Ryzen 9 3900x Tabanlı (Pro, Yayıncı ve oyuncu) sistemi toplama bütçe 15K

AwayFromTheWorld

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
15K içine monitörde dahil. Tamamen stream ve gaming üzerine alınacaktır sistem
Oynadığım oyun ağır bir oyun değil ama ilerde küçükte olsa başka oyunlar oynayıp yayınlama ihtimalim var. 
1 Pcden yayın yapacağım için güçlü olsun istiyorum tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
3900X + X570 TUF-PLUS + RTX 2070 Super + 16GB 3600 MHz CL16 RAM + S40G 512 GB M.2 SSD + 1 TB HDD + Hydro G PRO 850W 80+ GOLD PSU + Cylon4 Hava Soğutma + Kasa - 12.466,45 TL

Bu sistem 3900X ile olabilecek en iyi ve en az ısınan ekran kartı kombininden oluşuyor. RX 5700 XT önerirdim aynı performansı veriyor ama hem ısı hem güç konusundan bence bu tarz bir sistemde iyi bir tercih değil.

Bir tavsiyem var RAM 'i 3600 MHz seçtim ama 50 TL fazlasına 3200 MHz yapıp 32 GB RAM 'e yükselebilirsiniz Render ve iş odaklı bir sistemde kapasite çok daha fazla işinize yarar. Crucial 8GB Ballistix 3200mhz CL16 DDR4 Ram (BLS8G4D32AESBK) - 226,61 TL bu RAM 'den 4 adet alın toplam 906,44 TL yapıyor. Benim koyduğum bellek 848 TL RGB ve 3600 MHz bence bu önerdiğim 32 GB olan versiyon iş için tercih edilmeli.

Geriye 2.500 TL kalıyor ve az daha çıkıp bütçe ile oyun için Samsung 23.5" LC24FG73FQMXUF 1ms 144Hz DP 2xHDMI FreeSync FHD Quantum Dot Curved Gaming Monitör - 1.399 TL bu indirimdeki monitörü oyun için ve Philips 276E8VJSB 27" 5ms (HDMI+Display) 4K UHD IPS Monitör - 1.888,46 TL bu 4K monitörü ise iş için kullanın. Toplamda bu 2 monitör 3.200 TL yapıyor ve toplam sistem ile 15.700 TL civarı yapıyor.

1080p Oyun + 4K iş odaklı yapmak istemezseniz 2K çözünürlük ile 2.5K fiyata Aoc 31.5" CQ32G1 1ms 144hz 2K Curved - 2.562,02 TL bu monitörü yada 2 monitör yerine aynı paraya ASUS TUF Gaming 31.5" VG32VQ 144Hz 1ms - 3.257.30 TL bu modeli de alabilirsiniz.

KS

AwayFromTheWorld

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran kartı araştırıyorum 5700xt olmazmı diyorsunuz bu sisteme ?
Birde rami sizce 8x4 mü alayım 2x16 mı sizce ? 2x16 3600 mhz düşünüyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
RTX 2070 Super bu kadar para vermişken daha iyi tercih olur. Avantajlarınız var RTX kartı ile. 1. si daha az ısı ve daha az güç tüketimi. 2. si RTX avantajı ki kullanırsınız yada kullanmazsınız ama 2020 yılı RTX lehine bir sürü oyun geliyor yani bir avantaj. Son olan ise AMD kartlarda Watmann adı verilen hata bu son zamanlarda çok sık duymaya ve görmeye başladım yani bir olasılık ille de olacak diye bir kaide yok ama NVIDIA kart ile bunlardan kurtulursunuz. Son bir şey daha var ama her insana göre değişir tabi. NVIDIA yazılım olarak daha stabil ve daha avantajlı pek çok konuda daha rafine bir yazılıma sahip buda bir artı olarak görünebilir. Ben normalde RX 5700 XT önerirdim ama F/P ucuz yollu sistemlerde NVIDIA kart pahalı kaçtığı için. Ama bu tarz bir sistem için NVIDIA kartından başka bir alternatif önermem.

