Sistemimde Sorunlarım Var

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Arkadaşlar foruma yeni üyeyim öncelikle hepinizi selamlıyorum. Sorunum şöyle ki Windows 10 Pro kullanıyorum oyunlarda hiç akıcılık yok ara ara kasma ve takılmalar yaşıyorum bazen FPS yüksek bile olsa oyun kasıyor gibi hissediyorum ne demek istediğimi anlamışsınızdır umarım. Gerekli bütün bilgileri yazıyorum. Oynadığım oyunlar ise kısaca şöyle ; 

Sniper Elite 4 , Sniper Elite 3 , H1Z1 , Zula , S.K.I.L.L Special Force 2 , NFS Payback , Dirt 4 , GTA V

Başka oyunlarda da yapıyor aslında ama oynamadığım için yazmadım. Gerekirse onlarıda yazarım problem değil.

Kullandığım sistem ise şu şekilde ; 

AMD FX-8300 4.4 GHz 
Zalman CNPS10X Optima Soğutucu
MSI 970 Gaming AM3+ 
MSI R7 370 Gaming 2 GB 256 Bit GDDR5
2x4 8GB Gskill RipjawsX 8GB Dual Kit DDR3 1600 Mhz CL9
60 GB Kingston V300 SSD 
500 GB Seagate 7200 Rpm HDD
1 TB WD Elements USB 3.0 Harici HDD

Sürücülerim güncel windows updatelerin hepsi kurulu ekran kartı sürücüm  18.2.1 sürümü beta olan değil. Lütfen yardımcı olun arkadaşlar.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,376
Öncelikle Hoş Geldin aramıza Sadomadoking,

Şimdi sistemine baktığımızda giriş seviyesi kullanıyorsun. Hatta RAM kanadına baktığımda 1600 MHz CL9 çok çok düşük günümüz şartlarına göre. Oyunları hangi ayarlarda oynamaya çalışıyorsun?

Mesela Sniper Elite 4 gibi bir oyunda 8 GB RAM ihtiyacı var ama 2400 MHz kullanman gerekiyor. Ekran kartın keza R7 370 düşük günümüz şartındaki oyunlara göre. Üstüne üstlük bir de bu sisteme Windows 10 kurduğun için ayrıca bir hata yapmışsın. Sistemini Windows 7 Professional'a çevirmeni tavsiye ederim.

Çok fazla yapabileceğin bir şey yok ne yazık ki. Sistemin bileşenleri ve maksimum performansı belli..

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sistemdeki E.Kartı ve Windows 10 dan dolayı olabilir ama şunları bir dene. V-Sync ile ilgili bir problem olabilir. AMD yazılımını pek detaylı bilmiyorum ama sanırım şöyleydi AMD Readeon Settings yazılımda Gaming kategorisinde Global settings ayarı bölümde Wait for Vertical Refresh ayarı var bu ayarı önce Allways ON yapıp oyunda V-Sync ayarını kapat. Birşey değişmez ise sorun aynı ise tekrar AMD Redeon Settings ayarına gel ve ayarlanı Bu linkte olan resime göre ayarlarını düzenle ve oyunda V-Sync 'yi tekrar aç test et.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
OceanLaB' Alıntı:

Şimdi sistemine baktığımızda giriş seviyesi kullanıyorsun. Hatta RAM kanadına baktığımda 1600 MHz CL9 çok çok düşük günümüz şartlarına göre. Oyunları hangi ayarlarda oynamaya çalışıyorsun?

Mesela Sniper Elite 4 gibi bir oyunda 8 GB RAM ihtiyacı var ama 2400 MHz kullanman gerekiyor. Ekran kartın keza R7 370 düşük günümüz şartındaki oyunlara göre. Üstüne üstlük bir de bu sisteme Windows 10 kurduğun için ayrıca bir hata yapmışsın. Sistemini Windows 7 Professional'a çevirmeni tavsiye ederim.

Çok fazla yapabileceğin bir şey yok ne yazık ki. Sistemin bileşenleri ve maksimum performansı belli..

Hocam giriş seviyesi mi ? O kadar hit olan forumlara sordum orta seviye sistemin var dendi ? Hadi işlemci FX-4100 , Ram 4GB ve ekran kartı HD7850 vs olsa anlarım düşük dersiniz de bu sisteme düşük sistem demek pek inanılır değil. Windows 7 kurmam hocam çok eskidi ayrıca en dandik bilgisayar bile Windows 10 kaldırıyorsa benim sistemim mi kaldırmayacak ? İsterseniz XP Sp3 kur deseydiniz  :) Teşekkür ederim ama pek bilgili değilsiniz bence. Masaüstü işlemlerinde sorunsuz kullanıyorum ayrıca oynadığım oyunlar hep sistemimin yettiği oyunlar NFS Payback'i Medium ayarlarda çözünürlük 1920x1080p de sorunsuz oynuyorum sadece ara sıra drop yapıyor onuda şimdi öğrendim oyunda az bişey sorun varmış update gelecekmiş.

ugur.gozaydin' Alıntı:
Sistemdeki E.Kartı ve Windows 10 dan dolayı olabilir ama şunları bir dene. V-Sync ile ilgili bir problem olabilir. AMD yazılımını pek detaylı bilmiyorum ama sanırım şöyleydi AMD Readeon Settings yazılımda Gaming kategorisinde Global settings ayarı bölümde Wait for Vertical Refresh ayarı var bu ayarı önce Allways ON yapıp oyunda V-Sync ayarını kapat. Birşey değişmez ise sorun aynı ise tekrar AMD Redeon Settings ayarına gel ve ayarlanı Bu linkte olan resime göre ayarlarını düzenle ve oyunda V-Sync 'yi tekrar aç test et.

Hocam dikey eşitleme senkronizasyon gibi ayarların hepsi kapalı şuanda.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sadomadoking' Alıntı:
OceanLaB' Alıntı:

Hocam giriş seviyesi mi ? O kadar hit olan forumlara sordum orta seviye sistemin var dendi ? Hadi işlemci FX-4100 , Ram 4GB ve ekran kartı HD7850 vs olsa anlarım düşük dersiniz de bu sisteme düşük sistem demek pek inanılır değil. Windows 7 kurmam hocam çok eskidi ayrıca en dandik bilgisayar bile Windows 10 kaldırıyorsa benim sistemim mi kaldırmayacak ? İsterseniz XP Sp3 kur deseydiniz  :) Teşekkür ederim ama pek bilgili değilsiniz bence. Masaüstü işlemlerinde sorunsuz kullanıyorum ayrıca oynadığım oyunlar hep sistemimin yettiği oyunlar NFS Payback'i Medium ayarlarda çözünürlük 1920x1080p de sorunsuz oynuyorum sadece ara sıra drop yapıyor onuda şimdi öğrendim oyunda az bişey sorun varmış update gelecekmiş.

ugur.gozaydin' Alıntı:

Kapalı ise bu takılma ve akıcılık durumları olabilir. Çünki E.Kartın eski bir kart yüksek FPS 'te V-Sync ayarları kapalı durumdayken yırtılma ani FPS değşiklikleri kontrol dışı kalıyor ve bu durum söyledğin sorunları doğurur kartın yeni bir kart ve yeterli bir kart olsaydı bu V-Sync ayarı hiçbir şekilde sorun yaratmazdı. Tavsiyem açık duruma getir ve AMD R. Settings ayarlarındanda kontrol et. Sorun düzelir muhtemelen. CS:GO gibi oyunlardaki yüksek FPS ile başetmek istiyorsanda yine oyunda V-Sync 'yi kapat AMD ayarlarından 60-120-140 vs. ayarı manuel olarak ayarla. Sonucu bildir bakalım sorun bumu değilmi?

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sadomadoking' Alıntı:

Kapalı ise bu takılma ve akıcılık durumları olabilir. Çünki E.Kartın eski bir kart yüksek FPS 'te V-Sync ayarları kapalı durumdayken yırtılma ani FPS değşiklikleri kontrol dışı kalıyor ve bu durum söyledğin sorunları doğurur kartın yeni bir kart ve yeterli bir kart olsaydı bu V-Sync ayarı hiçbir şekilde sorun yaratmazdı. Tavsiyem açık duruma getir ve AMD R. Settings ayarlarındanda kontrol et. Sorun düzelir muhtemelen. CS:GO gibi oyunlardaki yüksek FPS ile başetmek istiyorsanda yine oyunda V-Sync 'yi kapat AMD ayarlarından 60-120-140 vs. ayarı manuel olarak ayarla. Sonucu bildir bakalım sorun bumu değilmi?

Hocam pek anlamadım karışık yazmışsınız biraz aslında kart eski değil daha 1 sene bile olmadı alalı oyun testlerinde ise çok başarılı gördüğüm için almıştım size şöyle diyeyim amcada FX-8120 , 8 GB Tek Modül Ram ve GTX460 ekran kartlı sistem var benden daha güzel oyun oynatıyor sistemi ama benim ki sorun yapıyor monitörüm Asus VS239 23" Full HD IPS HDMI , DVI ve Vga çıkışı falan var ben DVI kullanıyorum şuanda. Hocam SS ekledim gerekli ayarları söylerseniz yapıp denemeye başlarım. SS de ekran kartı kullanımda gözüküyor ona aldanmayın altta NFS Payback çalışıyor çünkü oyunu alta aldım  ;)  Unutmadan son bişey eklemek istiyorum daha önce bir gram kasma donma yapmıyordu oyunlar Sniper Elite 4 , GTA V ve çoğu oyunu 1920x1080p de High ayarlarda çok güzel oynuyordum  ;) 

Z9Ra8G.jpg

oOlabb.jpg

lOR8MJ.jpg

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kartınız iyi ortalama giriş seviyesi bir kart benim kastedtiğim şey performasntı. Bu geçelim şimdi Dikey yenileme için bekle ayarını uygulama kontrolüne bırakman gerek şuan her zaman kapalı durumda bunun her zaman açık durumu ve 2 tanede uygulamaya bırakmak için ayarı var ama onları bilmiyorum o seçeneklerin resminide atarsan onu ayarlayabiliriz. CS:GO gibi oyunlarda Her zaman kapalı durumda olmalı. Dğer oyunlarda söylediğim diğer seçeneklerin resimlerini at ona göre bakalım. Sonrasında Shader Cache ayarını önce Açık (ON) yap böyle kalsın en son bu ayarlar ile deneyeceksin eğer test ettikten sonra yine olmazsa AMD Optimized yani AMD Optimize Edildi yap. Doku filtreleme kalitesini Standart yap. Mozaikleştirme Modunu Uygulama ayarlarını kullan yap.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Kartınız iyi ortalama giriş seviyesi bir kart benim kastedtiğim şey performasntı. Bu geçelim şimdi Dikey yenileme için bekle ayarını uygulama kontrolüne bırakman gerek şuan her zaman kapalı durumda bunun her zaman açık durumu ve 2 tanede uygulamaya bırakmak için ayarı var ama onları bilmiyorum o seçeneklerin resminide atarsan onu ayarlayabiliriz. CS:GO gibi oyunlarda Her zaman kapalı durumda olmalı. Dğer oyunlarda söylediğim diğer seçeneklerin resimlerini at ona göre bakalım. Sonrasında Shader Cache ayarını önce Açık (ON) yap böyle kalsın en son bu ayarlar ile deneyeceksin eğer test ettikten sonra yine olmazsa AMD Optimized yani AMD Optimize Edildi yap. Doku filtreleme kalitesini Standart yap. Mozaikleştirme Modunu Uygulama ayarlarını kullan yap.

Hocam Shader Cache ile Mozaikleşme Modunu yaptım sadece

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:

Sadece Zula'da denedim zaten sistem isteyen oyun değil Nfs Payback'de deniyeceğim. Az önce Sniper Elite 3 oynadım en son ayarlarda bir gram kasma donma yok bu oyunda çok yükleniyor sisteme mesela bunda neden olmuyor kasma donma ?

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Sistemde virüs olabilir,ısınıyor olabilir bu değerleri bizimle paylaşırsanız öyle yardımcı olalım....

Hocam ısınma yok oyunlarda ekran kartım 65 dereceyi geçmiyor işlemcide maksimum 45 derece oluyor boşta ise 25 derece ekran kartı ise 30 derecelerde geziyor msı afterburner ile bakıyorum devamlı virüs olayınada çok baktım kullanmadığım program kalmadı diyebilirim hiçbir şekilde virüste bulmuyor programlar. Programlar ise Emsisof Anti Malware , Kaspersky , Trojan Remover  :dodgy:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Enes Değirmenci' Alıntı:
Hocam o zaman diğer seçenekler disklere bakmak oluyor bir hız testlerine sokarmısınız ssd nizi

Aynen disk performansı ve RAM performansı frenleme yapıyor olabilir. Bir test yaptıktan sonra bu bileşenlerin sebep olup olmadığını anlayabilriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri