Soru Toplamayı Düşündüğüm Sistem Nasıl ?

lıxue

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
abi ban açma düğmesine basıyorum fanların hepsi dönüyor fakat tık yok no signal yazıyor monitörde bir şey olduğunu sanmam çünkü 5 gün önce geldi daha 0. zaten monitörü pc ye bağlamadan çalışıyor sıkıntı yok monitörde her neyse kasayı çalıştırma tuşuna basıyorum kasa fanı ekran kartı fanı ve işlemci fanı dönüyor fakat sistem açılmıyor internet cafe ci bir abi var hep o internet cafeye gittiğimden çocukluğumdan beri ben ona götürdüm kasayı kendi kasasında ki psuyu taktı kendi kasasında ki rami taktı yine aynı sadece fanlar döndü ekran kartı çalışıyor mu diye baktı çalışıyor sorunu çözemem için malzeme lazım emir dedi bende de onlar yok bilgisayarcı önerdi bana o da 1.5K masraf dedi kısaca bu :(
@Kürşat Kütükçü

Çok geçmiş olsun öncelikle anakart ve PSU kaynaklı bir sorun olabilir kontrol edilmesi lazım
sencede sorun anakartan mı abi boş yere 1 2 ay sonra para vermiş olmim.

lıxue

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Valla kardeşim herşey olabilir ramin teki arıza yapmış olabilir veya başka bir şey benimde bakmam lazım bakmadan pek bişey de yapamıyorum anakart da hata ışığı var mı yanıyor mu kırmızı
abi ben bu gece evdeyimde yarın yurda gideceğim müsait isen görüşsek ben sana kamera açsam dc: LIXUE#2775
instagramda yukarıda bi baksak iyi olur Allah da senden razı olsun benim ile bilgilerini paylaştığın için.

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
abi ben bu gece evdeyimde yarın yurda gideceğim müsait isen görüşsek ben sana kamera açsam dc: LIXUE#2775
instagramda yukarıda bi baksak iyi olur Allah da senden razı olsun benim ile bilgilerini paylaştığın için.
Tabiki ama akşam olur çalışıyorum ben gün içinde çünkü elimden ne gelirse uzakta olduğum kadarıyla yapmaya hazırım

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
Hocam Allah dualarınızı kabul etsin kardeşimizin işini görüyorsun yardımcı oluyorsun teşekkür ederiz.
Ne demek elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım keşke daha fazlasını yapabilsem yakın olsa gidip ben bakacaktim sevgi paylaştıkça değer kazanır

Greewe_Greew

Ekipman Uzmanı
Ekipman Uzmanı
Tepki
2,986
tamamdir abi istek atar mısın? ve ya sen ver ben atayım ben discord ile istagram verdim üste :)
Dostum babana durumu izah edersen bence hoş görür. Sıkıntı çıkarmaz bence. Kürşat hocam ciddi anlamda bilgili onun yapıcağını düşünüyorum

lıxue

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Dostum babana durumu izah edersen bence hoş görür. Sıkıntı çıkarmaz bence. Kürşat hocam ciddi anlamda bilgili onun yapıcağını düşünüyorum
Pek kasayı gönder falan oralı değiller olsun Kürşat abi bana yardım edeceğini söyledi haftaya cumartesi tekrar yazarım sizede :)

ServerEdit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
20
1000w asus rog strix 80 plus 6000tlye almıştım bencede güç kaynağı pahalı

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761

Geri ödeme ile 3400tl

TOPLAM : 59.545 TL
hocam ne yapmışsınız böyle bütçeli bi sisteme gitmişsiniz ventus modeli önermişsiniz bütçe kısıtlı olsa anlarım fakat gidipte böylesine ısınan bir model seçmeniz şaşırttı sırf diğer bileşenler yüksek olsun diye

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
hocam ne yapmışsınız böyle bütçeli bi sisteme gitmişsiniz ventus modeli önermişsiniz bütçe kısıtlı olsa anlarım fakat gidipte böylesine ısınan bir model seçmeniz şaşırttı sırf diğer bileşenler yüksek olsun diye
İşlemciyi yüksek istiyor PSU iyi olması lazım bu bütçe ile 32gb şart 7700x için 360 daha sağlıklı olur anakart iyi olmasi gerekiyor sistemin omurgası olduğu için ekran kartı çokta ısınan bir model değil araştırabilirsin

He o ekran kartı olmazsa bu bütçe ile bu var birde

1000tl fazla parası varsa bu da olur

BU BÜTÇE İLE 3/4 BİN FAZLADAN PARA VERMEM BİRKAÇ DERECE İÇİN ANAKARTDAN RAMDEN DEN SIVI SOĞUTMA DAN İŞLEMCİ DEN VS KISAR TUF KOYARSAM BU SİSTEMİN BİR ANLAMI OLMAZ ZATEN

Son düzenleme:

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761
İşlemciyi yüksek istiyor PSU iyi olması lazım bu bütçe ile 32gb şart 7700x için 360 daha sağlıklı olur anakart iyi olmasi gerekiyor sistemin omurgası olduğu için ekran kartı çokta ısınan bir model değil araştırabilirsin

He o ekran kartı olmazsa bu bütçe ile bu var birde

1000tl fazla parası varsa bu da olur

BU BÜTÇE İLE 3/4 BİN FAZLADAN PARA VERMEM BİRKAÇ DERECE İÇİN ANAKARTDAN RAMDEN DEN SIVI SOĞUTMA DAN İŞLEMCİ DEN VS KISAR TUF KOYARSAM BU SİSTEMİN BİR ANLAMI OLMAZ ZATEN
hocam umarım ciddi değilsiniz ekran kartı en çok ısınan 7 modelden biri üstelik güç limitide düşük birkaç dereceyi küçümsemeyin uzun vadede sorun çıkarabilir bu kart boşuna diğer kartlara göre ucuz değil bunun yerine gider gaming oc ya da Eagle oc alınır aman aman bütçe oynamıyor yapmayın etmeyin

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
hocam umarım ciddi değilsiniz ekran kartı en çok ısınan 7 modelden biri üstelik güç limitide düşük birkaç dereceyi küçümsemeyin uzun vadede sorun çıkarabilir bu kart boşuna diğer kartlara göre ucuz değil bunun yerine gider gaming oc ya da Eagle oc alınır aman aman bütçe oynamıyor yapmayın etmeyin
Arada 4 bin TL oynuyor aman aman dediğiniz bütçeye göre işlemciyi 7600x sıvı soğutma yi 240 lik yapsaydım chill gibi mükemmel soğumaya sahip kartı da ekleyebilirdik hatta daha yüksek model de koyardım kasa dan kısardim biraz da ama işlemci iyi istiyor ve genel olarak sistemin kaliteli olması gerektiğini düşünüyorum kendisi zaten 4080 almayacak 4070ti alıyor herşey bütçeden geçiyor maalesef

Son düzenleme:

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761
Arada 4 bin TL oynuyor aman aman dediğiniz bütçeye göre işlemciyi 7600x sıvı soğutma yi 240 lik yapsaydım chill gibi mükemmel soğumaya sahip kartı da ekleyebilirdik ama işlemci iyi istiyor kendisi zaten 4080 almayacak 4070ti alıyor herşey bütçeden geçiyor maalesef
hocam eagle modeliyle 3k oynuyor seçtiğiniz ram de bir tık israf olmuş rgb içinde fazladan 1k ödemeye gerek yok 2k fiyata fazlasıyla değer bir değişiklik olur 4070ti alacağını biliyorumda önerdiğiniz kart için konuştum dediğim gibi bu bütçede bu kart ölü

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
hocam eagle modeliyle 3k oynuyor seçtiğiniz ram de bir tık israf olmuş rgb içinde fazladan 1k ödemeye gerek yok 2k fiyata fazlasıyla değer bir değişiklik olur 4070ti alacağını biliyorumda önerdiğiniz kart için konuştum dediğim gibi bu bütçede bu kart ölü
5200 ile 6000 MHz arasında yer yer 10fps lik fark oluşuyor oyundan oyuna ve gecikme değeri de arka plan uygulamalarinda rander alırken vs de katkı sağlıyor ne kadar düşük olursa bekleme süresi o denli azalıyor düşük Cl yüksek MHz ram seçimi iyi oluyor he RGB olmayan evet 3 bin TL ye de bulunuyor doğru o biraz görsellik oldu uyumlu olsun Sistem diye seçtim bende biliyorum haklısın ekran kartının soğutmasi biraz fazla katılıyorum giriş bir model ama öyle çöp de diyemeyiz sanki he 😂

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761
5200 ile 6000 MHz arasında yer yer 10fps lik fark oluşuyor oyundan oyuna RGB olmayan evet 3 bin TL ye de bulunuyor doğru o biraz görsellik oldu uyumlu olsun Sistem diye seçtim bende biliyorum haklısın ekran kartının soğutmasi biraz fazla katılıyorum giriş bir model ama öyle çöp de diyemeyiz sanki he 😂
aman hocam bizde 4080e çöp diyecek yürek yok fakat bu bütçede son seçenek birde israf dememin sebebi işlemci 6000 desteklemiyor maksimum 5200 destekliyor siz 6600'da alsanız 5200 destekleyecek bunu biliyorsunuzdur sandım.

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
aman hocam bizde 4080e çöp diyecek yürek yok fakat bu bütçede son seçenek birde israf dememin sebebi işlemci 6000 desteklemiyor maksimum 5200 destekliyor siz 6600'da alsanız 5200 destekleyecek bunu biliyorsunuzdur sandım.
Yoo ona bakma sen anakartin desteği önemli bende 12100f var ddr4 de 3200 destekliyor sözde ama ben 3600 de kullanıyorum😅 rahatlıkla anakartin desteği çok önemli burada

Misal ben 7600x sistem topladım 6000mhz lik ram kullandık biostan da 6000mhz ye çektim sorunsuz kullanılıyor şuan sistemde

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri