Sistemimde Sorunlarım Var

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Darboğaz için bir SS at MSI A.F. ile benim başka bir çözüm yolum yok k.bakma bilgi birikimim buraya kadar uzaktan. Belki 8 Gb RAM ile alakalıda olabilir.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Darboğaz için bir SS at MSI A.F. ile benim başka bir çözüm yolum yok k.bakma bilgi birikimim buraya kadar uzaktan. Belki 8 Gb RAM ile alakalıda olabilir.

Ne kullanırken SS atayım peki ? Oyun Bench ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Benchmark 'ta değil oyun içi yük durumuna bakıcam MSI Afterburner ile sadece oyun esnasında E.Kartı kullanım %90-99 arası olması gerekir işlemci kullanımı ise %20 lerde olmalı en fazla bu ikisinin durumu görmek istiyorum. Birde RAM ile ilgili Bu linkteki resimdeki gibi olduğundan emin ol ayarlarının bakarmısın bi.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Benchmark 'ta değil oyun içi yük durumuna bakıcam MSI Afterburner ile sadece oyun esnasında E.Kartı kullanım %90-99 arası olması gerekir işlemci kullanımı ise %20 lerde olmalı en fazla bu ikisinin durumu görmek istiyorum. Birde RAM ile ilgili Bu linkteki resimdeki gibi olduğundan emin ol ayarlarının bakarmısın bi.

Resimdeki gibi ayarladım şimdi oyunlarda test yapıcam hocam saat kaça kadar forumdasınız acaba ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Darboğaz yok sisteminde kafamdaki bu soruyuda atmış oldum ve başka bir çözüm önerim kalmadı. Dediğim resimdeki ayarlırıda test et bakalım.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Darboğaz yok sisteminde kafamdaki bu soruyuda atmış oldum ve başka bir çözüm önerim kalmadı. Dediğim resimdeki ayarlırıda test et bakalım.

Resimdeki ayarları yaptım hocam hala devam ediyor sorun.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Son birşey daha var aslında oyun HDD 'yemi kurulu SSD 'yemi HDD ise ani düşüşlerin sebebi odur. Buda değilse benim bilgi birikimim uzaktan bu kadar kardeşim kusura bakma sorunu anlayamadım.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Son birşey daha var aslında oyun HDD 'yemi kurulu SSD 'yemi HDD ise ani düşüşlerin sebebi odur. Buda değilse benim bilgi birikimim uzaktan bu kadar kardeşim kusura bakma sorunu anlayamadım.

Oyunlar HDD'de kurulu Windows SSD'de. Hocam MSI Gaming App yavaşlatırmı acaba ? Birde ince ayar yapsak olur mu sizce ? Game DVR , Xbox , Oyun Modu vs hepsini kapattım regedit ile emin olun amcamdaki sistem benimkinden daha düşük ama benden daha güzel oyun oynuyor ya. Ram sorunu değil bence çünkü oyunlarda 2 GB boş kalıyor ram. Ramleri O.C ile 2133 Mhz yapsam hızlanma olur mu ? Gerçi CL süresi yükselecek ama denemek istiyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
HDD 'den kaynaklı olabilir düşük boyutlu bir oyunu SSD 'ye kurup bir dene bakalım HDD 'dekinden daha farklı olacakmı. RAM 'den ise O.C. işe yarayabilir ama biliyorsan yap yoksa elindeki RAM 'den olursun.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
HDD 'den kaynaklı olabilir düşük boyutlu bir oyunu SSD 'ye kurup bir dene bakalım HDD 'dekinden daha farklı olacakmı. RAM 'den ise O.C. işe yarayabilir ama biliyorsan yap yoksa elindeki RAM 'den olursun.

Biliyorumda 1866 Mhz yapıcam öyle deniycem. SSD'ye kurdum değişen bişey olmadı.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Anladım RAM 'i dene bakalım belki sonuç değişir.

Ram takviyesi yapsam az da olsa düzelir mi ? Aynı kitlerden alsam 16 GB yapsam yada 4 GB tek modül alıp 12 GB yapsam ?

Hocam birde temiz kurulum UEFİ olarak Windows 7 kurayım mı önerirmisiniz ? Önerirseniz hangi sürümü kurayım ? Professional , Ultimate ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorunun RAM 'de olduğu kesin değil masraf yapmak doğru olmaz. Eğer Windows 7 deneyeceksen ULTIMATE kurman gerekir başka arama.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sorunun RAM 'de olduğu kesin değil masraf yapmak doğru olmaz. Eğer Windows 7 deneyeceksen ULTIMATE kurman gerekir başka arama.

Ramleri test ettim sorun yok aşırı ram kullanımıda yok ta işte başka forumlarda 8GB ram yetersiz yükselt dediler ondan sordum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yetersiz doğru ama sorun başka bir bileşende çıkarsa ona yatırım yaparsın diye söyledim ama bütçen varsa RAM alabilirsin 8 yetersiz artık çoğu oyunda daha yeni gelecek çok oyun var şuan yetersiz dahada yetersiz olacak.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Yetersiz doğru ama sorun başka bir bileşende çıkarsa ona yatırım yaparsın diye söyledim ama bütçen varsa RAM alabilirsin 8 yetersiz artık çoğu oyunda daha yeni gelecek çok oyun var şuan yetersiz dahada yetersiz olacak.

Hazır seni bulmuşken sorayım madem bendeki ram kiti bunlar 

http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-8gb-2x4gb-ripjawsx-ddr3-1600mhz-cl9-15v-dual-kit-ram.html

Bunun yanına aynısından mı alayım yoksa yanlarına 1 adet 

bundan 

http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-4gb-ripjaws-ddr3-1600mhz-cl9-15v-tek-modul-ram.html

yada bundan mı takayım ? 

http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-4gb-hyperx-savage-ddr3-1866mhz-cl9-pc-ram.html

Yoksa sadece 8 GB tek modül alıp taksak sorun olur mu olmaz mı ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Şuan ne takılıysa aynısını tak. CL değeri Mhz değeri aynı olmalı boyutu önemli değil 4 olur 8 olur ama Mhz ve CL değeri aynı olmalı.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Şuan ne takılıysa aynısını tak. CL değeri Mhz değeri aynı olmalı boyutu önemli değil 4 olur 8 olur ama Mhz ve CL değeri aynı olmalı.

Linkini attıklarımın özellikleri aynı kit olanlar pahalı o yüzden 4GB taksam mı diye sordum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri