Yakında Zamanda Alacağım Sistem. Uyumlu Mu?

Corregidor

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Selam Dostlar,

- Sizce bu sistem sorunsuz çalışır mı? Veya bir eksiği var mı?

İşlemci: AMD Ryzen 5 5600x

Anakart: MSI Mag B550M Bazooka

Ekran Kartı: XFX Radeon Rx 6700XT (Merc) 319

Ram: Adata XPG 3200 Mhz CL16 RGB

SSD: Samsung 970 Evo Plus 500GB

Sıvı Soğutucu: Lian Li Galahad AIO 240 Black

PSU: Corsair CV650W 80+ Bronze

Moderatörün son düzenlenenleri:

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881

Ram: Corsair Vengeance RGB Pro 3600 Mhz CL16

Hocam tavsiyem henüz almadığıniz için fiyatları da belirtirseniz alternatif daha kolay sunulabilir, bazen gereksiz pahalı ürünler olabiliyor

KS

Corregidor

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Hocam tavsiyem henüz almadığıniz için fiyatları da belirtirseniz alternatif daha kolay sunulabilir, bazen gereksiz pahalı ürünler olabiliyor
Bütçe olarak bende 25 bin TL var. Ama bu parçaları topladığımda 26 bin ediyor. Değer mi?

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Bütçe olarak bende 25 bin TL var. Ama bu parçaları topladığımda 26 bin ediyor. Değer mi?
Benim fikrimi soracak olursanız fazla geldi hocam, aynı seviyede 6700xt sistemleri üyelere 17k civarından ilettik, islemciniz evet daha güçlü ama ilavelerle 8k farkı yediremedim açıkçası
Ek olarak Uğur hocamın mesajlarında gördüğüm kadarıyla ram ve PSU kanadında çok fazla Corsair önerisine rastlamadım, kendim alacak olsaydım alternatif bir marka ile değişim yapardım (ramler için goodram, crucial,xpg) , PSU için ise fsp, silverstone, xpg, highpower gibi markaların daha iyi iş çıkardığından bahsetmişti.

KS

Corregidor

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Benim fikrimi soracak olursanız fazla geldi hocam, aynı seviyede 6700xt sistemleri üyelere 17k civarından ilettik, islemciniz evet daha güçlü ama ilavelerle 8k farkı yediremedim açıkçası
Ek olarak Uğur hocamın mesajlarında gördüğüm kadarıyla ram ve PSU kanadında çok fazla Corsair önerisine rastlamadım, kendim alacak olsaydım alternatif bir marka ile değişim yapardım (ramler için goodram, crucial,xpg) , PSU için ise fsp, silverstone, xpg, highpower gibi markaların daha iyi iş çıkardığından bahsetmişti.
Ram olarak biraz Mhz düşürüp XPG alabilirim.

Bu yeterlidir diye düşünüyorum. Ayrıca Corsair PSU seçmemin nedeni ise:
Spec-Delta kasasının dahilinde bulunması. Daha ucuz bir seçenek göremedim açıkçası.

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Ram olarak biraz Mhz düşürüp XPG alabilirim.

Bu yeterlidir diye düşünüyorum. Ayrıca Corsair PSU seçmemin nedeni ise:
Spec-Delta kasasının dahilinde bulunması. Daha ucuz bir seçenek göremedim açıkçası.
Anladım hocam benimkisi sadece marka icin çıkarım, parçaların tekli fiyatını bilmediğim için öneride bulundum imkan varsa ayrı da öneri yapalım(kasa PSU için) ama fiyatını kestiremedim

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Anladım hocam benimkisi sadece marka icin çıkarım, parçaların tekli fiyatını bilmediğim için öneride bulundum imkan varsa ayrı da öneri yapalım(kasa PSU için) ama fiyatını kestiremedim
Hocam bence sıfırdan toplanmalı.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763

Ram: Corsair Vengeance RGB Pro 3600 Mhz CL16

Aşağıda bulunan sistemde tercih edilebilir;

+Bulduklarımı ekliyorum hocam

KS

Corregidor

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Piyasada adam akıllı istediğim nitelikte sistem bulunmadığı için kendim tek tek toplamaya karar verdim. Biraz da görünüm hastası olduğum için her şeyin rgb versiyonunu ekledim. O yüzden fiyat biraz tuzlu.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
6750xt ile 6700xt arasındaki fark 1.500 ederse ilk sistem alınabilir fakat etmeyeceğini düşünüyorum. Bence ikinci sistem güzel

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Piyasada adam akıllı istediğim nitelikte sistem bulunmadığı için kendim tek tek toplamaya karar verdim. Biraz da görünüm hastası olduğum için her şeyin rgb versiyonunu ekledim. O yüzden fiyat biraz tuzlu.
Rgb konusunda sizi çok iyi anlarım hocam bende de var pavyonculuk, çoğu güncel ürünün RGB versiyonu bulunur. Müsait vakitte uğur hocam görsün isterim ben öneri yapacağım lakin parçayı buluyorum a sitesini tarayıcı görmüyor hala çözemedim 20 sitede nasıl bakacağımi haliyle pahalı ürünü de eklemekten çekiniyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
KS

Corregidor

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5

+Bulduklarımı ekliyorum hocam
Açıkçası güzel sistemler. Ama ben intel işlemci barındıran sistemleri görmek bile istemiyorum. Ekran kartı kısmında ise asus aynı şekilde. Ya xfx ya da nvidia.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
KS

Corregidor

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Ben bu sistemi öneririm. Fakat her şeyin rgb versiyonunu istiyorsanız toplama şart.
Maalesef ki öyle. Ama benim topladığım sistemde ram mhz'lerini 3600'dan 3200 yaptığımda ve corsair markasından adata XPG'ye geçtiğimde fiyat 25895 TL'den 24800'e düşüyor. Bu şekilde alınır mı?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri