Dertleşelim mi?

PoizDev!

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
84
Selamlar! Türkiye'de yaşayan insanlığın son kalesine sesleniyorum, nasılsınız keyifler yerinde mi? Şahsen benim bayağı uzun zamandır değil. Git gide her şeyde artan fiyatlar canımı sıkmaya başladı ve bunun için konu açmaya karar verdim. Sadece bilgisayarlarda değil onlardaki fiyat artışları beter olduğu için onları konuşuyoruz ama farkettiniz mi artık arkadaşlarınızla gezmeye gittiğinizde 200-300 lira yetersiz geliyor. Sizi rahatsız ediyor mu bilmiyorum ama beni çok rahatsız etmeye başladı. Her gün gelen zamlardan tek bunalan ben değilim değil mi nolur yanlız değilsin deyin ya dnakkdwkdma. Delirmek üzereyim cidden ülkede yaşamak büyük bir zulüm olmaya başladı. Markete giriyorsun insani ihtiyaçlarını alıyorsun 1000-1500 lira hesap bırakıp çıkıyorsun. Hele sigara alkol vesaire kullanıyorsan bittin zaten 5500 lira asgari ücret direkt sigaraya gidiyor. Şahsen evde çok duran birisi değilim çok seyehat ederim ve hem işime devam etmek hemde oyun oynamak için bir laptop arıyordum. Ne zaman "işte bu güzel!" Dediğim bir cihaz olduysa ertesi gün 1000-2000 lira zamlanmış oluyor. Her şey dünya genelinde ucuzlamaya başladı fakat bizde sabit bile durmuyor artmaya devam ediyor. Konudan konuya atlayacağım ama yani insanların sosyalleşmeye ihtiyacı var ve gidip bir kahve bir yemek yeseler 400 500 lira hesap çıkıyor ve doğal olarak bu insanların gözünü korkutuyor. Ben en son ne zaman arkadaşlarımla dışarı çıktım hatırlamıyorum. Aslına bakarsanız o kadar uzun zamandır hiçbir şeyi planlamıyorum ki zaman algısı falan kalmadı. Yıllar, aylar, haftalar, hatta günler bile karışıyor. Neyse aşırı uzatmaya gerek yok hepiniz bunların ne olduğunu biliyorsunuz. Bu bir dert duvarı abi ne zaman bi derdiniz olursa yazın içinizi dökün. Aklınızda tutmak artık daha zararlı çünkü...

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Birşeylerle meşgul olmadıktan sonra insanı ciddi bir bunalıma sürüklüyor kendi hayat çizgini belirleyip yürümekten başka çaremiz yok maalesef, Allah sonumuzu hayır etsin birlikte birşeyleri değiştiririz umarım...

KS

PoizDev!

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
84
Birşeylerle meşgul olmadıktan sonra insanı ciddi bir bunalıma sürüklüyor kendi hayat çizgini belirleyip yürümekten başka çaremiz yok maalesef, Allah sonumuzu hayır etsin birlikte birşeyleri değiştiririz umarım...
Artık bir şeylerle meşgul olmak bile kurtarmıyor ki insanı. Dijital oyun tasarımıyla ilgileniyorum üstüne lise öğrencisiyim elimde meşgul olacak çok fazla şey varken bunların stresi hâlâ peşimi bırakmıyor yani her türlü stresliyiz artık bununla yaşamaya alışmak gerek gibi bişey oldu.

KS

PoizDev!

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
84
Birazdan derdimi yazacağım.
Zevkle dinleriz, dediğim gibi burası bir dert duvarı insanların içinde tutmaması gerektiğini düşünüyorum. Kimin ne derdi varsa yazsın. Çözüm bulunamasa bile içinizde tutmaktan kat kat daha iyidir.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Böyle bir konu açacaktım saol. Dediklerinde maalesef haklısın :/. Türkiyede yaşamak çok zor . Özellikle genç olmak çok zor birde ailenin durumu iyi değilse... Yurt dışındaki gençlere bakıyorum özgürler , sosyaller vs çoğu öyle. Üzülüyorum onların eğlenip bizim gibilerin en kötü aktiviteyi bile yapamamasına. Bir bisiklet bile +1k eskiden almak istiyordum fakat durumlardan dolayı alamadım ve hevesim kaçtı. Lise 3 e geçicem 2 hafta sonra ve bilişim öğrencisiyim bilgisayarım yok . 2 yıldır alıcaz alıcaz ve halâda alıcaz deniyor. Lise bitti bitecek daha bilgisayarım yok , neden ? Çünkü en kötüsü 13-15k . İleride yazılımcı olmak istiyorum ve şuanda yazılım ile ilgilenmek istiyorum fakat pc yok. Neyse kimseyi ilgilendirmiyordur belki ama içimi dökmek istedim. 3 yıldır evdeyim dışarı çıkmıyorum pek sosyal değilim yoksa daha çok canım sıkılırdı :D .

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Ortaokul hayatıma göre lise çok berbat. Param olmasın ama sağlam dostlarım olsun.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
200-300TL nin eksik geldiğini fark etmedim çünkü arkadaşım yok :confused:
Çoğumuz benzer durumdayız galiba. 4 yıl olacak taşınalı ve taşındığımdan beri 1 arkadaşım yok. Benden dolayıda olabilir belki bilmiyorum.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,762
Artık bir şeylerle meşgul olmak bile kurtarmıyor ki insanı. Dijital oyun tasarımıyla ilgileniyorum üstüne lise öğrencisiyim elimde meşgul olacak çok fazla şey varken bunların stresi hâlâ peşimi bırakmıyor yani her türlü stresliyiz artık bununla yaşamaya alışmak gerek gibi bişey oldu.
Ben saldım artık son sene 2 gün okula gidicem diğer günler işe o yüzden sanki şalteri indirmişim gibi sadece şu 1 yıl geçip gitsin diye uğraşıyorum belki okuldan sonra şuan çalıştığım yerde çalışmaya devam edebilirim o yüzden biraz rahatım üni.'yi de açık dan okuyup para kazanacağım.Artık hiçbir şey umrumda değil eğer staj yaptığım yerde de çalışamazsam 10-11.sınıf da Nargile kafelerde çalışıyordum orda devam ederim en azından günlük para kazanıyordum.
Ortaokul hayatıma göre lise çok berbat. Param olmasın ama sağlam dostlarım olsun.
Orta okul arkadaşlarım 4 kişi hariç ..... dı Lisede de 4 sağlam arkadaşım var artık orta okuldaki arkadaşlarımla konuşmuyoruz bile lisedekilerle de dediğim gibi sağlamız öylede devam edeceğiz.Şuanda 4 arkadaşım var telefon listemde iş ile alakalı ve ev dekileri silersem 6 -5 kişi kalıyor.

Son düzenleme:

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Böyle bir konu açacaktım saol. Dediklerinde maalesef haklısın :/. Türkiyede yaşamak çok zor . Özellikle genç olmak çok zor birde ailenin durumu iyi değilse... Yurt dışındaki gençlere bakıyorum özgürler , sosyaller vs çoğu öyle. Üzülüyorum onların eğlenip bizim gibilerin en kötü aktiviteyi bile yapamamasına. Bir bisiklet bile +1k eskiden almak istiyordum fakat durumlardan dolayı alamadım ve hevesim kaçtı. Lise 3 e geçicem 2 hafta sonra ve bilişim öğrencisiyim bilgisayarım yok . 2 yıldır alıcaz alıcaz ve halâda alıcaz deniyor. Lise bitti bitecek daha bilgisayarım yok , neden ? Çünkü en kötüsü 13-15k . İleride yazılımcı olmak istiyorum ve şuanda yazılım ile ilgilenmek istiyorum fakat pc yok. Neyse kimseyi ilgilendirmiyordur belki ama içimi dökmek istedim. 3 yıldır evdeyim dışarı çıkmıyorum pek sosyal değilim yoksa daha çok canım sıkılırdı :D .
Yav ben şuna çok üzülmüştüm adam diyor ki Elayja diye bir LoL oynayan YouTuber sırf muhabbet için bile izlenir siz burda maç kaybediyorsunuz kızıyorsunuz kafa dağıtacak birşeyiniz yok ama Amerikalı genç adam setupta oyun oynuyor LoLde maç kaybedince kendine yemek söylüyor ucuz zaten birşeyler alıyor kafa dağıtıyor ama TR de böyle bir imkan yok TR gençlerinin ne farkı var onlardan demişti.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Hem yeni taşınmış olmam hem de liseye yeni başlamamdan dolayı doğru düzgün arkadaşım yok. Sınıftaki herkesle konuşuyoruz da gerçek arkadaşlık o değil. Sadece sınıfta konuştu bitti. Daha önceden birbirini tanıyanlar yeni arkadaşlar ile konuşmuyor gibi bir şey.

KS

PoizDev!

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
84
Böyle bir konu gerekiyordu zaten. Burası sadece insanların teknik sorunlarını çözmek içinden ziyade bir aile ortamı gibi düşünüyorum ve bir ailede herkesin derdini bilmesi gerekir. Çoğumuzun içini dökmesi gerekiyordu bende bunu yaptım çok önemli bişey değil : ). Ayrıca derdiniz umrumuzda olmasa bu konuyu açmazdım zaten sandığınızdan daha fazla umursuyoruz : )

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Yav ben şuna çok üzülmüştüm adam diyor ki Elayja diye bir LoL oynayan YouTuber sırf muhabbet için bile izlenir siz burda maç kaybediyorsunuz kızıyorsunuz kafa dağıtacak birşeyiniz yok ama Amerikalı genç adam setupta oyun oynuyor LoLde maç kaybedince kendine yemek söylüyor ucuz zaten birşeyler alıyor kafa dağıtıyor ama TR de böyle bir imkan yok TR gençlerinin ne farkı var onlardan demişti.
Hocam tr gençlerinin de birbirleri arasında fark var. Ailesinin durumu iyi olanlarda var kötü olanlarda yapacak bir şey yok. Ama ülke şartlarında durumu iyi olmayanların "yaşama" hakkı yok gibi geliyor.

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
RTE şu an TV de konuşuyor gençliğimizi yaşayamıyoruz diyorlar diyor siz kendinize bakın falan birşeyler diyor ve o kadar mantıksız ve devrik cümleler kuruyor ki ben anlamadım bile ama insanlar aağğğ haaaağ diye bağırıp tezahürat yapıyor.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Hem yeni taşınmış olmam hem de liseye yeni başlamamdan dolayı doğru düzgün arkadaşım yok. Sınıftaki herkesle konuşuyoruz da gerçek arkadaşlık o değil. Sadece sınıfta konuştu bitti. Daha önceden birbirini tanıyanlar yeni arkadaşlar ile konuşmuyor gibi bir şey.
Kaderimiz aynı galiba hocam.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Böyle bir konu gerekiyordu zaten. Burası sadece insanların teknik sorunlarını çözmek içinden ziyade bir aile ortamı gibi düşünüyorum ve bir ailede herkesin derdini bilmesi gerekir. Çoğumuzun içini dökmesi gerekiyordu bende bunu yaptım çok önemli bişey değil : ). Ayrıca derdiniz umrumuzda olmasa bu konuyu açmazdım zaten sandığınızdan daha fazla umursuyoruz : )
Saolun hocam. Bu yaşlarımızı iyi geçirememek ve yapacak bir şey olmaması üzüyor. Neyse , yapacak bir şey yok mesleğimizi elimize alalım bunlarıda hallederiz. 6 yıl kaldı :D .

KS

PoizDev!

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
84
Saolun hocam. Bu yaşlarımızı iyi geçirememek ve yapacak bir şey olmaması üzüyor. Neyse , yapacak bir şey yok mesleğimizi elimize alalım bunlarıda hallederiz. 6 yıl kaldı :D .
Hocam yani bu yaşlarımızı iyi geçirmememiz bizi böyle yaptı zaten. Gençlikten beri stresle, baskıyla, geçim kaygısıyla, fikir kısıtlamasıyla, sorgulama karşıtlığıyla ve buna benzer şeylerle bizi kısıtladıkları için bu haldeyiz. Daha iyi olabilirdik ama napalım...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri