Ryzen 9 3900x Tabanlı (Pro, Yayıncı ve oyuncu) sistemi toplama bütçe 15K

KS

AwayFromTheWorld

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öneriler için teşekkürler.
Ayrı olarak 2 soru daha soracağım
1- Size nasıl refferal olabilirim :D
2- Araştırdığım kadarıyla işin elektrik kısmında line upsler akü-invertör denilen sisteme sahip olmuyormuş yani yine şehir elektriğine ani voltaj bindirmesi denilen şeye maruz kalınıyor line upslerde.
Online upslerde birazcık pahalı.
Açıkcası gerek varmı böyle birşeye emin değilim size bir sorayım dedim.
Akım korumalı prizde var aklımda işe yaramıyor diyende çok.

Ama sanırım başta akım korumalı prizle bir deneyeceğim.
Sonrada belki online ups'e geçebilirim.
Yinede size bir sorayım dedim.

Dipnot 2.5 aydır en fazla 3-4 kez elektrik gitti yaşadığım yerde.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
UPS almanıza gerek yok. Size nasıl bir güç kaynağı önerdim bu kadar sayfadan pek bilemiyorum ama Düşük voltaj gerilimlerinde sorun yaratmayan bir ürün önerdiğime eminim. Ayrıca yine güç kaynaklarında akım korumaları var ki size en iyisini önermişimdir zaten prizin akım korumasından daha çok işe yarar.

Referans olayına gelirsek vallahi ben 2 yıldır moderatörüm ama hiç fikrim yok referans ayarları bölümü forumda nerede. :D

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
FSP HYDRO G PRO - Size en iyi ürünlerden birisini önermişim zaten. :D 5 adet akım koruması var ki FSP markası ani gerilimlere en dayanıklı PSU modellerinden birisidir. 100V ile 240V akım aralığında çalışabiliyor yani ani düşüşlerden kolay kolay etkilenmez.

Monitör mü önereceğiz birde size :D

Bütçe ve istekler?

KS

AwayFromTheWorld

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yok monitörü önereli tartışalı alalı çok oldu :D
Yani pcyi güç kaynağı koruyor ama monitörü ne koruyacak demek istemiştim :D:D

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Eğer monitörünüzün güç adaptörü ayrı ise yani dışarıdaysa sorun yok. Ancak monitörün içerisindeyse genelde devre kartına ısı bindirmemek için akım vs. durumlarına çok dayanıklı olmuyorlar böyle ise akım korumalı priz alabilirsiniz. Ancak ben yıllardır bu piyasadayım daha yüksek yada alçak akım odaklı monitörü arızalanan bir kişi ne duydum ne gördüm. Siz garanti olsun derseniz akım korumalı priz alın.

KS

AwayFromTheWorld

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
FI27Q-P Var bende Güç adaptörü dediğiniz şey laptoptaki güç adaptörüne benzer birşeyse öyle birşey yok kabloda :D

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bu ürün zaten en tepe seviyelerden birisi bunda adaptör olamaması dert değil bu konularda ve diğer her konuda tam bir şaheser bu monitör zaten. İlle de garnati olsun derseniz dediğim gibi akım korulamalı priz alın geçin.

KS

AwayFromTheWorld

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Klavye ile kulaklık aynı günde geldi ikiside muhteşem ayrıca birşey soracağım FI27Q-P Rgb leri ile pc ninkini senkronize edebiliyormuyum acaba armoury create bağlanacak uygulamalarda seçiyorum ama bir değişiklik olmuyor.
Pc tuf kasa rog x570-e anakart.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Monitör RGB senkron olayına bakayım bulursam yazarım buradan.

Ürünler hayırlı olsun bu arada. Keyifli uzun yıllar kullanmak niyetiyle.

Bu arada monitör için https://www.gigabyte.com/tr/Monitor/AORUS-FI27Q-P/support#support-dl-firmware buradan Fimewire güncellemesini yapın. https://www.gigabyte.com/Images/Model/download_Ver1-gry.png birde bu OSD menü aracını kurun öncesinde.

Monitör sadece RGB olarak Gigabyte RGB Fusion 2.0 ile kontrol edilebiliyormuş. Şöyle yapın RGB Fusion 2.0 kurun ve çalıştırın sonrasında. Diğer yazılımlar ile eşlenik çalışması için All Sync yada her neyse geçen ismi o ayarda bırakıp diğer ASUS anakart yazılımınızdan yine All Sync yada her neyse aktif edip deneyin bakalım ne olacak.

KS

AwayFromTheWorld

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Unutulan bir mousepad için geri geldim :D
Tuf k7 gibi dayanıklı birşey önerirseniz süper olur birde 2 fare koyma durumum var o yüzden azıcık büyük olursa güzel olur.
Teşekkürler :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
RGB 'mi olsun yoksa düz mü? Birde marka olmasına gerek var mı yoksa marka olmasa da olur mu?

James Donkey JD900 Pro Gaming (Oyun) Mouse Pad (900 x 300 x 4 mm) - 79,00 TL - Ben bu ürünü kullanıyorum. Çok kalın kaliteli ve bayağı büyük klavye ve Mouse üzerinde çok iyi bir ürün öneririm. İlle marka olsun derseniz o zaman Steelseries QcK Heavy XXL Gaming Mouse Pad - 249,00 TL bu ürün alabilirsiniz. Bu SS ürünü James Donkey ile aynı boyut ve kalınlıkta sadece en olarak 100mm daha uzun o kadar. Tabi burada SS ürününün doku yüzeyi çok daha farklı bir mikrofiber örgüye sahip. 2 üründe mikrofiber yüzey ama SS ürünü ile kıyaslyamam tabi kullanmadım SS ürününü.

Yok ben RGB istiyorum derseniz o zaman aşağıdaki ürünleri alabilirsiniz.

Razer Goliathus Chroma RGB Gaming Mouse Pad - 355mm x 255mm x 3mm - 449,00 TL

Steelseries QCK Prism Cloth XL Oyuncu Mousepad - 320mm x 270mm x 4mm - 349,90 TL

KS

AwayFromTheWorld

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Size birşey soracağım pro x in kendi yazılımında sesin sağ ve sol kanaldan gelme ayarı mevcut değil
Realtek sonic studio 3 üde indirip kurdum ordada sesin sağ ve sol kanaldan ayarlama kısmı yok.
Kayıttan yürütte logitech pro x düzeyler kısmındada yok :D

Kulaklığın sağ kanalından ses gelmiyor temizlerken bozdummu acaba diye düşünüyorum yazılımsal olmadığından emin olmaya çalışıyorum ancak sağ ve sol kanal ayarlama yerini bulamadım.

Mousepad olarakta bu ikisinden birini almayı düşünüyorum
https://www.qp.com.tr/hyperx-fury-s-speed-gaming-mouse-pad
https://www.overgameweb.com/urun/hyperx-fury-s-pro-shroud-mousepad-xl-limited-edition-1849

Fury s veya fury s speed bir farkları varmı bilmiyorum bakıcam sizde önerirsiniz sanırım bunları :D
Xl alıp klavyeyide mousepad altına koyan çok kişi var nasıl oluyor bilmiyorum ama deneyeceğim sanırım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Hiçbir fikrim yok sesi sağa ve sola yaslama ayarları var mı yok mu yazılımda. Ancak şuradan bakabilirsiniz Windows Ayarları / Sistem / Ses sekmesine gelin ve Çıkış altında Cihaz Özellikleri yazar ona basın aşağıda Sağ ve Sol için ses ayarı olması gerek. Bende var en azında. :D

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri