Laptop Ram upgrade hk

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Merhaba,
LENOVO IdeaPad 5 82FE00K6TX Intel Core i5 1135G7 8GB Ram 512GB SSD MX450 2GB 14" FHD Win10 Platinum Grey Notebook" 
Bu laptop ı bu hafta satın aldım ve dün de 2x8 GB ram satın aldım bu üründe ram upgrade yapılamıyor diye okudum bir kaç yerde ama böyle bir şey var mı acaba? Yardımcı olabilir misiniz ona göre ramleri iade edeceğim de. Upgrade yapilmama olayı çok saçma oldu neden böyle bir şey var ki?
Edit:
Aida 64 üzerinde max 64 GB Ram desteklediğini gördüm. Ama şu anda sistemde ekli olan 2x4 gb ram anakarta lehimli mi çıkarılabiliyor mu bilmiyorum.

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
Cvp: Laptop Ram upgrade hk

Evet maalesef lehimli. RAM upgrade yapamazsınız.

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
RE: Cvp: Laptop Ram upgrade hk

Androeat' Alıntı:
Evet maalesef lehimli. RAM upgrade yapamazsınız.

:( @"ugur.gozaydin" @"OceanLaB"  ah be hocalarım keşke forumda yazdığım gibi ram upgrade yapılabilen bir laptop onerseydiniz :(
aida64 programı maksimum 64 GB ram destekli demekte o neden peki.

6980HX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

Belki slot 2x32GB toplam 64GB destekliyor olarak görünüyordur ama lehimli olduğundan yükseltme yapılamıyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Anakartın yongasinin 64gb RAM desteği var ama ama 8 olarak birakmislar. Birde normalde 1 soketi lehimlerler genelde bunlar 2 RAM içinde lehimlerler yapmisler cidden tuhaf. Ben cihazı araştırırken bu bilgi yoktu 1 tane yabancı kaynakta birebir aynı model için birisi cihazı açıp paylaşmış bilgiyi oradan gördüm şimdi. 2x4gb RAM var ikiside lehimli.

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56

ugur.gozaydin' Alıntı:
Anakartın yongasinin 64gb RAM desteği var ama ama 8 olarak birakmislar. Birde normalde 1 soketi lehimlerler genelde bunlar 2 RAM içinde lehimlerler yapmisler cidden tuhaf. Ben cihazı araştırırken bu bilgi yoktu 1 tane yabancı kaynakta birebir aynı model için birisi cihazı açıp paylaşmış bilgiyi oradan gördüm şimdi. 2x4gb RAM var ikiside lehimli.

Ramleri iade ediyoruz o zaman :( üzdü. Teşekkürler hocam.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Cihazın bu bilgisi hiçbir yerde yazmıyor maalesef. Sitesinde 64GB RAM desteklediği not düşülmüş upgrade sitelerinde de bu bilgi yazıyor ama cihazdaki RAM 'lerin lehimli olduğu hiçbir yerde yazmıyor. Ben bilgiyi yabancı kaynak bir forum sitesinde bir kullanıcı içini açmış öyle gördüm. Yapacak bir şey yok. Firmanın ketumluğu.

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56

ugur.gozaydin' Alıntı:
Cihazın bu bilgisi hiçbir yerde yazmıyor maalesef. Sitesinde 64GB RAM desteklediği not düşülmüş upgrade sitelerinde de bu bilgi yazıyor ama cihazdaki RAM 'lerin lehimli olduğu hiçbir yerde yazmıyor. Ben bilgiyi yabancı kaynak bir forum sitesinde bir kullanıcı içini açmış öyle gördüm. Yapacak bir şey yok. Firmanın ketumluğu.

Hocam bir sorum olacak bu lehimli ram'i yükselttirebileceğim montajını yaptıracağım bir yer yok mudur acaba ? Pin 54 mü bilmiyorum ama, https://www.youtube.com/watch?v=tj0dMQ8YUnI bu işe yaramaz mı ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Şahsi fikrimi sorarsanız bu tarz işlere yeni bir cihazda hiç girişmeyin derim. Zaten piyasada adam gibi bilgisayarcı bulmak zor birde bu tarz komplike işlemleri yaptıracak adam gibi bir yer bulmak cidden işkemce. Cihazın garantisinin bozulacağını da söylemeliyim oda var.

8GB RAM sorunsa sizin için cihazı iade edin size 16GB RAM barındıran veya yükseltmeye uygun bir ürün önerelim.

ibrahimunaLife

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
347

Merhaba, 2020'de bu durum ile alakalı bende aynı sorunu yaşadım. Evde kullanmakta olduğum Lenovo v110-15AST model ürün için ram yükseltmek istediğimde 4GB Ram'ın gömülü olduğunu öğrendim. Lenovo müşteri hizmetlerini arayarak beni en yakın yetkili teknik servise yönlendirdiler. Farklı bir bilgi öğrenmek için aramıştım sağolsun çok yardımcı oldular. İstersen önce Lenovo TR' ile sonra sana yakın yetkili teknik servis ile görüş. Elbet bu şekilde bir işlem yapmışlardır.

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56

ugur.gozaydin' Alıntı:
Şahsi fikrimi sorarsanız bu tarz işlere yeni bir cihazda hiç girişmeyin derim. Zaten piyasada adam gibi bilgisayarcı bulmak zor birde bu tarz komplike işlemleri yaptıracak adam gibi bir yer bulmak cidden işkemce. Cihazın garantisinin bozulacağını da söylemeliyim oda var.

8GB RAM sorunsa sizin için cihazı iade edin size 16GB RAM barındıran veya yükseltmeye uygun bir ürün önerelim.

İade için teknosa ile görüşeceğim, fakat 7500₺ uygun bir fiyat ikinci el olarak 8500 gibi bir fiyata satabilirim diye düşünüyorum :D 16 GB Ram destekli bir model önerebilir misiniz ? Veya 16 gb yükseltilebilir bir model. Ek olarak bu üründe hava çıkışı da iki adet var bence yetersiz kalabilir. Soğutması daha iyi olan bir laptop önerirseniz de süper olur.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Bütçeye göre istedikleriniz biraz fazla orantısız ama. :) Piyasa malum her şey iyi olamıyor. Limit verin ona göre değerlendirme yapayım.

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56

ugur.gozaydin' Alıntı:
Bütçeye göre istedikleriniz biraz fazla orantısız ama. :) Piyasa malum her şey iyi olamıyor. Limit verin ona göre değerlendirme yapayım.

Tamam havalandırması normal olabilir ekstra bir şeye gerek yok. 16 GB'a yükseltebileceğim 1x8 gb ram bulunan bir laptop önerir misiniz. bütçe 9000 civarı olsun yine.

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56

ugur.gozaydin' Alıntı:
Bakayım neler var piyasada.

Sağolun bekliyorum :) Nisan 10'a kadar teknosaya iade edebilirim onun dışında belki satabilirim diye letgo ve sahibinden e de ekledim :D bakalım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

6980HX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

ugur.gozaydin' Alıntı:

Lenovo laptoplar özelinde aşağıya bıraktığım siteye girip arama kısmına laptopun seri numarasını yazarsanız laptop hakkındaki detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Product Specifications Reference(PSREF) (lenovo.com)
IdeaPad,IdeaPad 5 14ITL05,Model:82FE00K6TX (lenovo.com)
Burada yükseltme yapılamadığı yazıyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
6980HX' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

Lenovo laptoplar özelinde aşağıya bıraktığım siteye girip arama kısmına laptopun seri numarasını yazarsanız laptop hakkındaki detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Bu siteyi göz önünde bir yere koysalarmış keşke. Yabancı kaynaklarda bile verilmemiş. Ne ketum firmaymış ya. Bende yeni keşfettim bu siteyi. Yukarıdaki laptop için linki bıraktım bu siteden.

ibrahimunaLife

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
347

6980HX' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

Güzel site. Benim pc' burda çıkmadı :(

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56

ugur.gozaydin' Alıntı:

Tamamdır alternatifleri de bekliyorum hocam.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri