Sistem parçaları hakkında görüş / düşünce ?

Alpaslan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Bir sistem toplamaya karar verdim ve yaklaşık 2 aydır araştırıyorum aşağıda paylaşacağım sistemi toplamaya başlayacağım fakat bazı parçalar / markalar hakkında sorularım olacak taraf tutmadan eksilerini ve artılarını söylemeniz benim için çok iyi olacaktır

İ5-11400F İŞLEMCİ
SNOWMAN T6 ULTRA SOĞUTUCU
MSİ B560 TOMAHAWK
CRUCİAL BALLİSTİX 2X8 3200mHz
SAMSUNG 970 EVO PLUS 500GB
MSİ MAG FORGE 100R KASA
HİGHPOWER 600W +80 GOLD PSU

Yukarıda gördüğünüz gibi sistem bu fakat ekran kartının eksik olduğunu fark ettiğinizi duyar gibiyim bu konuya değinecek olursak arada kaldığım 3 marka var bu markalar Asus, Sapphire ve Xfx markaları alacağım ekran kartı RX6600 fakat gerçekten aralarında ciddi fiyat farkı var aşağıda 3 markanın web site linklerini paylaşacağım.

( Birkaç tavsiye aldım ama kimse Sapphire, Xfx önermiyor daha önce kullananlar bile önermiyor sebebi 3 yıl veya 4 yıl sonra bozuluyor / patlıyor diyen var çok fazla öven de var ve şiddetle Asus markasını öneren de var bunu yüzdelik orana vuracak olursak %70 oranında Asus öneren var )

Asıl sorum kalite, soğutma ve uzun ömürlü olması açısından hangi marka alınır ?

Ekran kartı hariç değiştirilmesi gerekli parça vesaire varsa tavsiyelere açığım

PurpleWebb

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
446
Bir sistem toplamaya karar verdim ve yaklaşık 2 aydır araştırıyorum aşağıda paylaşacağım sistemi toplamaya başlayacağım fakat bazı parçalar / markalar hakkında sorularım olacak taraf tutmadan eksilerini ve artılarını söylemeniz benim için çok iyi olacaktır

İ5-11400F İŞLEMCİ
MSİ B560 TOMAHAWK
MSİ MAG FORGE 100R KASA

Yukarıda gördüğünüz gibi sistem bu fakat ekran kartının eksik olduğunu fark ettiğinizi duyar gibiyim bu konuya değinecek olursak arada kaldığım 3 marka var bu markalar Asus, Sapphire ve Xfx markaları alacağım ekran kartı RX6600 fakat gerçekten aralarında ciddi fiyat farkı var aşağıda 3 markanın web site linklerini paylaşacağım.

( Birkaç tavsiye aldım ama kimse Sapphire, Xfx önermiyor daha önce kullananlar bile önermiyor sebebi 3 yıl veya 4 yıl sonra bozuluyor / patlıyor diyen var çok fazla öven de var ve şiddetle Asus markasını öneren de var bunu yüzdelik orana vuracak olursak %70 oranında Asus öneren var )

XFX Sapphire önermeyenler ya şanssızlar yada sallıyorlar patlama matlama iyi abartmışlar. Şansınız yoksa Asus Rog Strixte alsanız bozuk gelir veya bozulur kısa sürede. Teknoloji işi şans işi. AMD Radeon ekran kartlarında en iyi modeller XFX ve Sapphirede bulunur. Verdiğiniz linklerin arasında XFX i kesinlikle öneririm.

PurpleWebb

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
446
Bunun dışında SSD yi değiştirebilirsiniz. O kadar para verebiliyorsanız bütçenin üstüne azıcık daha koyup Seagate Firecuda veya 980 Pro alabilirsiniz veyahut 970 Evo Plus parasına PCIe 4.0 Crucial P5 Plus alabilirsiniz. Crucial da SSD konusunda çok başarılıdır. Veya yine 970 Evo Plus fiyatına MSI Spatıum alabilirsiniz.
Seagate Firecuda: https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...002-m-2-pci-express-4-0-fiyati,833631691.html
Samsung 980 Pro: https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...0bw-m-2-pci-express-4-0-fiyati,852857163.html
Crucial P5 Plus: https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...p8-m-2-pci-express-4-0-fiyati,1344434103.html
MSI Spatıum: https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...50-m-2-pci-express-4-0-fiyati,1746197996.html

KS

Alpaslan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Bunun dışında SSD yi değiştirebilirsiniz. O kadar para verebiliyorsanız bütçenin üstüne azıcık daha koyup 980 Pro alabilirsiniz veyahut 970 Evo Plus parasına PCIe 4.0 Crucial P5 Plus alabilirsiniz. Crucial da SSD konusunda çok başarılıdır.
Samsung 980 Pro: https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...0bw-m-2-pci-express-4-0-fiyati,852857163.html
Crucial P5 Plus: https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...p8-m-2-pci-express-4-0-fiyati,1344434103.html
Maalesef o kadar çıkma imkanım yok maksimum 1200₺

KS

Alpaslan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Crucial P5 veya MSI Spatiumu düşünebilirsiniz çok fark yok aslında. 970 Evo Plus şuan 1239 TL civarı yani neredeyse fark yok. :)
Msı spatiumun linkini atma şansınız var mı telefonda olduğum için zorluk çekiyorum

KS

Alpaslan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
XFX Sapphire önermeyenler ya şanssızlar yada sallıyorlar patlama matlama iyi abartmışlar. Şansınız yoksa Asus Rog Strixte alsanız bozuk gelir veya bozulur kısa sürede. Teknoloji işi şans işi. AMD Radeon ekran kartlarında en iyi modeller XFX ve Sapphirede bulunur. Verdiğiniz linklerin arasında XFX i kesinlikle öneririm.
Birde şey diyenler var Xfx ve Sapphire için içinde kullanılan parçalar uzun ömürlü olmuyor ben olsam Asus tercih ederim diyen kesim de var

PurpleWebb

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
446
Birde şey diyenler var Xfx ve Sapphire için içinde kullanılan parçalar uzun ömürlü olmuyor ben olsam Asus tercih ederim diyen kesim de var
Şimdi bişi derdim de neyse. :) Dediğim gibi teknoloji işi şans işi. Asusta alsan, msı da alsan, XFX de alsan ne alırsan al. O gün şanssız isen gelen parça her türlü sorunlu olur ve hiçbir parçanın ömrünün ne kadar uzun olduğu belli olmaz. Yıllardır Sapphire Nitro+ RX 580 kullanan arkadaşım var hala da taş gibi çalışıyor kart. :)

PurpleWebb

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
446
Teşekkür ederim ilk defa MSI markasının SSD ürettiğini duydum 970 evo plus'a göre nasıldır çünkü ben hem işletim sistemi hem oyun kuracağım ssd'ye
PCIe 4.0 olduğu için, alacağın önceki SSD den daha daha hızlı ve daha güncel teknoloji. :)

KS

Alpaslan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Şimdi bişi derdim de neyse. :) Dediğim gibi teknoloji işi şans işi. Asusta alsan, msı da alsan, XFX de alsan ne alırsan al. O gün şanssız isen gelen parça her türlü sorunlu olur ve hiçbir parçanın ömrünün ne kadar uzun olduğu belli olmaz. Yıllardır Sapphire Nitro+ RX 580 kullanan arkadaşım var hala da taş gibi çalışıyor kart. :)
Bende öyle düşündüm ama ilk defa AMD ekran kartı kullanacağım Nvidia'dan geçiş yapıyorum birde Asus RX 6600 sıcaklık değerleri diğerlerine göre çok iyi 60 derece zaten serin çalışan kartlar bunlar diğerleri 65 derece üstünde

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

İ5-11400F İŞLEMCİ
MSİ B560 TOMAHAWK
MSİ MAG FORGE 100R KASA

Sistem soğutucu hariç gayet iyi. 2 ekran kartı arasında kalsam aradaki 500 TL farkı verip ASUS seçerdim. Fark o kadar yok Shapphire almak için.

XFX ve PowerColer markalarına da bakabilirsiniz çok iyidirler.

Ayrıca burada konuşulan markaların hepsi uzun vadede sorun çıkartma potansiyeline her türlü yatkınlar. Elektronik eşyada kimse ömür biçemez. Kalite konusundaysa yine burada konuşulan hiçbir marka fiyatına göre kalitesiz değil. Buna ASUS da dahil, Shapphire, XFX ve PowerColor marksıda dahil.

PurpleWebb

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
446
Bende öyle düşündüm ama ilk defa AMD ekran kartı kullanacağım Nvidia'dan geçiş yapıyorum birde Asus RX 6600 sıcaklık değerleri diğerlerine göre çok iyi 60 derece zaten serin çalışan kartlar bunlar diğerleri 65 derece üstünde
Bu şu demek değil bakın. Ben yazılanlara sitem ettim sadece. Asus dual serisi hem Nvidiada hemde AMD de başarılı zaten buna kesinlikle lafım yok. Ama sırf kendileri şanssız diye de Sapphire ve XFX i gömmenin de anlamı yok. Demek istediğim hangi markayı alırsanız alın bozuksa bozuktur şansınız yoksa.
XFX ve Sapphire AMD nin Special Partnerleridir ve yıllardır sadece AMD Radeon ekran kartı üretirler.

KS

Alpaslan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Peki ekran kartları yanarsa veya başka bir durum olursa kullanıcı hatası demiyorlar değil mi ?

PurpleWebb

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
446
Peki ekran kartları yanarsa veya başka bir durum olursa kullanıcı hatası demiyorlar değil mi ?
Kendiniz ekran kartına hiçbir müdahalede bulunmazsanız (Overclock, kartın vidalarını söküp içini açmak vs.) fabrika çıkışlı sorunlu gelirse tabiki garanti kapsamında oluyor ürün. Değişim mi olur ücret iadesi mi olur oda disbürtörün vicdanına kalmış bişi ona kesin bişi diyemem.

KS

Alpaslan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Ben yine arada kaldım bu ekran kartı konusunda kaldığım gibi bu üç SSD Jin performanslarını görebileceğim inceleme karşılaştırma videosu var mı ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bu ekran kartı yanma durumu nereden çıktı gündeme? Ben buna takıldım. Cahil cühela konuşan bir tayfa mı var yoksa çok şansız bir kitlemi var? Kartı ekstrem bir şeye zorlamazsanız ve PSU ürününüz çok dandik değilse karta hiçbir şey olmaz standart çalışma halinde.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ben yine arada kaldım bu ekran kartı konusunda kaldığım gibi bu üç SSD Jin performanslarını görebileceğim inceleme karşılaştırma videosu var mı ?
Video vs. gibi şeylere bakmaya gerek yok. Micron yani Crucial markası Samsung gibi dünya üzerindeki en büyük yarı iletken üretimi yapan firmalardan birisidir. Bu konuda bir endişeniz olmasın. Disklere gelecek olursak birisi PCIe 3.0 disk Samsung olan diğeri PCIe 4.0 bir disk. Arada kayda değer Crucial P5 Plus diskten yana avantajlar var.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri