PC Hocası F6 11.999 TL RTX 3060 Sistem

semre57

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
46
Yurtiçi kargo dağıtıma çıkarmış bekliyorum. Planlanandan 1 gün erken geldi.

semre57

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
46
@ugur.gozaydin hocam benim sistem geldi ama vatan sağ olsun kablolamayı arkaya güzelce yapmış da ekran kartının güç kablosunu da arkada bırakmış neyse onu açıp öne alacağım fakat tek kabloda 2 tane ekran kartına uyumlu giriş var 6+2 toplam 8 pinden 2 tane var. Birinin üstünde PCIE yazıyor diğerinde yazmıyor ben PCIe olanı mı bağlayacağım ekran kartına?

1662553008892.png

Kırmızı ile işaretlediğim üzerinde PCIE yazan ve daha rahat yetişiyor. Diğerinin ekran kartına yetişmesi mümkün değil sanırım.

UçanZebra

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Sistemi gelen arkadaşlar müsaitseniz kasanın içinde anakartın fotoğrafını çekebilirmisiniz okunaklı şekilde. Bazılarımız montajlı şekilde almadı bakarak yapalım. teşekkürler

semre57

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
46
@ugur.gozaydin hocam benim sistem geldi ama vatan sağ olsun kablolamayı arkaya güzelce yapmış da ekran kartının güç kablosunu da arkada bırakmış neyse onu açıp öne alacağım fakat tek kabloda 2 tane ekran kartına uyumlu giriş var 6+2 toplam 8 pinden 2 tane var. Birinin üstünde PCIE yazıyor diğerinde yazmıyor ben PCIe olanı mı bağlayacağım ekran kartına?

Ekli dosyayı görüntüle 6726

Kırmızı ile işaretlediğim üzerinde PCIE yazan ve daha rahat yetişiyor. Diğerinin ekran kartına yetişmesi mümkün değil sanırım.
Tamam şimdi kabloyu geçirdim ama normalde geçen yerden değil, harddisk kısmından geçirdim daha rahat ve kasa içinde daha kısa oldu çünkü normalde geçmesi gereken yerde aşırı kablo yoğunluğu var oradan çekemedim. Şimdi geriye şu sorun kaldı hangisini takacağım. İkisinde de PCIe yazıyormuş bu arada ben görmemişim.

riloax

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
@ugur.gozaydin hocam kasayı teslim aldım fakat işlemci sıcaklığı tarafında inceleme videosunda 60 derece civarlarındayken benim sistemde 70in üzerine çıkıyor ne yapmam gerekir.(işlemciyi i5 12600 ile değiştirdim)

Son düzenleme:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Ekli dosyayı görüntüle 6726

6+2 pin kablolar ekran kartı için kullanılacak.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
@ugur.gozaydin hocam kasayı teslim aldım fakat işlemci sıcaklığı tarafında inceleme videosunda 60 derece civarlarındayken benim sistemde 70in üzerine çıkıyor ne yapmam gerekir.(işlemciyi i5 12600 ile değiştirdim)
Videodaki işlemciyle aynı olsa bile testin yapıldığı ortam sıcaklığıyla sizin ortam sıcaklığını aynı olmaz ki sizin işlemcinizde aynı işlemci değil. Oyunda kaç dereceyi gördünüz maksimum stok soğutucu ile?

riloax

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Videodaki işlemciyle aynı olsa bile testin yapıldığı ortam sıcaklığıyla sizin ortam sıcaklığını aynı olmaz ki sizin işlemcinizde aynı işlemci değil. Oyunda kaç dereceyi gördünüz maksimum stok soğutucu ile?
81 derece gördüm maksimum.

arelz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
sistem bugun elime ulaştı fakat ön fan rgbleri yansa da çalışmıyor dönmüyor nasıl döndüreceğiz bunu otomatik değildir içi sıcacık olduğu halde dönmüyor

Slmcbn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Çok şükür bana da ulaştı bugün kurdum. Bir sıkıntı yok gibi.

mthnrdm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Bios güncel değil arkadaşlar. Güncellemeyi ve xmp’yi açmayı unutmayın.

arelz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
arkadaşlar pcnin üstünde sucuk pişer bilen yokmu koskaca forumda egzoz ve ön rgb 2 fan dönmüyor ama ledleri yanıyor

mthnrdm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Del tuşuyla giriyor da o kadar bilgim yok hocam bilemiyorum sorununuz neden kaynaklanıyor

arelz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
IMG_20220907_223309.jpg

bu sys fan kablosunun 1 pini boşta altta bi tane daha var onlar tam ucu ucuna mi gelmesi lazım

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri