Düşük Performans

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Arkadaşlar bilgisayarım da doğru düzgün oyun oynayamıyorum sürekli kasılma ve takılmalar var FPS drop denen olay oluyor sürekli Windows 7 , Windows 8.1 ve Windows 10 64 bit olarak hepsini kurdum denedim kesinlikle işletim sistemi ile alakası yok. Sürücülerim güncel ısınma sorunu yok donanımları test ettim sorun göremedim ayrıca farklı bir anakart ile de sistemi denedim yine aynı sonuçları aldım bir türlü çözemiyorum artık bu sorunu. Sistemimin yettiği oyunlarda bile bu sorunu yaşıyorum. Bir arkadaşım bana PSU kaynaklı bir sorun olduğunu söyledi yeni bir PSU almamı önerdi fakat emin olamadığım için konu açmak istedim. PSU kaynaklı olsa bu dediğim sorunlar olur mu ? Sistem de reset atma kapanma gibi durumlar yok. Sistemi ve sorun yaşadığım oyunları aşağıya yazıyorum lütfen yardım edin bu sorundan bıktım artık.

Amd Fx-8300 3.3 Ghz 
Msi Gaming 970 Am3+
Msi Gaming R7 370 2GB 256 Bit Gddr5 
Cougar Cmx 700w PSU 
Gskill RipjawsX 2x4 8GB Dual Kit DDR3 

Oyunlar ; 

Cs Go , American Truck Simulator , Mist Survival , Dead Rising 4 , Conan Exiles , Call Of Duty 2 , Arma 3 Apex , Battlefield Bad Company 2.

Şuan bunlar kurulu bilgisayarda sadece bunlarda değil başka oyunlarda da yaşıyorum sorunu. Şimdiden teşekkür ederim yardımcı olacaklara.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
PSU ile alakası yok, 700W 80+ Bronze PSU var sende sistemin ortalama 250W harcıyor bu güç kaynağı ile 1000 serisinden SLI yaparsın orası aklını karıştırmasın gerek yok masraf yapmana PSU 'dan yana.

Sisteminde genel olarak tek yetersiz olabilecek şey RAM oda sadece bu oyunlarda yetersiz kalır ARMA 3 / Dead Rising 4 / Conan Exiles bu oyunlarda olsaydı sadece RAM ile alakalı derdim ancak diğerlerini açıklamaz bu.

Format ve diğer işletim sistemlerini denemişsin yani sistemsel değil. PSU kaynaklı ve RAM kaynaklı bir sorun yok. İşlemcin yeterli ancak 3.3 temek 4.2 boost hızı var ama denemek için eğer soğutucun iyi ise işlemcini 4.5 Ghz seviyesine O.C. yap dene işe yaramaz ise eski haline geri çekersin veya öyle bırak sana kalmış. Sürücülerinin hepsini güncel tutuyorsan bunuda es geçebiliriz bu durumda sadece 2 seçenek kalıyor 1. si HDD kullanıyorsan ve içerisinde BAD sectör yada fiziksel veya yazılımsal bir hasar oluştuysa yada ömrünü tamamladıysa ani drop yaşatabilir. HDD Tune ile Healt ve Error Scan taraması yapıp diskin ne durumda olduğuna bak sonuçları paylaş. 2. sorun ise ekran kartı sorunlumu değilmi anlamak için tamamen farklı bir sisteme sadece ekran kartını takıp dene sonuç aynı ise ekran kartın arızalıdır. Bunları denekdikten sonrasına bakalım.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
PSU ile alakası yok, 700W 80+ Bronze PSU var sende sistemin ortalama 250W harcıyor bu güç kaynağı ile 1000 serisinden SLI yaparsın orası aklını karıştırmasın gerek yok masraf yapmana PSU 'dan yana.

Sisteminde genel olarak tek yetersiz olabilecek şey RAM oda sadece bu oyunlarda yetersiz kalır ARMA 3 / Dead Rising 4 / Conan Exiles bu oyunlarda olsaydı sadece RAM ile alakalı derdim ancak diğerlerini açıklamaz bu.

Format ve diğer işletim sistemlerini denemişsin yani sistemsel değil. PSU kaynaklı ve RAM kaynaklı bir sorun yok. İşlemcin yeterli ancak 3.3 temek 4.2 boost hızı var ama denemek için eğer soğutucun iyi ise işlemcini 4.5 Ghz seviyesine O.C. yap dene işe yaramaz ise eski haline geri çekersin veya öyle bırak sana kalmış. Sürücülerinin hepsini güncel tutuyorsan bunuda es geçebiliriz bu durumda sadece 2 seçenek kalıyor 1. si HDD kullanıyorsan ve içerisinde BAD sectör yada fiziksel veya yazılımsal bir hasar oluştuysa yada ömrünü tamamladıysa ani drop yaşatabilir. HDD Tune ile Healt ve Error Scan taraması yapıp diskin ne durumda olduğuna bak sonuçları paylaş. 2. sorun ise ekran kartı sorunlumu değilmi anlamak için tamamen farklı bir sisteme sadece ekran kartını takıp dene sonuç aynı ise ekran kartın arızalıdır. Bunları denekdikten sonrasına bakalım.

Diskte sorun yok daha dün Bad Sector taraması vs yaptım temiz çıktı şimdi 1 saat sürer boşuna tekrar yapmak istemiyorum. Şuan ATS'yi SSD'ye atıyorum birde onda deniycem bakalım. Bide bu anakartta Slow Mode diye bir özellik var diyorlar buda etki ediyormuş sanırım ne düşünüyorsun ?

Edit : SSD'de bile aynı sorun devam ediyor disk sorunu da değil bu. Windows 10 kullanıyorum acaba Windows 8.1 mi kursam tekrar ? Kafayı yiycem artık.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Slow mode sıvı azot soğutma gibi işlemlerde anakartın normalden daha serin çalışması için bir ayar bu ayar normalde kapalı konumda olması gerekir. Anakartın kitapçıından hangi konumda durması gerektiğine bakabilirsin. Windows 10 kullanıyorsun tamamda Win7 ve Win 8 denedim demişsin bu durumda gerek yok format atmana. İşlemci O.C. işlemi ve Ekran kartıını başka kasada deneme işleminide yaparmısın bunlarda aradan çıksınki başka çözümlere bakalım.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Slow mode sıvı azot soğutma gibi işlemlerde anakartın normalden daha serin çalışması için bir ayar bu ayar normalde kapalı konumda olması gerekir. Anakartın kitapçıından hangi konumda durması gerektiğine bakabilirsin. Windows 10 kullanıyorsun tamamda Win7 ve Win 8 denedim demişsin bu durumda gerek yok format atmana. İşlemci O.C. işlemi ve Ekran kartıını başka kasada deneme işleminide yaparmısın bunlarda aradan çıksınki başka çözümlere bakalım.

İşlemci O.C yapmıştım düzelmemişti zaten. Bütün sistemi farklı bir anakartta denedim hani farklı işlemcili falan bir sistem bulmam zor burada bilgisayarcı bulmam lazım onlarda bi ton para istiyor test için. Başka çözümler neler ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Diğer bütün çözümlerim donanım bazlı tüm parçaları başka bir sistemde teker teker test etmek odaklı. Yazılımsal olsaydı format işleminden sonra düzelirdi. Donanımsal bir sıkıntınız var ve parçaların hepsi teker teker test edilmeli. Başka bir anakart üzerinde denediysen tüm sistemi anakart sağlam demektir şimdi RAM i başka bir sistemde test et sonra diskleri sonra işlemcini sonra güç kaynağını bütün bunların hangisi sorunlu bu yöntem ile bulabilirsin.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Diğer bütün çözümlerim donanım bazlı tüm parçaları başka bir sistemde teker teker test etmek odaklı. Yazılımsal olsaydı format işleminden sonra düzelirdi. Donanımsal bir sıkıntınız var ve parçaların hepsi teker teker test edilmeli. Başka bir anakart üzerinde denediysen tüm sistemi anakart sağlam demektir şimdi RAM i başka bir sistemde test et sonra diskleri sonra işlemcini sonra güç kaynağını bütün bunların hangisi sorunlu bu yöntem ile bulabilirsin.

Test edecek sistem de yok ki şuan genelde bu sorunu hangi donanım yapar ? PSU olsa sistem açılmaz yada kararsız çalışır ama oyunlar da bi tarafa bakınca akıcı arkamı dönünce kasma başlıyor arkadaşım burda PSU devreye giriyor dedi güç istiyor parçalar ama gücü veremediği için de kasma oluyor dedi bana.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Düşük oyunlarda,tek ram olarak denedin mi ,hiç. Ramlerinin ikisiini de tek tek bi dene olmazsa.
Power en son çözüm gibi geliyor,ama şimdi elinde de cougar gibi bi power var iken tekrar masrafa girmek ve çözüm olmazsa,verdiğin para da boşa gitmek te var.

Arkadaşının makinasında senin poweri deneme imkanın yokmuydu.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Düşük oyunlarda,tek ram olarak denedin mi ,hiç. Ramlerinin ikisiini de tek tek bi dene olmazsa.
Power en son çözüm gibi geliyor,ama şimdi elinde de cougar gibi bi power var iken tekrar masrafa girmek ve çözüm olmazsa,verdiğin para da boşa gitmek te var.

Arkadaşının makinasında senin poweri deneme imkanın yokmuydu.

Dün söktüm PSU'yu içine baktım ufak tefek tozlar vardı temizledim güzelce patlamış kondansatör vs göremedim PCB'de temiz duruyor geri topladım sistemi. Cougar markası sağlam sanırım benim bildiğim kadarı ile zaten +80 Bronz sertifika olması lazım bunda ama işte millet kafana PSU sorunu diye sokunca insan ister istemez emin olmak istiyor. Yani bakıyorum PSU'da ısınma yok ses yok normal çalışıyor ama yük altına girince tam gücü veremezse kasar dediler bana ondan PSU'ya yöneldim ben direkt. Eskiden 2 kere GTA V'i bitirdim High ayarda sorunsuz bir şekilde şuan Medium ayarda bile kasıyor şehire girince 35-40 FPS oluyor zaten böyle değildi. Ramleri tek tek denedim 4 tane slot var 4 slotta'da denedim yine aynı disklerde problem yok dün SSD'ye kurdum onda da aynısı oldu. Windows 10 kullanıyorum 1 ay önce kurmuştum 1 aydır kullanıyorum en dandik oyunda bile kasma sorunu var sistemin %70'lik kısmı sanki uyku moduna geçmiş gibi. Bu forumda bir konu okudum aynı anakartı kullanan bir arkadaş Slow Mode tuşunu yukarı çekince sorunum düzeldi yazmış bugün bilgisayarı kapatıp slow mode tuşunu yukarı çektim yine düzelmedi. Arkadaşımın PSU'su kalitesiz ve düşük olduğu için deneyemedik sistemi açması bile mucize olurdu  :) Ben şunu sorucam AIDA64 ile ısı derecelerini kontrol ederken aşağıda Voltaj değerleri var 12V vs gibi burdaki değerler doğru olur mu acaba ?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Doğru ama boşta iken değerler onlar. OYUN oynarken aynı anda,aida nın algılayıcı ekranını açma imkanın var mı. Varsa ,ancak o zaman gördüğün,yani yükteyken, 12 volt değeri ,önem kazanır.

Veya furmark testini aç. Sanırım,test çalışırken aidayı da açabilirsin.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Doğru ama boşta iken değerler onlar. OYUN oynarken aynı anda,aida nın algılayıcı ekranını açma imkanın  var mı. Varsa ,ancak o zaman gördüğün,yani yükteyken, 12 volt değeri ,önem kazanır.

Veya furmark testini aç. Sanırım,test çalışırken aidayı da açabilirsin.

OCCT var şuan bende Furmark da kurarım problem değil hangi testi yapmam gerek yardımcı olurmusun ? SS atmam gerek demi ?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
OCCT SADECE İŞLEMCİYİ TEST EDER., fURMARKI YAP.
HATTA FURMARK ÇALIŞIRKEN Bİ DE ANTİVİRÜS AÇ işlemci de yüzde 100 olsun.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
OCCT SADECE İŞLEMCİYİ TEST EDER., fURMARKI YAP.
HATTA FURMARK ÇALIŞIRKEN Bİ DE ANTİVİRÜS AÇ işlemci de yüzde 100 olsun.

Furmark ile yaptım 12V olan kısım 13.200 olarak gösteriyor AIDA64 OSD ayarını da açtım Furmark'ta ekran kartı 90 derece oluyor.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
13,2 çok iyi. Yani yükte ,12 volt değeri düşmüyor.Ancak bilindiği gibi,watt değeri önemli. Watt da,=  12 volt X  amper 
Elektrik bilgim o kadar fazla değil ama,bi sorun olsaydı,her ne kadar verdiği amperi bilemesek de,12 volt değeri de düşerdi  diye tahmin ediyorum.
Furmark e.kartını oyundan daha fazla yüklenir. 90 derece olabilir. Oyunlarda daha düşük demi.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
13,2 çok iyi. Yani yükte ,12 volt değeri düşmüyor.Ancak bilindiği gibi,watt değeri önemli. Watt da,=  12 volt X  amper 
Elektrik bilgim o kadar fazla değil ama,bi sorun olsaydı,her ne kadar verdiği amperi bilemesek de,12 volt değeri de düşerdi  diye tahmin ediyorum.
Furmark e.kartını oyundan daha fazla yüklenir. 90 derece olabilir. Oyunlarda daha düşük demi.

Oyunlarda en yüksek 70-80 derece görüyorum.

Bide aklıma yeni geldi de ekran kartı sürücüsünden de olur mu bu sorun ? Şuan 18.5.1 sürümünü kullanıyorum bir yerde okumuştum firmalar sürücüler ile kartın performansını düşürüp yeni kart alsınlar diye böyle bir olay yapıyolarmış doğrumudur sence ? Medium ayarda Sniper Elite 4 bitiren adamım şuan o bile kasıyor artık bende sinir hat safhada. Sürücü kaynaklımıdır sence ?

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:

18.9.1'i dün kurdum onda da aynı durum var şuan AMD'nin sitesinden 17.12.2 sürümünü indiriyorum bide bu verdiklerini indirip bakayım sonucu yazarım buraya. 18.2.1 sürümü var bunu da indirip deneyeyim mi sence ?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
İşte deneyebildiklerini dene.Ama eski sürücülerini iyice silmelisin.
Bundan bi sonuç,belki alabiliriz.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
İşte deneyebildiklerini dene.Ama eski sürücülerini iyice silmelisin.
Bundan bi sonuç,belki alabiliriz.

Slow Mode diye tuş var anakartta ondan da olabilir mi hangisi açık hangisi kapalı konumda nasıl anlıycam ?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
b30327771c.png

DEFAULT HALİNDE OLACAK.Yani anakarta önden baktığında,aşağı konumda.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri