Rtx 3070 Ryzen 5600x uyumlu mu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yemrebkdas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
arkadaşlar selam.muhtemelen ustteki gibi bjr sistem toplayacağım. parçalar uyumlu mu, önerdiğinkz değiştir dediğiniz var mi? anakartin 2 m2 ve 4 ram slotu var diye biliyorum, doğru dimi? bir de 750w ve 850w psu arası 200tl fark var 850'ye gerek var mi? ve kasa nasil soğutması vb. teşekkürler şimdiden 27000 tl gibi bir fiyata geliyor arctic freezer 34 soğutucu ile.
IMG_20220826_110102.jpg

Moderatörün son düzenlenenleri:

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Anakart hakkında doğru biliyorsunuz. 5600X İşlemcisi 3070 için iyidir ve uygundur. Kasanın hava akışı iyi ama ayrı ayrı yerlerden alınca fiyatı bence yüksek o fiyata daha kaliteli bir şey seçilir ama siteden topluyorsanız tercih edilebilir. Güç kaynakları arasında az fiyat farkı varsa bence yüksek olan tercih edilmeli ileride sistemi güncellerken güç kaynağı değişmenize gerek kalmaz. İleriye dönüklük konusunda daha iyi olur.

KS

yemrebkdas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Anakart hakkında doğru biliyorsunuz. 5600X İşlemcisi 3070 için iyidir ve uygundur. Kasanın hava akışı iyi ama ayrı ayrı yerlerden alınca fiyatı bence yüksek o fiyata daha kaliteli bir şey seçilir ama siteden topluyorsanız tercih edilebilir. Güç kaynakları arasında az fiyat farkı varsa bence yüksek olan tercih edilmeli ileride sistemi güncellerken güç kaynağı değişmenize gerek kalmaz. İleriye dönüklük konusunda daha iyi olur.
ya bir siteden hazir olarak topluyorum ve yeri benim evime bayağı yakın. herhangi bir sıkıntı olursa götürürüm, ssd ram vb takarsam yardımcı olurlar diye dusundum. ayrıca inno3d'nin Türkiye distribütörü sanırım. yardımcı oluyorlar yani, konuştuk da. biraz nakit biraz karttan cekicem ona da tamam dediler

KS

yemrebkdas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
sizce tek tek toplama ile bunun arasi fark ne kadar olur, 2kdan fazla değilse siteden alacağım ama 4k 5k falansa teker teker toplamaya değer

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
ya bir siteden hazir olarak topluyorum ve yeri benim evime bayağı yakın. herhangi bir sıkıntı olursa götürürüm, ssd ram vb takarsam yardımcı olurlar diye dusundum. ayrıca inno3d'nin Türkiye distribütörü sanırım. yardımcı oluyorlar yani, konuştuk da. biraz nakit biraz karttan cekicem ona da tamam dediler
O zaman alınabilir. Kasa zaten güzel ona lafım yok ama ayrı olarak satıldığı yerlerde onun fiyatına daha kaliteli kasalar alınabilir yoksa sitede bir sorun olacağını sanmam.

sizce tek tek toplama ile bunun arasi fark ne kadar olur, 2kdan fazla değilse siteden alacağım ama 4k 5k falansa teker teker toplamaya değer
Genelde tek bir siteden toplandığında fiyat fazla oluyor ama hepsi ayrı ayrı toplandığında da yüksek çıkabiliyor bir bakayım.

Teker teker toplandığında yine 26K civarına geliyor ama parçaların hepsi ayrı yerlerden farklı zamanda gelir montaj kısmı da var. Siteden alırsanız büyük ihtimalle sistemi hazır şekilde yollarlar. Birde ben soğutucu eklemeden 25.8k civarı topladım , soğutucu ile neredeyse aynı fiyata geliyor.

Son düzenleme:

painkiller

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
İşlemci ve ekran kartı uyumlu bir sorun yaşamazsın. Anakart ise dediklerin doğru evet. PSU bence 850W al. 200 TL fark ilerde kaç TL'ye dönüşür bilemezsin. Sistemi yükseltmek istediğin de ekstradan bir de bunla uğraşmazsın bence.

KS

yemrebkdas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
O zaman alınabilir. Kasa zaten güzel ona lafım yok ama ayrı olarak satıldığı yerlerde onun fiyatına daha kaliteli kasalar alınabilir yoksa sitede bir sorun olacağını sanmam.

Genelde tek bir siteden toplandığında fiyat fazla oluyor ama hepsi ayrı ayrı toplandığında da yüksek çıkabiliyor bir bakayım.

Teker teker toplandığında yine 26K civarına geliyor ama parçaların hepsi ayrı yerlerden farklı zamanda gelir montaj kısmı da var. Siteden alırsanız büyük ihtimalle sistemi hazır şekilde yollarlar. Birde ben soğutucu eklemeden 25.8k civarı topladım , soğutucu ile neredeyse aynı fiyata geliyor.
toplamayı orada yapacaklar evet. ayrica ssd ram takarken degistirkken de yardımcı oluyorlar, yerk de cok yakın. mantıklı gibi değil mi o zaman. kasadan emin olamadim, soğutması yeterli olur mu sizce

KS

yemrebkdas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
GamerDays-3070 / INTEL i5-12500 / ASUS DUAL GeForce RTX 3070 V2 OC 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - 23.999 TL - Daha iyi bir sistem bence. Değişimleri istediğiniz gibi yapabilirisiniz ama bence bu haliyle bile başarılı.

Örnek olarak bütçenizden yola çıkarak aşağıdaki gibi bir yükseltme yapılabilir sisteme.

Ekli dosyayı görüntüle 5225
i5 12500 yerine bjr arkadasim siddetle ryzen 5600x öneriyordu, ondan amd işlemci bakıyordum. görüşünüz nedir, i5 12500 ve 5 5600x arasinda?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
yanlış anlamayin by arada size bir şey demiyorum ama daha ucuzu varsa onu alirim tabiki. ama satıcı bana cok yakin yardimci da oluyorlar garantisi de var ram ssd takarken falan
Hazır sisteme göre pahalı ama tek tek toplayınca her zaman yüksek fiyat olur o yüzden normal sayılır. Uğur hocamın attığı sistem fiyat konusunda daha mantıklı. 5600X 12400F işlemcisini geçiyor 12500 için onla denk veya yüksek diyebiliriz Z690 anakart seçilirse anakart falan mükemmel oluyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Performans olarak denkler ama önerdiğim sistem sistem daha dolu ve iyi bileşenlerden oluşuyor. Ekran kartı sizde Inno benim önerdiğimde DUAL serisi. Kasa ve M.2 disk daha iyi önerdiğim sistemde. Ayrıca anakart ki sistemin bel kemiği parçalardan birisidir çok çok daha iyi önerdiğim sistemde. Yani 27K bütçenizi o sisteme harcamaktansa 26K bütçeyi bu önerdiğim sisteme harcamanız daha iyi olur.

KS

yemrebkdas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Performans olarak denkler ama önerdiğim sistem sistem daha dolu ve iyi bileşenlerden oluşuyor. Ekran kartı sizde Inno benim önerdiğimde DUAL serisi. Kasa ve M.2 disk daha iyi önerdiğim sistemde. Ayrıca anakart ki sistemin bel kemiği parçalardan birisidir çok çok daha iyi önerdiğim sistemde. Yani 27K bütçenizi o sisteme harcamaktansa 26K bütçeyi bu önerdiğim sisteme harcamanız daha iyi olur.
tek sıkıntısı ram sanirim, ama mevcut anakartta 2 m2 ve 4 ram slotu vardir değil mi. ust duzeh bjr kart

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
DDR4 üzerinde zaten maksimum 3200MHz destekliyor. 3600 Olmak zorunda değil.
1661505407655.png

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri