Sistem açılmıyor.

Umut Kaptan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar, ben anakartımdan RAM 'i çıkardım ve bilgisayarı açmaya çalıştığımda ekrana hiçbir şey gelmiyor ne yapmam lazım lütfen yazın.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Umut Kaptan' Alıntı:
Merhabalar, ben anakartımdan RAM 'i çıkardım ve bilgisayarı açmaya çalıştığımda ekrana hiçbir şey gelmiyor ne yapmam lazım lütfen yazın.

İlk olarak konu başlığında konu içeriği haricinde yardım vs. gibi başlıklar kullanmak yasak. Şimdilik düzenledim ama bundan sonraki bu tarz ilk hatanız da uyarı alacaksınız.

Öncelikle sistemde hiç RAM takılı değilse sistem çalışmaz. Sistemin yapısı gereği çalışması için RAM 'e ihtiyaç duyar. Eğer RAM yoksa sistemi açamazsınız.

KS

Umut Kaptan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Umut Kaptan' Alıntı:
İlk olarak konu başlığında konu içeriği haricinde yardım vs. gibi başlıklar kullanmak yasak. Şimdilik düzenledim ama bundan sonraki bu tarz ilk hatanız da uyarı alacaksınız.

Öncelikle sistemde hiç RAM takılı değilse sistem çalışmaz. Sistemin yapısı gereği çalışması için RAM 'e ihtiyaç duyar. Eğer RAM yoksa sistemi açamazsınız.
 abi 8gb ram takılı şuan bilgisayarda  16 gb tı  ram var bilgisayarda.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sisteminde 2x8 yani toplamda 16 GB RAM vardı ve sen slotların birisini çıkarttın. Daha sonra sistem açılmadı doğru mu? Eğer böyle ise 2 sorun olabilir.

1. Sistemde tek bir RAM varsa hangi 4 slot RAM 'li anakart olursa olsun DIMM_A2 adlı slota takılmalıdır. Çift RAM olunca DIMM_A2 + DIMM_B2 yuvası kullanılmalıdır. Sadece 2 RAM slotu varsa DIMM_A1 ilk slot olacak. Bu slot numaraları anakart kitapçığında ve anakartın üzerinde yazar.

2. Sistemdeki RAM 'de XMP ayarı ile frekans arttırımı yaptıysanız bu ayar etkin ise yada manuel bir OC işlemi uyguladıysanız RAM 'lere BIOS üzerinden bu ayarları önce sıfırlayıp sonra tek RAM ile doğru slota takılı halde çalıştırmayı deneyin. Bazı anakartlarda sorun olabiliyor bunu yapmadığınızda.

KS

Umut Kaptan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Umut Kaptan' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:
Umut Kaptan' Alıntı:

abi 8gb ram takılı şuan bilgisayarda  16 gb tı  ram var bilgisayarda.

abi 4 slotlu anakart 1 ve 2 de takılıydı 8 gb ramlar ben 1. slottan çıkardım 2. slottaki kaldı sonra rame üfleyip 4. slota taktım

bilgisayar açılmayınca

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yukarıda anlattım zaten XMP ayarı yada OC işlemi varsa anakartta önce bunları kaldırın. Daha sonra size anlattım RAM numaralarını kontrol edin ve ona göre RAM 'i takın. Eğer bilmiyorsanız RAM 'in hangi slota takılacağını anakartınızın markasını ve modelini yazın ben bakıp size söylerim hangi slota takılması gerek olduğunu.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri