İncesehesap RTX 4080 Alpha Spear Sistem Alınır Mı?

BaksanaBi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Selamlar,

2K ve 4K oyunculuk için düşünüyorum. Hikaye tabanlı offline oyunlar tercihim. Parça kaliteleri sizce nasıl anakart yükseltilebilir, psu konusunda Antec marka kullanılmış ne kadar iyi bilgim yok. 7600x işlemci ile 4080 ekran kartı bir sıkıntı çıkarır mı darboğaz vs? Fiyatına değer mi? Stok hali 64 bin lira özelleştirince 70 bine yaklaşıyor.

Moderatörün son düzenlenenleri:

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,417
Sistemin fiyatı alternatif sitelere göre daha iyi. 80K civarı satıyorlar genelde RTX 4080'li sistemleri. Tek tek toplayınca da en düşük parçalarla 58 bin TL geliyor.

• Sadece bu sistemde anakart düşük. Onu yükseltin derim. B650M Gaming X var o olabilir.

• 7600X ve RTX 4080'de birlikte kullanılabilir. Herhangi darboğaz söz konusu değil.

• RAM'i 486 TL fark ile Kingston yapın 5200MHz. Anakart destekliyor o hızları. 6400MHz'e kadar çıkabiliyor.

• SSD Kingston KC3000 yapın gen4 ve okuma-yazma hızları çok iyi.

• ANTEC markası iyidir. PSU tarafında problem çıkartmaz. Kullanılabilir.

• Eğer bütçe kalıyorsa, sıvı soğutmayı +969 TL fark ile Cougar seçin.

KS

BaksanaBi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Sistemin fiyatı alternatif sitelere göre daha iyi. 80K civarı satıyorlar genelde RTX 4080'li sistemleri. Tek tek toplayınca da en düşük parçalarla 58 bin TL geliyor.

• Sadece bu sistemde anakart düşük. Onu yükseltin derim. B650M Gaming X var o olabilir.

• 7600X ve RTX 4080'de birlikte kullanılabilir. Herhangi darboğaz söz konusu değil.

• RAM'i 486 TL fark ile Kingston yapın 5200MHz. Anakart destekliyor o hızları. 6400MHz'e kadar çıkabiliyor.

• SSD Kingston KC3000 yapın gen4 ve okuma-yazma hızları çok iyi.

• ANTEC markası iyidir. PSU tarafında problem çıkartmaz. Kullanılabilir.

• Eğer bütçe kalıyorsa, sıvı soğutmayı +969 TL fark ile Cougar seçin.

Teşekkür ederim. Fiyat bin lira artmış. 65 bin olmuş. 67.100 liraya şu sistemi buldum. Buna ne dersiniz tavsiyeleriniz neler olur? Bunda 7600 işlemci kullanılmış. Ekran kartının özel seri olması cazip duruyor baya sessiz ve serin çalışıyormuş. Rog Strix modelinden daha serin diyenler olmuş.

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,046
Teşekkür ederim. Fiyat bin lira artmış. 65 bin olmuş. 67.100 liraya şu sistemi buldum. Buna ne dersiniz tavsiyeleriniz neler olur? Bunda 7600 işlemci kullanılmış. Ekran kartının özel seri olması cazip duruyor baya sessiz ve serin çalışıyormuş. Rog Strix modelinden daha serin diyenler olmuş.

Gaming daha iyi

KS

BaksanaBi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Evet ekran kartı
Noctua özel bir seri. Serin ve sessiz. İncelemesini daha önce Technopat yapmıştı Donanımarşivi'nin de shorts videosu mevcut. Dünyanın en iyi soğutma firmalarından biriymiş Noctua. Asus iş birliği ile bu kartı geliştirmiş. Ama Rog Strix gibi bir modelden daha iyi olacağını ben şahsen düşünmüyorum ve ya Msi Gaming ve Suprim X modellerinden. Öyle demişler ama kime göre neye göre ortada bir karşılaştırma bulamadım.

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,046
Noctua özel bir seri. Serin ve sessiz. İncelemesini daha önce Technopat yapmıştı Donanımarşivi'nin de shorts videosu mevcut. Dünyanın en iyi soğutma firmalarından biriymiş Noctua. Asus iş birliği ile bu kartı geliştirmiş. Ama Rog Strix gibi bir modelden daha iyi olacağını ben şahsen düşünmüyorum ve ya Msi Gaming ve Suprim X modellerinden. Öyle demişler ama kime göre neye göre ortada bir karşılaştırma bulamadım.

Soğutma olarak çok çok daha iyi diye biliyorum

Zwaige

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
524
al

gec bence zam gelmeden en sesiz çalışan ekran kartı bizede 4080 nasip olur ilerde inşallah :D

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
Noctua mı diğer modeller mi?
Keşke ekran kartına basacaklari para ile diğer parçalara da yatırım yapsalarmis sırf ekran kartı iyi diye diğer parçalar dan fedakarlık verilmez sistem bir bütün halinde iyi ve performanslı olur noctua var diye bu sistemi almazdım ben olsam gözünüz onu görmesin dediğim gibi sistem işi bir denge ve kalite işi

KS

BaksanaBi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Keşke ekran kartına basacaklari para ile diğer parçalara da yatırım yapsalarmis sırf ekran kartı iyi diye diğer parçalar dan fedakarlık verilmez sistem bir bütün halinde iyi ve performanslı olur noctua var diye bu sistemi almazdım ben olsam gözünüz onu görmesin dediğim gibi sistem işi bir denge ve kalite işi

Evet o yüzden @OceanLaB kendisine sordum önerileri varsa ona göre revize edip almak daha mantıklı olur.

KS

BaksanaBi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
İlk attığım İncehesaptaki sistem nasıl önerilerle birlikte özelleştirip alsam o da mı kötü?

7600 işlemci yeterli olur mu gerçi X ile arasında sadece frekans farkı var çok bir şey fark etmez gibi.
Yeterli ama komple sisteme bakıp eğer bütçe kalırsa ben X olanı alırdım zira 300tl lik fark var ve bence almışken iyisini almak lazım arada 500/700 filan olsaydı tm derdim ama 300tl yi ben verirdim

KS

BaksanaBi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Yeterli ama komple sisteme bakıp eğer bütçe kalırsa ben X olanı alırdım zira 300tl lik fark var ve bence almışken iyisini almak lazım arada 500/700 filan olsaydı tm derdim ama 300tl yi ben verirdim
@OceanLaB dediği özelleştirmeleri yapınca İncehesaptaki sistemin fiyatı 71.662 liraya geliyor. Gaming.gen'deki sistemde ise sıvı soğutma ve 1 tane daha ram ekleyip 32gb ramla beraber 72.575 liraya denk geliyor eğer işlemciyi 7600X seçersem 74.785 liraya yükseliyor. Ki bu da ciddi bir fark demek. 300 liralık fark dediğiniz iki işlemci arasındaki fiyat farkı mı söylüyorsunuz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri