Dertleşelim mi?

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Yazılım çok güzel geleceğin mesleği falanda bana donanım tarafıyla ilgilenmek çok daha mantıklı geliyor yada çok daha güzel. Nasıl ifade edilirse.
Fen liselerinde 9. Sınıflarda Python 10 de ardunio öğretiliyor.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Yazılım çok güzel geleceğin mesleği falanda bana donanım tarafıyla ilgilenmek çok daha mantıklı geliyor yada çok daha güzel. Nasıl ifade edilirse.
Bende bir kaç ay önce bilişim hocası yüzünden donanımdan nefret ediyordum şimdi aşığım. Ama yazılıma daha çok ilgim var sanki.

KS

PoizDev!

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
84
İşin o kısmı da geleceğin mesleği aslında bir noktada ne de olsa yazılım gelişecek donanım yazılıma ayak uyduramazsa donanım da değişecek

KS

PoizDev!

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
84
Fen liselerinde 9. Sınıflarda Python 10 de ardunio öğretiliyor.
Şahsen benim okuduğum okulda 9. Sınıfta 3D design ve az biraz java 10. Sınıfta Python 11. Sınıfta C++ ve C# 12. Sınıfta da Unity Engine öğretiyorlar

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Bundan 18-19 gün önce RX 6600 Amazonda 4999 TL'ye indi ve bende aldım.Sonra satıcı işte stokların yanlış sayıldığını şu an ellerinde stok kalmadığı eğer siparişi iptal etmezsem 1.5 hafta sonra geleceğini ve yanında kulaklık geleceğini söyledi ben klavye istedim ve siparişi iptal etmedim Amazona yazdım satıcı Amazon olmadığından birşey yapmayacaklarını söylediler.Ben süre geçince yazdım ve adam arayıp 27 temmuzda elimde olucağını söyledi sonra 27 temmuz günü geldi aradım ve ürünün ellerine geldiğini pazartesi kargoya vereceklerini söyledi pazartesi oldu aradım ve kargoya verdiklerini söylediler takip numarası istedim teslimata çıkınca atacaklarını söylediler Amazon satıcıya sorduğunda kesin geleceğini söyledi ayrıca pazartesi bu hafta başı pazartesiydi ve bugün cumartesi kargoda bu kadar geç gelemez salı günü gece inventustan anakart siparişi verdim perşembe elimdeydi bence kargoya verilmesi ve kandırıyorlar iptal etmeyi düşünüyorum siparişi fakat kesin geleceğini söylüyorlar şimdi 5kya almışken alacağım en ucuz RX 6600 taksitle beraber 6bin peşin Amazon tr de 5500 TL sizce iptal etmeli miyim ?
Tüm parçalarım var sadece ekran kartı ve monitörüm yok yani bi PC toplama yolu a girdim fakat hala masaya koyamadım toplayıpta kafam çok bozuk işler çok sıkıntıya girdi.

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Bundan 18-19 gün önce RX 6600 Amazonda 4999 TL'ye indi ve bende aldım.Sonra satıcı işte stokların yanlış sayıldığını şu an ellerinde stok kalmadığı eğer siparişi iptal etmezsem 1.5 hafta sonra geleceğini ve yanında kulaklık geleceğini söyledi ben klavye istedim ve siparişi iptal etmedim Amazona yazdım satıcı Amazon olmadığından birşey yapmayacaklarını söylediler.Ben süre geçince yazdım ve adam arayıp 27 temmuzda elimde olucağını söyledi sonra 27 temmuz günü geldi aradım ve ürünün ellerine geldiğini pazartesi kargoya vereceklerini söyledi pazartesi oldu aradım ve kargoya verdiklerini söylediler takip numarası istedim teslimata çıkınca atacaklarını söylediler Amazon satıcıya sorduğunda kesin geleceğini söyledi ayrıca pazartesi bu hafta başı pazartesiydi ve bugün cumartesi kargoda bu kadar geç gelemez salı günü gece inventustan anakart siparişi verdim perşembe elimdeydi bence kargoya verilmesi ve kandırıyorlar iptal etmeyi düşünüyorum siparişi fakat kesin geleceğini söylüyorlar şimdi 5kya almışken alacağım en ucuz RX 6600 taksitle beraber 6bin peşin Amazon tr de 5500 TL sizce iptal etmeli miyim ?
Tüm parçalarım var sadece ekran kartı ve monitörüm yok yani bi PC toplama yolu a girdim fakat hala masaya koyamadım toplayıpta kafam çok bozuk işler çok sıkıntıya girdi.
Konuyu açtım ama burası daha aktif buraya yazayım dedim.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Bende bir kaç ay önce bilişim hocası yüzünden donanımdan nefret ediyordum şimdi aşığım. Ama yazılıma daha çok ilgim var sanki.
Ben uzun süre bilgisayar istememin ardından alınan bilgisayarı araştırıp kötü olduğunu öğrenince donanıma merak saldım ve ilgimi çok çekiyor.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Ben uzun süre bilgisayar istememin ardından alınan bilgisayarı araştırıp kötü olduğunu öğrenince donanıma merak saldım ve ilgimi çok çekiyor.
Bende almak istediğim pc iyimi diye araştırırken kendimi buralarda buldum.

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Artık bir şeylerle meşgul olmak bile kurtarmıyor ki insanı. Dijital oyun tasarımıyla ilgileniyorum üstüne lise öğrencisiyim elimde meşgul olacak çok fazla şey varken bunların stresi hâlâ peşimi bırakmıyor yani her türlü stresliyiz artık bununla yaşamaya alışmak gerek gibi bişey oldu.
Hocam alışmak kalıcı bir çözüm değil evet hepimiz stresliyiz ama tabiri caizse iş başa düştü. Ben biraz da millet olarak yardımsever bir millet olduğumuzdan zorlandığımızi düşünüyorum, kendi bacağından asılı olma deyimi uzak geliyor bizlere. Ama günümüz hayat şartları kimseye nefes aldırmıyor ki başkasına nefes olalım. Üniversite zamanı 10 kişiye yardımcı olup yorulmayan ben zamanla kendimi taşıyamaz oldum. Karşılığını almama muhabbetini göz ardı ederek bu yorumu yapıyorum. Ne kadar yardımsever olsak da insanoğlu genel itibariyle nankör oluyor.

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Ben saldım artık son sene 2 gün okula gidicem diğer günler işe o yüzden sanki şalteri indirmişim gibi sadece şu 1 yıl geçip gitsin diye uğraşıyorum belki okuldan sonra şuan çalıştığım yerde çalışmaya devam edebilirim o yüzden biraz rahatım üni.'yi de açık dan okuyup para kazanacağım.Artık hiçbir şey umrumda değil eğer staj yaptığım yerde de çalışamazsam 10-11.sınıf da Nargile kafelerde çalışıyordum orda devam ederim en azından günlük para kazanıyordum.

Orta okul arkadaşlarım 4 kişi hariç ..... dı Lisede de 4 sağlam arkadaşım var artık orta okuldaki arkadaşlarımla konuşmuyoruz bile lisedekilerle de dediğim gibi sağlamız öylede devam edeceğiz.Şuanda 4 arkadaşım var telefon listemde iş ile alakalı ve ev dekileri silersem 6 -5 kişi kalıyor.
Bahsettiğim yaşam tarzı bu işte günümüz için en sağlıklısı, kısa vadede yaşamı idame ettirip ileriye yönelik makul planlar yapmak. Düşünmek bir hastalık, ne kadar sağlıklı düşünürsek o kadar iyi

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri