Gta 5 düşük cpu ve gpu sorunu

Furkanreis

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
Laptop : İ51135g7 ve Mx350
Gta 5 oynarken görev yöneticisinden bakıyorum cpu Hızı 1.80 ghz ve gpu kullanımı %8 civarı bu yüzden çok düşük fps alıyorum oyundan çıktığım an işlemci 4.00 Ghz buluyor sadece oyundayken düşüyor :D
bu sorun diğer oyunlarda yok onlarda tam performans çalışıyor
NOT : Yüksek performans modunda Ve gta5.exe dosyasını Mx350 olarak seçtim

Son düzenleme:

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Nvidia denetim masasından oyunlara göre "yüksek performanslı grafik kartını seç" diye ne bir seçenek var galiba oradan ayarlanıyor. Birde denetim masasında güç profillerinden yüksek performans seçin.

KS

Furkanreis

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
Nvidia denetim masasından oyunlara göre "yüksek performanslı grafik kartını seç" diye ne bir seçenek var galiba oradan ayarlanıyor. Birde denetim masasında güç profillerinden yüksek performans seçin.
Hocam onuda ayarladım ama hem işlemci düşük hızda çalışıyor hemde intel graphic kullanılıyor ama csgoda böyle bir sorun yok

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Son zamanlarda GTA 5 üzerinde çok sorun yaşayan var. Neden tek oyunda oluyor bilmiyorum. Ayarlar tam ise Nvidia kullanılması gerekir. İşlemcinin düşük hızda çalışması fazla ısındığından veya gerek olmadığından da olabilir.

KS

Furkanreis

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
Son zamanlarda GTA 5 üzerinde çok sorun yaşayan var. Neden tek oyunda oluyor bilmiyorum. Ayarlar tam ise Nvidia kullanılması gerekir. İşlemcinin düşük hızda çalışması fazla ısındığından veya gerek olmadığından da olabilir.
GTA 5 epicgamesden yüklü CS:Go steamdan yüklü farklılıklar bundan olabilirmi

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
GTA 5 epicgamesden yüklü CS:Go steamdan yüklü farklılıklar bundan olabilirmi
windows 10 için arama kısmına grafik ayarları yazın tıklayıp girin,
Göz at a tıklayın gta v kurulu olduğu yerden exe dosyasını seçip ekleyin,
ekledikten sonra altta oyun görünecek oyuna tıklayın seçenekler kısmından yüksek performans MX350 seçip kaydedin oyuna tekrar girin. Laptopunuzu pil ayarlarından yüksek performansı seçmeyi unutmayın .

KS

Furkanreis

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
windows 10 için arama kısmına grafik ayarları yazın tıklayıp girin,
Göz at a tıklayın gta v kurulu olduğu yerden exe dosyasını seçip ekleyin,
ekledikten sonra altta oyun görünecek oyuna tıklayın seçenekler kısmından yüksek performans MX350 seçip kaydedin oyuna tekrar girin. Laptopunuzu pil ayarlarından yüksek performansı seçmeyi unutmayın .
malesef hocam düzelmedi

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Acer extensa ex215-54g 58hf günlerdir uğraşıyorum şu sorun için hocam
NVIDIA Denetim Masası na girip oradan 3D ayarların yönetilmesi kısmını seçip daha sonra GTAV i seçip oradan da yüksek işlemcili NVIDIA grafik birimini seçip denediniz mi ? hepsini kaydedip yüksek performans olarak seçip denediniz mi ?

KS

Furkanreis

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
NVIDIA Denetim Masası na girip oradan 3D ayarların yönetilmesi kısmını seçip daha sonra GTAV i seçip oradan da yüksek işlemcili NVIDIA grafik birimini seçip denediniz mi ? hepsini kaydedip yüksek performans olarak seçip denediniz mi ?
Evet hocam denedim

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Evet hocam denedim
Size söyleyeceğim şeyleri ya denediniz ya da size önerildi denediniz. Şimdi epicgames harici gtav i bulundurduğunuz bir platform var mı tam olarak epic ten kaynaklı mı öğrenmek isterdim üstüne dahili ekran bağlarsanız büyük ihtimalle mx350 den görüntü verecektir ama mx350 nin 1080p low da vereceği 25 fps 35 fps arası anca sizin şuan işlemcide ki apu dan daha yüksek fps almanız mümkün olabilir mi?

KS

Furkanreis

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
Size söyleyeceğim şeyleri ya denediniz ya da size önerildi denediniz. Şimdi epicgames harici gtav i bulundurduğunuz bir platform var mı tam olarak epic ten kaynaklı mı öğrenmek isterdim üstüne dahili ekran bağlarsanız büyük ihtimalle mx350 den görüntü verecektir ama mx350 nin 1080p low da vereceği 25 fps 35 fps arası anca sizin şuan işlemcide ki apu dan daha yüksek fps almanız mümkün olabilir mi?
Hocam demek istediğinizi pek anlayamadım

KS

Furkanreis

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
Başka bir platformda aynı oyun var mı ? Denemek için soruyorum acaba epic games kaynaklımı bana daha çok işlemci deki apu grafik birimi daha güçlü diye oyun oradan açıyor ihtimali gelebiliyor
Başka bir platformdan indirme şansım olmadı malesef ama aynı donanıma sahip diğer laptoplarda bu sorun olmuyor hocam

KS

Furkanreis

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
Aynı marka model mi ? tam olarak markayı modeli yazabilir misiniz harflerden rakamlarına kadar bir araştırma yapalım derinden
Acer extensa ex215-54g 58HF araştırmanız için teşekkür ederim, aynı marka modelde de bu sorun varmı bilmiyorum ama youtubedan aynı işlemci ekran kartı ve ram kullanan laptoplarda gta 5 düşük ayarlarda 70 fps alırken ben 50 fps alıyorum

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Sizin dizüstü pc modelinde çok fazla bir bilgi yok mx350 versiyonundan ziyade mx330 olan var . Baktığım test sitelerinde intel işlemci deki apu grafik birimi mx350 den daha iyi bu yüzden oyun güçlü olan taraftan açılıyor sizin yapacağınız şey 8 gb ram varsa 16 yapıp çift kanal ram ile biraz daha fps artışı sağlamak ya da harici bir ekrana bağlarsanız mx350 devreye girer ama oda güçsüz olduğu için daha kötü fps verecektir . İntel apu çıktığında mx350 den daha iyi olduğu test edilmiş zaten.

KS

Furkanreis

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
Sizin dizüstü pc modelinde çok fazla bir bilgi yok mx350 versiyonundan ziyade mx330 olan var . Baktığım test sitelerinde intel işlemci deki apu grafik birimi mx350 den daha iyi bu yüzden oyun güçlü olan taraftan açılıyor sizin yapacağınız şey 8 gb ram varsa 16 yapıp çift kanal ram ile biraz daha fps artışı sağlamak ya da harici bir ekrana bağlarsanız mx350 devreye girer ama oda güçsüz olduğu için daha kötü fps verecektir . İntel apu çıktığında mx350 den daha iyi olduğu test edilmiş zaten.
Hocam intel ekran kartını devre dışı bırakıp mx350 nin performansını görmek istedim ama yine yüzde 19 kullanımı geçmiyor bu sorunu çözme imkanım varmıdır diğer oyunlarda Mx350 Yüzde 99 kullanılıyor ve intelden daha fazla performans veriyor sadece gta 5 de bu sorun var ve aynı şekilde Nvdiea yi devre dışarı bırakıp intel den oynadım 19 fps verdi yani bu işlemcinin ekran kartı Nvideadan daha iyi değil sadece kullanım sorunu var

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri