- Tepki
- 84
Selamlar! Türkiye'de yaşayan insanlığın son kalesine sesleniyorum, nasılsınız keyifler yerinde mi? Şahsen benim bayağı uzun zamandır değil. Git gide her şeyde artan fiyatlar canımı sıkmaya başladı ve bunun için konu açmaya karar verdim. Sadece bilgisayarlarda değil onlardaki fiyat artışları beter olduğu için onları konuşuyoruz ama farkettiniz mi artık arkadaşlarınızla gezmeye gittiğinizde 200-300 lira yetersiz geliyor. Sizi rahatsız ediyor mu bilmiyorum ama beni çok rahatsız etmeye başladı. Her gün gelen zamlardan tek bunalan ben değilim değil mi nolur yanlız değilsin deyin ya dnakkdwkdma. Delirmek üzereyim cidden ülkede yaşamak büyük bir zulüm olmaya başladı. Markete giriyorsun insani ihtiyaçlarını alıyorsun 1000-1500 lira hesap bırakıp çıkıyorsun. Hele sigara alkol vesaire kullanıyorsan bittin zaten 5500 lira asgari ücret direkt sigaraya gidiyor. Şahsen evde çok duran birisi değilim çok seyehat ederim ve hem işime devam etmek hemde oyun oynamak için bir laptop arıyordum. Ne zaman "işte bu güzel!" Dediğim bir cihaz olduysa ertesi gün 1000-2000 lira zamlanmış oluyor. Her şey dünya genelinde ucuzlamaya başladı fakat bizde sabit bile durmuyor artmaya devam ediyor. Konudan konuya atlayacağım ama yani insanların sosyalleşmeye ihtiyacı var ve gidip bir kahve bir yemek yeseler 400 500 lira hesap çıkıyor ve doğal olarak bu insanların gözünü korkutuyor. Ben en son ne zaman arkadaşlarımla dışarı çıktım hatırlamıyorum. Aslına bakarsanız o kadar uzun zamandır hiçbir şeyi planlamıyorum ki zaman algısı falan kalmadı. Yıllar, aylar, haftalar, hatta günler bile karışıyor. Neyse aşırı uzatmaya gerek yok hepiniz bunların ne olduğunu biliyorsunuz. Bu bir dert duvarı abi ne zaman bi derdiniz olursa yazın içinizi dökün. Aklınızda tutmak artık daha zararlı çünkü...