KS

AwayFromTheWorld

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle teşekkür ederim bende 5700xt' e pek sıcak bakmıyordum.
Peki anakartı msi, asus, gigabyte hangisi önerirsiniz hocam ? Başka bir forumdan birisi ryzen tarafında gigabyte anakart kullanıldığında tuhaf problemlerin olduğunu söyledi şöylede bir yorum buldum.

Linkini attığım yerde şöyle bir şey okudum doğruluğu nedir ?
Amaçlarına Göre Şunlar:
MSI:
-Yüksek özelliklerde gaming desteği
-Güçlü donanım desteği
-Video-Render
ASUS:
-Orta Özelliklerde gaming desteği
-Orta-Güçlü donanım desteği
-Gündelik kullanım
Hangisi sana uygunsa alabilirsin.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Öncelikle başka forumlardan link paylaşımı yasak o yüzden linki sildim ve okumadım da düz marka kıyaslaması yapılmaz saçma olur. Model kıyaslaması yapılmalı. Genel yapı olarak tüm gerçek Gaming anakartlar aynı düzeydeler. Sınıflandırma yapılamaz sadece bileşenlerin yapıları ve modelleri kıyaslanır. ASUS ürünler Wifi ve Ses konusunda daha iyi MSI ürünler genelde Ethernet kanadında iyi Gigabyte hepsinden biraz ama iyi düzeyde oluyor ama oda dediğim gibi dengeli olduğundan biraz alt sınıflarda kalıyor aynı fiyata diğer modeller ile kıyaslandığında. Birde MSI modellerden 4 anakart hariç diğerleri işlemci besleme kanadında ciddi ısı sorunları ile boğuşuyor yani MSI markasından sadece bu 4 model anakart tercih edilmeli gerisine bulaşmayın. Bu modeller ise ACE , Unify , Creation ve Godlike modelleri. Size önerdiğim ASUS TUF Plus modeli VRM kanadında güçlü bir anakarttır 3900X hatta 3950X ile de sorunsuz çalışır ve OC yapılır. Benim nazarımda tüm Ryzen işlemciler için en ideal olan anakartların en başında gelir. Ama 3900X için şöyle iyi bir düzeyde OC gücü isterseniz 500 TL daha çıkabilirseniz MSI Unify yada ASUS ROG Strix E öneririm.

KS

AwayFromTheWorld

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aslında ben X570-E ile X570 Aorus ultra arasında kalmıştım sonra gigabyte'da ryzen ile sorunlar yaşandığını duydum yani genel olarak x570-e yakındım sonra msi meg ace'da önerdiler yani bilmiyorum
Genel olarak epeyden karşılaştırdım ama oradaki puanlamada doğru bilgi vermiyor.Bana hem en iyi yayını yaptıracak hemde en iyi oyunu oynatıcak ve ileride gelişime daha açık olan ve sorunsuz olan hangisiyse onu tercih ederim tabi.

KS

AwayFromTheWorld

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci ve anakarttan pek kısmak istemiyorum en temeli onlar ileride değiştirilmiyor.
Görüntü olarak x570-e daha çok hoşuma gidiyor
unify ve ace için msı'ın sitesinden baktığımda 5000mhz e kadar çıkabildiği yazıyor
asus x570-e ve tuf plus için ise 4400 mhzde bitiyor
Raid denilen şey hakkında pek bilgim yok ama iyi birşey oldugunu duymuştum msi onada yer açmış
Ama asusda raid hakkında birşey göremedim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
RAID ASUS veya MSI yada diğer firmalarda fark etmez X570 çipsetlerinin hepsinde yapılıyor RAID sorun yok. ROG-E alabilirsiniz yani RAID konusunda şüpheniz olmasın. Buda https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/...ING/E15200_ROG_STRIX_X570-E_GAMING_UM_WEB.pdf kanıtı sayfa 81 RAID 0-1 ve 10 yapılabiliyor. Zaten RAID 'e ne gerek var ki PCI-e 4.0 M.2 SSD alın o hızlar zaten hiç kimse için yavaş hızlar değil. PCI-e 4.0 en aşağı okuma/yazma hızları 4000 mb/s değerinin üzerinde yani dert etmeyin öyle RAID filan gerek yok.

Mhz olayına gelirsek MSI 5000 MHz demiş ama Ryzen işlemcilerin en stabil ve en hızlı çalıştıkları RAM frekansı 3600MHz ki zaten üzeri değerlere sahip bir RAM 'i Türkiye sınırlarında zor bulursunuz CL16 ve aşağısı olmalı tabi RAM değeri. Yani o RAM frekansına takılmayın 3600 MHz alacaksınız en ideali ve hızlısı o sistem için. ROG E modeli alabilirsiniz.

KS

AwayFromTheWorld

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İyi bir düzeyde OC gücü isterseniz dediğiniz şey ne oluyor yani ileride anakartı overclock etmek anlamına geliyor ? Bazı sitelerde doğrudan OC olduğu yazıyor anakartın. Doğrudan overclocklu olarakmı satılıyor x570-e veya bazı modeller ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Hayır sizin pek bilginiz yok sanırım bu donanım ve PC dünyası ile alakalı. Şöyle anlatayım ne demek istediğimi.

Anakartlarda işlemci ve RAM modülleri için VRM denilen güç yönetiminden sorumlu bileşenler vardır. İşlemci soketinin sol üst tarafından üst tarafa doğru uzanan bileşenler ve onların soğutma blokları. Bunlar pek çok bileşen olarak sınıflara ayrılı ve oluşurlar. Anakartların fiyatlarını doğrudan etkilerler. RAM için önemsiz sayılırlar dünya OC rekoru kırmayacaksanız :) Zaten RAM 'ler XMP denilen hazır satıldıkları frekanslara tek tuşla OC oluyorlar o dert değil ve önemsiz sayılır RAM 'ler için.

Ancak bu anakart VRM modüllerinin en önemli olduğu konu işlemciyi var olan frekans seviyesinden tüm çekirdekleri için belli bir hıza OC etmek yani tam yükte maksimum çıkabildiği bir frekansa çıkartmak için gerekli gücü sağlaması.

OC olmadan işlemciler yapılarına çekirdek sayılarına göre yük durumunda sadece belli seviyelerde bir frekansa çıkarlar. OC ile tek bir seviye belirlersiniz buda işlemci 1 çekirdekte kullansa 10 çekirdekte kullansa hep aynı hıza kadar çıkar. Örneği 3900X işlemcisi en düşük 3.8GHz hız ve en yüksek 4.6GHz hız ile çalışıyor ama 4.6GHz hız sadece tek çekirdek hızı yani işlemci tüm öekirdekler için daha düşük bir hızda çalışıyor. OC ile bu sınırı aşıyorsun ve diyorsun ki hangi durumda olursa olsun bir yük durumunda şu frekansa çık diyorsun olay bundan ibaret.

Anakart modeline göre fiyat ve sınıfları değişiyor bu VRM güç tasarımı. Ayrıca bu güç tasarımının güç akışı ısı yarattığı için birde soğutulması gerekiyor anakart modelleri hem VRM bileşenlerindeki farka göre hemde bu bileşenlerin anakart firması tarafından soğutulması için yaptığı soğutma tasarımına göre değişiyor. ROG Strix E ve MSI Unify anakartı neredeyse aynı VRM tasarımına sahip ve bu VRM bileşenlerinin soğutması da çok benzerler. İşlemci OC güçleri aynı yani. Ben size eğer OC yapacaksanız ciddi anlamda 3900X işlemcisi 12 çekirdek 24 iş parçacığı olduğundan çok fazla çekirdeğin beslenmesi gerek o yüzden VRM güç tasarımı daha iyi bir anakart seçmeniz daha iyi olur diye önerdim biraz daha iyi bir anakart alın diye. Ancak ASUS TUF Plus modeli ile de OC yapılır ve sorunsuz kullanılabilir tabi diğer anakartlar ile çıkabileceğiniz frekanslara OC edemezsini yada etseniz bile bu VRM bileşenleri o anakartlara göre biraz daha ısınır olay bu yani anakarta fazladan 500 TL verecekseniz OC olayını düşünmeniz gerek yoksa fazladan para verecek bir olay yok ondan bahsettim.

Biraz uzun oldu ama tüm detayları ile anlattım kafanızda ne nedir netleşsin diye umarım faydalı olur.

KS

AwayFromTheWorld

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim bu 3 karttan hangisini önerirsiniz ?
Asus ROG Strix GeForce RTX 2070 Super OC Edition
GIGABYTE GeForce RTX 2070 SUPER GAMING OC
GIGABYTE GeForce RTX 2070 SUPER WINDFORCE OC

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bu 3 modelden en iyisi ASUS Advanced ama size önerdiğim sistemde olan Palit JetSteeam kart bu ASUS karttan daha iyi hem soğutma hem performans olarak kalite bakımından da malzeme kullanımınolarak daha iyi bir kart. ASUS kartta Advanced değil Gaming OC versiyon Palit JS kartına rakip olabilir https://youtu.be/qLOtVgzmOlM bu bir örnek karşılaştırma ve incele çok var aynı kıyaslamadan aşağı kart ile ilgili bir kaç video atıyorum bakarsınız.

Video 1 https://youtu.be/uon5P2rs_zs
Video 2 https://youtu.be/Vud7cUV4lE4
Video 3 https://youtu.be/h48LVdYkkJk

Palit kart gerçekten kaliteli hepsinden siz markayı bilmiyor olabilirsiniz MSI dahil hepsinden daha tecrübeli ve eski bir firmadır Palit markası. Kart soğutması ve performans konusında kendini kanıtlamış bir firmadır içiniz rahat olsun öyle INNO vs. gibi çin malı değil kaliteli markalardan birisi yani.

İllede ASUS alacaksanız Advanced alabilirsiniz yada Gaming OC versiyonu. MSI alacaksanız Gaming X Trio alabilirsiniz. Gigabyte modeller o kadar iyi değil bu 3 karttan birisini alın. Benim önerim Palit JS dediğim gibi.

KS

AwayFromTheWorld

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Evet dediğinizde haklısınız attığınız videoları izledim.
Özellikle şu videoda asusla başa baş gitmiş sadece 3 oyunda asus +1 fps almış :D
Sadece 3D Mark firestrike points denilen birşeyde asus 44 puan önde onunda ne olduğunu bilmiyorum :D
https://www.youtube.com/watch?v=iGUQiQt-G5c&feature=emb_title
Siz palit marka ekran kartı kullandınızmı acaba ?
Birde ses çıkarma ve garanti konusunda nasıl bu marka ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Garanti konusunda pek çok markanın distribütörü olan Vektron firması bünyesinde. Zaten çoğu markaya bu firma bakıyor http://vektron.com.tr/kurumsal/hakkimizda buradan diğer markalara bakabilirsiniz.

Performans konusuna gelirsek ASUS ürünü Palit ürününden daha pahalı yani o ufacık farklar + 1 FPS ve 44 Puan gülünç kalıyor.

Ses konusunda içiniz rahat olsun. 36 dBi ses şiddetine sahip ki ASUS ürünü 39 dBi seviyelerine çıkıyor +1 fan artısı sebepli.

Sıcaklık konusunda ASUS Strix OC versiyon 66 derece civarını görürken Palit kartı 63 derece civarını görüyor tabi bu değerler normal ev ortamı değil test metotları 21 derece sabit oda sıcaklığında gerçekleştirilmiş.

Ben Palit kart kullandım Palit markası profesyonel iş odaklı kartlar yapıyordu daha önceleri o kartlardan kullanmıştım ve gayet iyi bir markaydı kötü bir anım yok.

Bu bilgiler ile kararı siz verin ben yöneltmek istemiyorum sorumluluk almak istemem iyide olsa kötü de olsa tecrübeniz benim direkt manipüle edişim ile olmamalı. Kararı siz verin.

KS

AwayFromTheWorld

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
AMD Ryzen 9 3900X 3.8 GHz 12 Çekirdek 70MB AM4 7nm İşlemci ✅
Asus ROG Strix X570-E Gaming 4400mhz(OC) RGB M.2 Wi-Fi AM4 ATX Anakart ✅
G.Skill 32GB(2x16) Trident Z RGB 3600mhz CL16 DDR4 Ram ✅
Palit GeForce RTX2070 Super JS 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı ✓
Samsung 500GB 970 EVO Plus NVMe Okuma 3500MB-Yazma 3200MB M.2 SSD ✅
Aerocool AirHawk Duo ARGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa ✓
FSP 850W Hydro G Pro 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı ✅
Aerocool Cylon4 ARGB 120 mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu ✓
Asus 27" VG27AQ 1ms 165hz HDMI,DisplayPort G-Sync 2K Gaming Monitör ✓

17.610,65 TL Yapıyor.
Alacağım her bileşenin arkasında olmak istediğimden bütçe arttı haliyle :)
Alınmasına kesin gözüyle baktığım parçalara ✅ araştırdıklarıma ise ✓ bunu attım.
Parçaların tümünü kurulu bir şekilde tek bir siteden almak istiyorum şuan bunların hepsi sinerjide var sizin bu şekilde almak için önerdiğiniz site hangisidir acaba ?

Ek olarak
Ssden bugün emin oldum 500gb olarak alınabilecekler arasında 4k okuma yazmada prodan ve diğerlerinden daha üstündü katılırmısınız bilmiyorum.
2k olarak attığınız asus gaming mönitörde sinerjide kalmamış galiba bu 165 hz olarak ondan daha bir üst modeli felan galiba.
Attığınız Kasa ve işlemci soğutucusunu pek araştırmadım. Kasa görseli bana pek hitap etmedi performansı iyidir bilemiyorum aklımda birkaç model var netleştirdiğimde size atacağım.
Sürekli yayın yapacağım için işlemci soğutucusuna önem veriyorum noctua nh düşünüyordum sinerjide bulamadım. Bu attığınız yeterli olurmu sizce ?

Son olarak palit js OC olarak satılmıyor galiba yani bu kartın overcloksuz halimi ? Kendim ileride bunu overclock edip performansını arttırabilirmiyim ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
AwayFromTheWorld' Alıntı:
AMD Ryzen 9 3900X 3.8 GHz 12 Çekirdek 70MB AM4 7nm İşlemci ✅
Asus ROG Strix X570-E Gaming 4400mhz(OC) RGB M.2 Wi-Fi AM4 ATX Anakart ✅
G.Skill 32GB(2x16) Trident Z RGB 3600mhz CL16 DDR4 Ram ✅
Palit GeForce RTX2070 Super JS 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı ✓
Samsung 500GB 970 EVO Plus NVMe Okuma 3500MB-Yazma 3200MB M.2 SSD ✅
Aerocool AirHawk Duo ARGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa ✓
FSP 850W Hydro G Pro 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı ✅
Aerocool Cylon4 ARGB 120 mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu ✓
Asus 27" VG27AQ 1ms 165hz HDMI,DisplayPort G-Sync 2K Gaming Monitör ✓

17.610,65 TL Yapıyor.
Alacağım her bileşenin arkasında olmak istediğimden bütçe arttı haliyle :)
Alınmasına kesin gözüyle baktığım parçalara ✅ araştırdıklarıma ise ✓ bunu attım.
Parçaların tümünü kurulu bir şekilde tek bir siteden almak istiyorum şuan bunların hepsi sinerjide var sizin bu şekilde almak için önerdiğiniz site hangisidir acaba ?

Ek olarak
Ssden bugün emin oldum 500gb olarak alınabilecekler arasında  4k okuma yazmada prodan ve diğerlerinden daha üstündü katılırmısınız bilmiyorum.
2k olarak attığınız asus gaming mönitörde sinerjide kalmamış galiba bu 165 hz olarak ondan daha  bir üst modeli felan galiba.
Attığınız Kasa ve işlemci soğutucusunu pek araştırmadım. Kasa görseli bana pek hitap etmedi performansı iyidir bilemiyorum aklımda birkaç model var netleştirdiğimde size atacağım.
Sürekli yayın yapacağım için işlemci soğutucusuna önem veriyorum noctua nh düşünüyordum sinerjide bulamadım. Bu attığınız yeterli olur mu sizce ?

Son olarak palit js OC olarak satılmıyor galiba yani bu kartın overcloksuz halimi ? Kendim ileride bunu overclock edip performansını arttırabilirmiyim ?

SSD modelinizi bu https://www.itopya.com/corsair-960gb-force-mp510-nvme-m2-ssd-3480mb-okuma-3000mb-yazma/ bu 960 GB model ile değiştirin derim SAMSUNG 'a o kadar para vermeye CORSAIR dururken gerek yok. PCI-e 3.0 4K oyuma yazma yok 3000 'e 3500 değerleri var ama az bir fark ile 200 TL kadar fark ile CORSAIR MP510 960 modelini alın derim daha iyi olur.

Monitör olarak itopyada indirim var. VG27AQ modeli https://www.itopya.com/asus-tuf-gam...-freesync-ve-g-sync-uyumlu-va-gaming-monitor/ 2.200 TL aynısının 32" modeli https://www.itopya.com/asus-tuf-gaming-315-vg32vq-144hz-1ms-mprt-2xhdmi-dp-freesync-gaming-monitor/ 3.300 TL çok büyük ekran isterseniz 32" alabilirsiniz yok 27" yeter derseniz ki 27" gayet büyük sayılır ilk modeli alın geçin.

Kasa Aerocool markasnın bir ürünüdür gayet kaliteli F/P kasalar yapan bir firmadır pişman etmez. Önü mesh olduğundan kasa içi hava akışınız üst düzey olacak buda bir artıdır önü kapalı yada cam modellerden daha iyi bu konuda. 3 adet ARGB fan ile geliyor 2 adet 200mm önde ki buda büyük fanlar neticesinden hem daha çok hava akışı sağlayayacak demek oluyor hemde daha az ses çıkartacak demek oluyor. Toz filtreleri, sıvı soğutma desteği ve temperli cam vs. ile hiçbir eksiği yok kasanın içiniz rahat olsun. Ben kasaya maks. 600 verilmesi taraftarıyım eksiği olmayan bu fiyata bir kasa alın yeterli bence fazlası sırf keyfi para harcamak şahsi görüşüm ama alternatif bırakacağım size gerek yok tekrar söylüyorum.

Alternatif kasalar;
  1. Aerocool Aero One Frost RGB - 363,63 TL - Aynı markanın aynı özelliklerde başka bir modeli kasa boyutları ve fanlar + tasarım değişiyor.
  2. Aerocool Aero One Eclipse ARGB - 454,54 TL - Aynı kasanın ARGB fanlar ile gelen versiyonu.
  3. Deep Cool Matrexx 70 ADD RGB - 717,77 TL - Önü kapalı ama 2 tarafta bayağı geniş yan kanallar var hava akışını oradan sağlayabiliyor sisteminde AMD ekran kartı olmadığından bu tarz kasalarda ısı sorunu yaşamazsın.
  4. THERMALTAKE Commander C34 ARGB - 759.96 TL - İlk önerdiğim Aerocool AirHawk modeli ile neredeyse aynı sadece marka Thermaltake öyle düşün.
  5. Sharkoon TG5 RGB - 456,42 TL - Her anlamda eskiği yok 4 adet RGB fan ile geliyor yine yan geniş ızgaralardan hava akışını sağlıyor.
  6. Corsair Carbide Spec Delta - 512,59 TL - Yine eksiği yok 4 adet fan ile geliyor 3 ön fan RGB arka fan düz. Öndeki pleksi panelnin açık bırakılan alanlarından hava alıyor.
  7. COOLER MASTER MASTERBOX MB520 RGB - 639,94 TL - Yine eksiği yok 4 adet RGB fan ile geliyor ön kısımda yan taraflarlarda 2 adet açıklık alandan hava akışını sağlıyor.
  8. Phanteks Eclipse P400A RGB - 649,00 TL - Yine eksiği yok denilebilir benim için tek eski noktası sadece ön kısımda sıvı soğutma desteği var ben üst kısımda da opsiyon isterdim bu benim için eksi bir durum sayılır. Resimdeki 3 adet önde olan RGB fan ile geliyor önü mesh bu kasada dolu bir paket alınabilir.
Soğutucu konusunda aslında Ryzen 3900X için ben sıvı soğutma önerirdim ama siz ilk başta kullanmadığınız için önermedim. İşlemciye OC yapmayacaksınız diye düşünüyorum ondan dolayı bu tarz önerdiğim bir soğutucu ile hiç bir sorun yaşamasınız içiniz rahat olsun güzel bir soğutması var önerdiğim ürünün ama dediğim gibi bu sistemin hak ettiği 240/280/360mm boyutlarda bir sıvı soğutmadır. Eğer düşünürseniz aşağıda verdiğim sıvı soğutmaları alabilirsiniz yok gerekli değil derseniz önemi yok dediğim gibi önerdiğim hava soğutma yeterli.

Alternatif sıvı soğutmalar;
  1. SilverStone PF240 ARGB 240mm Sıvı Soğutucu (SST-PF240-ARGB) - 686,48 TL
  2. SilverStone PF360 ARGB 360mm Sıvı Soğutucu (SST-PF360-ARGB) - 850,95 TL
  3. CORSAIR Hydro H150i PRO RGB 360mm Sıvı Soğutucu - 1.044.64 TL
  4. NZXT Kraken X72 RGB 360mm Sıvı Soğutucu - 1.099,00 TL
  5. CoolerMaster MasterLiquid ML360R RGB 360mm Sıvı Soğutucu - 1.174,57 TL
SilverStone yeni serisi sonunda ülkemize giriş yaptı. Bu marka her bir bileşeninin kendisi yapan ve bu işte çok iyi olan nadir firmalardan birisi. Ürünler çok iyi incelemeleri ve yorumlar yurtdışında hep olumlu ben bu fiyatlara varken başka ürün düşünmem ama yine alternatif bıraktım size.

Ekran kartı konusunda ise Palit RTX 2070 Super JS kod adı PALIT-RTX2070S-JS bu ve kendi sitesinde http://www.palit.com/palit/vgapro.php?id=3303&lang=en&pn=NE6207SS19P2-1040J&tab=sp burada yani. Boost Clock saat hızı 1815 MHz olarak belirtilmiş. Bu değer ASUS ROG Strix Advandec modelde GPU Boost Clock 1830 MHz yani Palit daha iyi ve yine ASUS OC modelde 1935 MHz olarak belirtilmiş yani Palit kartı tam aralarında bir değere sahip ki NVIDIA OC Scanner ile 30 dk. bir sürede kartı otomatik olarak teste bıraktığınızda kart soğutmasının iyiliğine göre ki Palit dediğim gibi bu konuda çok iyi bir model 2000 MHz sınırını aşabileceğinizi düşünebilirsiniz. Bu frekans hızlarına takılmayın yani.

Gerisi için hiçbir sorun yok her şey mükemmel h.olsun diyorun.

KS

AwayFromTheWorld

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
4K Okuma yazma yok derken neyi kastettiniz anlamadım oyunlar ve son kullanıcıya hitap eden uygulamalar için 4k okuma yazma değerleri daha önemli diye biliyorum
https://www.youtube.com/watch?v=bXN0IqENqAw&t=192s Şu videoda 970 evo plus genel olarak ve 4k'dada açık ara fark atıyor.
Yani mp510 u 1tb olması dışında bir avantajını göremedim.

Ekranı 2k düşünüyorum.
Şöyle bir mönitör buldum 0.4 ms 165 hz ama ips panel değil felan deyip önermediler siz ne düşünürsünüz Bu TN panelin avantajı sadece esporla ilgili oyunlardaymış benim pek alakam kalmadı esporla. Yayın ve diğer oyunlar için ips panel daha iyi oluyormuş öyle dediler.
https://www.vatanbilgisayar.com/asu...d-g-sync-freesync-hdmi-dp-oyuncu-monitor.html
Birde bu var sizin tavsiye ettiklerinizden 165hz olarak önde https://www.sinerji.gen.tr/asus-27-...isplayport-g-sync-2k-gaming-monitor-pmu419129
Asusun sitesinden karşılaştırdığımda sizin attığınız va panel olarak geçiyor. Benim attığım ise ips.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Siz 4K okuma derken ben binli rakamdan kıstınız diye anladım. Siz performans birimi olarak 4K değerinden bahsediyorsunuz. Siz 4 Kilobayt iş yükü performansından bahsediyormuşsunuz tamam olay çözüldü. Siz yayın işleri yapacaksınız yani sizin işiniz büyük dosyalar ile oyunlar deseniz zaten aynı büyük dosyalar ile çalışıyorsunuz. 4 Kilobayt girdi/çıktı performansı sadece çok ufak dosyalar ile adı üzerinden 4 Kilobayt değerine kadar dosyalar ile çalışılırken size avantaj sağlar ki bu dosyalar ancak büyük veri arşivleri ile yada kod blokları ile çalışıyorsanız size avantajı olur ki bu okuma yazma hızlarında o kadarcık farkı anlayabilir misiniz oda bir muamma. Sizin günlük işlerde, yayınlarda ve oyunlarda en çok çalışacağınız en küçük dosya boyutu Size önerdiğim 32 Kilobayt değerindeki dosyalar ki Corsair burada önde. Ayrıca SAMSUNG 970 EVO 1 TB modeli 5 yıl garanti ama 600 TBW yazma ömrü sunarken CORSAIR MP510 960 GB disk yine 5 yıl garanti ama 1700 TBW yazma ömrü sunuyor diskine yani CORSAIR size daha uzun bir disk ömrü sunuyor. Arada neredeyse 1K fiyat farkı var değmez SAMSUNG ürüne bilginiz olsun.

Monitör olarak eSpor ile ilginiz yoksa TN panel alıp gereksiz yere görüntüden taviz vermeyin. IPS yada VA 1ms değerinde 144Hz bir panel alın geçin 165Hz , 240Hz bunlara takılmayın panel kalitesi ve 1ms değeri size zaten çok üst bir düzeyde görüntü ve hız sağlayacak pişman olmayacaksınız merak etmeyin.

Bu ürünü Gigabyte AORUS 27" CV27Q 165Hz 1ms DP 2K QHD Curved Gaming Monitör - 3.755.48 TL önerebilirim. Hem TN gibi renklerden ve derin siyahlardan vaz geçmemiş olursunuz hemde hızlı bir panel almış olursunuz. ASUS TUF olabilir buda olabilir ben AORUS alırdım. ASUS TUF VG27AQ modelinden daha geniş bir renk gösterimi var. Ayrıca ASUS TUF VG27AQ model 350nit parlaklık sunarken AORUS model 400nit sunuyor. Ayrıca Kontrast değeri AORUS modelde 3000:1 iken ASUS TUF VG27AQ modelde 1000:1 sunuyor. [font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]ASUS TUF [/font][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]VG27AQ [/font]model Pivot kullanılabiliyor yani ekranı dikey çevirebiliyorsunuz birde 2 adet hoparlör var artısı bunlar tabi kullanırsanız. Ben AORUS alırdım dediğim gibi. Vatandaki TUF modeli geçin renklerden biraz kısmışlar panel özelliklerinde hızlı olsun diye ama zaten eSpor tarafında ciddi bir oyuncu değilseniz hız bu ufak ms değerleri önemsiz kalıyor.

KS

AwayFromTheWorld

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hava soğutma kasa içinde sıcak hava akımı felan oluşturma durumu olabiliyormuş galiba ben pek anlamıyorum ama.
Sıvı içinde uğraştırıyor ve sızdırma riski felan var dendi :D
Hangisi risksiz ve daha az uğraştıranı bunların.
OC ile işim olacağını zannetmiyorum bilmiyorumda ki yapsan ne kadar artıyor hızı acaba ? Gerekli birşeymi ilerde ?
Benim için yayın yaparken gerekli soğutmayı sağlasın fps düşürmesin birde beni uğraştırmasın temizliği bakımı riski olmasın yeterli :D

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri