiştirip deneyiniz ve eğer a/rgb bağlantısı yaptıysanız onu çıkarıp deneyiniz bir de.
SYS_Fan 2 fan slotunada taktım yine aynı sonuçla karşılaştım resimdeki görseldeki kablo fan giriş kablosuna bitişik bir kablo ve yanındada vdg kablosu var bunlarla bir alakası olabilir mi

@Çağdaş Işık @Syqex

@OceanLaB

Son düzenleme:

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Şu girişi taktınız ama ona rağmen mi fanlar dönmüyor ?

1681416940270.png

Birde güç kaynağından kontrolcüye bağlantı yapmanızda gerekiyor diye biliyorum. Onlar tam mı ?

KS

MGulcan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
47
Şu girişi taktınız ama ona rağmen mi fanlar dönmüyor ?

Ekli dosyayı görüntüle 19464

Birde güç kaynağından kontrolcüye bağlantı yapmanızda gerekiyor diye biliyorum. Onlar tam mı ?
resimdeki görseli bağladım. psu dan kontrolcüye herhangi bir bağlantı yapmadım. psu daki hangi kablo kontrolcüye bağlanılabiliyor ki ?

Ekli dosyalar

• B5D1DF07-947C-440F-BA24-634CC60981D8.jpeg
    B5D1DF07-947C-440F-BA24-634CC60981D8.jpeg
    109.4 KB · Görüntüleme: 37

behnankmscu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
SYS_Fan 2 fan slotunada taktım yine aynı sonuçla karşılaştım resimdeki görseldeki kablo fan giriş kablosuna bitişik bir kablo ve yanındada vdg kablosu var bunlarla bir alakası olabilir mi

@Çağdaş Işık @Syqex

@OceanLaB
O adreslenebilir rgb için bir bağlantı. Psu'dan kontrolcüye güç gelmesi için bağlantı sağlamanız lazım ki fanlar çalışsın hocam.

behnankmscu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
WhatsApp Image 2023-04-13 at 23.29.50 (1).jpegWhatsApp Image 2023-04-13 at 23.29.50.jpegWhatsApp Image 2023-04-13 at 23.29.49.jpeg
Hocam en sağda belirttiğim kablo kontrolcüye takılmalı.

KS

MGulcan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
47
Fanlar çalışmaya başladı . Teşekkür ederim yardımlarınız için . Peki yeni aldığım bu kasanın üst kısmına diğer kasamdan çıkan üç adet fanı bağlamamı önerir misiniz. Yukardan gelen hava kasanın içindeki hava akışına negatif bir etkisi olur mu ? Birde bağlarsam kontrolcüdeki girişlere bağlantıları yapmam yeterli midir ? @Syqex

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Fanlar çalışmaya başladı . Teşekkür ederim yardımlarınız için . Peki yeni aldığım bu kasanın üst kısmına diğer kasamdan çıkan üç adet fanı bağlamamı önerir misiniz. Yukardan gelen hava kasanın içindeki hava akışına negatif bir etkisi olur mu ? Birde bağlarsam kontrolcüdeki girişlere bağlantıları yapmam yeterli midir ? @Syqex
Önerebilirim ama havayı dışarı verecek şekilde kurulum yapın. Ön taraftaki büyük fanlar yeterince hava alıyor , diğer fanlar havayı dışarı atarsa daha güzel olur. Birde kasanın üst tarafı 2 adet 120mm yada 2 adet 140mm fan destekliyor. Bağlantı olarak da kontrolcüye bağlamanız yeterli olur diye biliyorum.

KS

MGulcan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
47
Önerebilirim ama havayı dışarı verecek şekilde kurulum yapın. Ön taraftaki büyük fanlar yeterince hava alıyor , diğer fanlar havayı dışarı atarsa daha güzel olur. Birde kasanın üst tarafı 2 adet 120mm yada 2 adet 140mm fan destekliyor. Bağlantı olarak da kontrolcüye bağlamanız yeterli olur diye biliyorum.
Egzoz fan olarak kullanın diyorsunuz sanırım. Yani ön paneldeki bağlantısı gibi değil ters çevirerek yukarıya bağlayın diyorsunuz değil mi

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri