No signal hatası alıyorum yardım

Umut ama pc den anlamayan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Bilgisayarımı yeni aldım akşam denedik bir sorun yoktu sabah açtığımda ekranda no signal yazıyordu ekran kartına bişey olmuş olabilirmi ama akşam çalışır bırakmıştım televizyona baglayıp deniyorum bu arada

wmusacans

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
15
hdmı yada displa port kablosu arızalı olabiir

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Kabloyu tekrar bı kontrol edin isterseniz temassizlik vs olma ihtimali var mı. Daha önce çalıştığına göre anakarta takma ihtimalinizi eledim, doğru şekilde ekran kartından güç alıyorsunuz anladığım kadarıyla

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Televizyonlarda 2-3 tane HDMI portu oluyor ve seçerken de farklı portlar seçilebiliyor bilgisayar çalışıyorken hepsini denediniz mi ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bilgisayarımı yeni aldım akşam denedik bir sorun yoktu sabah açtığımda ekranda no signal yazıyordu ekran kartına bişey olmuş olabilirmi ama akşam çalışır bırakmıştım televizyona baglayıp deniyorum bu arada
Televizyon üzerinden ayarları kontrol ettiniz mi?

Son düzenleme:
KS

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Televizyon üzerinden ayarları kontrol ettiniz mi?
Başka bir forumda bir arkadaş böyle yazmış "Ekran kartınız desteklenmeyen çözünürlükte ve yenileme hızında çalıştırılıyordur otomatik olarak .

Önce bilgisayarı açıp Televizyon için uygun çözünürlükte ve yenileme hızında bağladığınız ekran kartının yazılımından sürücüsünden ayarlayın .

ve ondan sonra bilgisayarı kapatın .

Dizüstü bilgisayarınız diyelim 1920 x 1080 60 hz eğer bunu takarsanız ikinci monitöre bu atıyorum 1920x1080 60 hz olarak ayarlanabilir ikisi birleşik görüntü olarak .

monitörlerin ikisi birleşince birisinin çözünürlüğü atıyorum 1440x900 75 hz bu yüzden olmaz bunu isterseniz yayarak çözebilirsiinz ." Bu arkadaşın dediği şeyden dolayıysa normal bir monitöre taksam düzelirmi

KS

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Tek ekranda denediyseniz zaten yukarıdaki tez çürüyor. Başka ekranda deneyin tamam ama yukarıda bahsedilen durum farklı ekranlarda denemeler için geçerli.
Peki teşekkürler kasa ve ekran kartı çalışıyor onlara bişi olmadıysa önemli değil birde ekran kartının (xfx Rx6600) üzerinde sağa sola kaydırmalı bir tuş var onu açmak gerekirmi bu tusu şöyle anlatayım uzaktan kumandalı arabaların altında on of tusu olur ya o şekilde

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
O tuş performans tuşu diye biliyorum. Hangi taraf bilmiyorum ama birisi kartı performansa odaklıyor diğeri biraz daha güç tasarrufu gibi bir şey yapıyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
BIOS Switch tuşudur. 2 farklı BIOS var üründe bu hem kart BIOS odaklı sıkıntıya girerse diğer BIOS 'a geçmek için var hem de fan hızı profili birisinde daha düşük seviyelerde daha sessiz diğerinde daha performanslı çalışıyor bunun için geçiş yapılabilir. Genelde kimse dokunmaz yada fark etmez böyle bir şey var mı yok mu diye kartta.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri