Soru Toplamayı Düşündüğüm Sistem Nasıl ?

Greewe_Greew

Ekipman Uzmanı
Ekipman Uzmanı
Tepki
2,986
o anakart takma işini ben hallederim onda bir şey yok daha önce yaptım çok. benim şimdi bir yandan tyt çalışmam lazım hayalimde polislik var bi yandan 2. sınavlar ön hazırlık 11. sınıfım bir yandan da elime para geçmesi lazım ama nasıl kazancağım onun hakkında bilgim yok elimde 130 tl steam bakiyesi var diye bir ilan açtım %20 indirimle satıcam diye ama 1 aydır kimse yazmadı.
Hocam tyt çalışmak bence önceliğiniz olsun, nede olsa hayatınızı belirleyecek. Eğer aileniz çok sıkışık değilse para kazanmak için bence doğru bir vakit değil sonuçta tyt önemli

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
Yeni nesil 4070ti 4080 gibi katlarda ATX 3.0 güç girişi var dengeli güç beslemesi için ve kasada da estetik durması için ATX 3.0 seçiyoruz bu kartlarda ama en önemlisi güç iletimi tek kablodan doğrudan aktarılması için seçiyoruz diğer türlü 3 adet 8 pin ekleme olacak tek kablo için böylece güç iletimi de nispeten sağlıklı olmayacak

lıxue

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Hocam tyt çalışmak bence önceliğiniz olsun, nede olsa hayatınızı belirleyecek. Eğer aileniz çok sıkışık değilse para kazanmak için bence doğru bir vakit değil sonuçta tyt önemli
babamın işleri çok kötü geçen sene ona 4.5 K para verdim yazın garsonluk yapmıştım ve tarlada çalışmıştım dün tek başına balkonda oturmuş kendi kendine artık intihar etcem falan diyordu pc falan umrumda değil biraz da pek annemle de bugün konuşuyorlardı yazın belki dükkanı hep kapatırım zararına çalışıyorum diyordu.

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
hocam konu dışı fakat kimse yardımcı olmadı
yaşadığım yerin en iyi pc si ne gittim samsunun pc yi verdim elektirik gitti geldi geldiğinde böyle bir sorun oldu dedim o baktı biraz öncede beni aradı 1.500 TL masraf chipset yanmış dedi zaten anakart trendyolda 633.82 kuruş ama anakart alsanda belki çalışmayabilir dedi psu da sorun yok başka sistemde denedik çalıştırdı ramlerdede yok ekran kartındada sizce ne yapmalıyım bilgisayarı daha 2 gün önce aldım 3 yildir para biriktirdim başıma gelen şeye bakın moralim çok bozuk umarım bunu okuyan herkes elinden gelidiğince yardım eder bana daha 2 günlük bilgisayar sizin başınıza geldiğini düşünün çok moral bozucu bir olay.
Konu dışı ama bilgi almam lazım konu açtım kimse yazmadı lütfen bana yardım edin.
Çok geçmiş olsun öncelikle anakart ve PSU kaynaklı bir sorun olabilir kontrol edilmesi lazım

k0opaenks

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
139
Yeni nesil 4070ti 4080 gibi katlarda ATX 3.0 güç girişi var dengeli güç beslemesi için ve kasada da estetik durması için ATX 3.0 seçiyoruz bu kartlarda ama en önemlisi güç iletimi tek kablodan doğrudan aktarılması için seçiyoruz diğer türlü 3 adet 8 pin ekleme olacak tek kablo için böylece güç iletimi de nispeten sağlıklı olmayacak
Bu da diğer bir neden :D

Greewe_Greew

Ekipman Uzmanı
Ekipman Uzmanı
Tepki
2,986
babamın işleri çok kötü geçen sene ona 4.5 K para verdim yazın garsonluk yapmıştım ve tarlada çalışmıştım dün tek başına balkonda oturmuş kendi kendine artık intihar etcem falan diyordu pc falan umrumda değil biraz da pek annemle de bugün konuşuyorlardı yazın belki dükkanı hep kapatırım zararına çalışıyorum diyordu.
Anladım hocam, çok geçmiş olsun. Gönül ister yardım edelim ama bizimde durumumu belli :/ Umarım daha iyiye gider

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
Allah yardımcınız olsun çok zor gerçekten bizde çok sıkıntı çektik hergun makarna yediğimiz zamanlar oldu bazen aç yattık ev geçindirmek çok zor çok Allah hepinize güç kudret sabır versin Kendi adıma maddi manevi ne gerekiyorsa yapmaya hazırım sen üzülme keşke yakın olsanda elimden geleni yapsam

lıxue

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Allah yardımcınız olsun çok zor gerçekten bizde çok sıkıntı çektik hergun makarna yediğimiz zamanlar oldu bazen aç yattık ev geçindirmek çok zor çok Allah hepinize güç kudret sabır versin Kendi adıma maddi manevi ne gerekiyorsa yapmaya hazırım sen üzülme keşke yakın olsanda elimden geleni yapsam
Sağolun arkadaşlar hepinize teşekkür ederim ben yurta kalıyorum bilgisayarı da zaten sadece pazar günleri kullanabiliyordum artık kullanıcak hiç bir şeyim yok olsun sağlık olsun hepinize teşşekürler yeni anakart alırsam bilgisayarı açıcağımı sanmıyorum 1K lık bir psu da almam lazım yine elektirik giderse bir şey olmaması için yani nerden baksan 7 8 ay bilgisayarsız kalıcam yapıcak bir şey bilgisayardan ödevlerim aşırı derece çok oluyor evime 1.5 saat ilerde kütüphane var devletin orda core 2 pc ler var artık ordan yaparım gibi geliyor onlar kaç senedir ordalar hiç bozulmadılar eminim onlarında psu ları berbartır ama benim ki nasılsa psu elektirikim tutamadığı için anakartın chipsetini öldürdü yapıcak bir şey yok sağlık olsun hepinize teşekkür ederim şimdiden.
@Greewe
@Kürşat Kütükçü

KS

misaakb

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Kısaca nihai sistemimiz bu diyebilir miyiz?

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
Sağolun arkadaşlar hepinize teşekkür ederim ben yurta kalıyorum bilgisayarı da zaten sadece pazar günleri kullanabiliyordum artık kullanıcak hiç bir şeyim yok olsun sağlık olsun hepinize teşşekürler yeni anakart alırsam bilgisayarı açıcağımı sanmıyorum 1K lık bir psu da almam lazım yine elektirik giderse bir şey olmaması için yani nerden baksan 7 8 ay bilgisayarsız kalıcam yapıcak bir şey bilgisayardan ödevlerim aşırı derece çok oluyor evime 1.5 saat ilerde kütüphane var devletin orda core 2 pc ler var artık ordan yaparım gibi geliyor onlar kaç senedir ordalar hiç bozulmadılar eminim onlarında psu ları berbartır ama benim ki nasılsa psu elektirikim tutamadığı için anakartın chipsetini öldürdü yapıcak bir şey yok sağlık olsun hepinize teşekkür ederim şimdiden.
@Greewe
@Kürşat Kütükçü
Kardeşim sistemi bana gönderebilir mısın ben burada ücretsiz yapıp sana göndermek istiyorum içimden geldi gerçekten çünkü kendi geçmişimizi gördüm sizde bu arada durumum da o kadar iyi filan değil az buçuk birikmiş param var kendim biriktirdim ya kendim yaparım sistemi ya da bakarım değişecek parça varsa değişirim yollarım sana geri

lıxue

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Kardeşim sistemi bana gönderebilir mısın ben burada ücretsiz yapıp sana göndermek istiyorum içimden geldi gerçekten çünkü kendi geçmişimizi gördüm sizde bu arada durumum da o kadar iyi filan değil az buçuk birikmiş param var kendim biriktirdim ya kendim yaparım sistemi ya da bakarım değişecek parça varsa değişirim yollarım sana geri
abi ben samsunda yaşıyorum ama hem babam bilgisayarı daha yeni aldın tanımadığın birisine neden yoluyorsun derler haklı olarak kızar bana olsun sağlık olsun yapıcak bir şey yok ben bir sorun olduğunda sana yazabilir miyim acaba? instagramım: emir.ozdemir55

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
abi ben samsunda yaşıyorum ama hem babam bilgisayarı daha yeni aldın tanımadığın birisine neden yoluyorsun derler haklı olarak kızar bana olsun sağlık olsun yapıcak bir şey yok ben bir sorun olduğunda sana yazabilir miyim acaba? instagramım: emir.ozdemir55
Haklısın Tabiki ne zaman istersen yazabilirsin PC de ne vardı tam olarak hiç tetiklenmiyor mu sistem düğmeye basıyorsunuz hiç tepki yok mu

KS

misaakb

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Arkadaşlar bütün yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. 60k'lık bir sistem topladık. Şuan bu sohbeti bir süre bekleteceğim. Yakın zamanda ameliyat olacağım. Sonrasında istirahatten sonra yeni bir işyerine yerleşeceğim büyük bir ihtimalle. Yerleştikten sonra almayı düşünüyorum. Umarım 2 ay içerisinde 70-80k olmaz. Olmaz değil mi?

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
Arkadaşlar bütün yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. 60k'lık bir sistem topladık. Şuan bu sohbeti bir süre bekleteceğim. Yakın zamanda ameliyat olacağım. Sonrasında istirahatten sonra yeni bir işyerine yerleşeceğim büyük bir ihtimalle. Yerleştikten sonra almayı düşünüyorum. Umarım 2 ay içerisinde 70-80k olmaz. Olmaz değil mi?
Seçimden sonra alacağım deseydin baştan şimdi kurmayalim derdim knka 😅 çok şey değişecek seçimden sonra çünkü

lıxue

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Haklısın Tabiki ne zaman istersen yazabilirsin PC de ne vardı tam olarak hiç tetiklenmiyor mu sistem düğmeye basıyorsunuz hiç tepki yok mu
abi ban açma düğmesine basıyorum fanların hepsi dönüyor fakat tık yok no signal yazıyor monitörde bir şey olduğunu sanmam çünkü 5 gün önce geldi daha 0. zaten monitörü pc ye bağlamadan çalışıyor sıkıntı yok monitörde her neyse kasayı çalıştırma tuşuna basıyorum kasa fanı ekran kartı fanı ve işlemci fanı dönüyor fakat sistem açılmıyor internet cafe ci bir abi var hep o internet cafeye gittiğimden çocukluğumdan beri ben ona götürdüm kasayı kendi kasasında ki psuyu taktı kendi kasasında ki rami taktı yine aynı sadece fanlar döndü ekran kartı çalışıyor mu diye baktı çalışıyor sorunu çözemem için malzeme lazım emir dedi bende de onlar yok bilgisayarcı önerdi bana o da 1.5K masraf dedi kısaca bu :(

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri