11.999TL FİYAT PERFORMANS KRALI EN İYİ RTX 3060 Sistem Toplama Rehberi - PCH F6

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

atilkurt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
İşte burada o iş olmaz dostum. Kanun tüketici haklarını koruma kanunu tüketici için geçerlidir. Satıcı için aynı konuda başka kanun kesin vardır yani. Tek bir tarafı koruyamazsın iki tarafında hakkını savunmalısın.
Yahu olan kanunu da mı inkar ediyorsun :)
Böyle bir kanun var ve maddeyi de sana attım. Kafana yatmadıysa yaz cimere :)

KS

TugberkBey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
60
İşte bak stok bildirilmedi dediniz. Sonra stok yazıyor ordan düşüyor dediniz. 5000 kişinin aynı anda sepete ekle butonuna bastığını düşünsene. Sistemin altında stok yazıyordu zaten. Herkes bastığı için biz göremedik muhtemelen.
Dostum biz öyle bir şey demedik, @atilkurt adlı arkadaş bildirim yapılmadıysa yaptırımları var dedi tüm konu oradan çıktı.

Hocanın bu konudaki bir mesajı:
"Çünkü vatan bilgisayar sistem satarken stok belirtmiyor sistemlerinde. Yarın kaç adet satıldığı ile ilgili bilgi alacağım. 100 adet civarı olarak bilgi aldım mağazalarında kaç ürün var detayını bilmiyorum. 100 altı değil çünkü onu biliyoruz."

Vatan Bilgisayar için çelişkili olan durum bu.

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
Dostum biz öyle bir şey demedik, @atilkurt adlı arkadaş bildirim yapılmadıysa yaptırımları var dedi tüm konu oradan çıktı.

"Çünkü vatan bilgisayar sistem satarken stok belirtmiyor sistemlerinde. Yarın kaç adet satıldığı ile ilgili bilgi alacağım. 100 adet civarı olarak bilgi aldım mağazalarında kaç ürün var detayını bilmiyorum. 100 altı değil çünkü onu biliyoruz."

Vatan Bilgisayar için çelişkili olan durum bu.
Yani adam deseki ben sistemin olduğu sayfaya stok adedini girdim ama yoğunluktan direk bitti olarak gözüktü dese. Kim ne yapabilir yani. Dediğiniz kanuna göre adam girmiş mi girmiş.

umut96

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar arkadaşlar sakin olun ve komplo teorisi üretmeyin. Eleştireceğiniz nokta stok olsun. Yok vatan çalışanlarına hayırlı olsun vs vs. Çoğunuzun yaşı küçük bilmiyorsunuz ancak bu işin yasal yaptırımı var. Ve bu yaptırımlar öyle 3-5 değil çok ciddi... Sorun az stok yapmaları ve stokların saniyeler içinde bitmesi. Basit mantık piyasanın altında satılıyor. Sadece pc hocası değil diğer benzer içerik üreticilerinin de stokları azken hemen bitti. Stok çokken 1-2 saatte bitiyor. İnsanlara çamur atmayın ama eleştirin örneğin şöyle söyleyin; sayın hocam neden stoklar bu kadar az? Bu kadar az olacaksa stoklar bu sistemler biraz şov amaçlı mı yapılıyor? Smokinden anlaşılacağı üzere :) 50-100 kişinin mi sevinmesi güzel 2000-3000 mi? Bunları sorun bunları eleştirin. Sonuç olarak stoğu az olan sistemlerin youtube kanalına ve foruma zarar verdiğini düşünüyorum. Tabi ki bir açıdan prestij meselesi. Her içerik üretici bu sistemi çıkamıyor. Tercih meselesi.. çoğunluğun iyiliği mi prestij mi... Ayrıca bu insanlar bu işi yıllardır yapıyorlar takip edip etmemek sizin bileceğiniz iş ama bırakın da kendileri hakkında kararları kendileri versin. Adamlar düşük fiyat sistem çıkıp prestij kasmak istemiş(şahsi fikrim). Stok az olması muhtemel fiyatı çok düşük(insanların isyan etmesi de muhtemeldi).Ancak bu onların kararı. Sizde muadil bir youtube kanalı açın ve siz çok stoklu sistemler yapın bu da sizin kararınız olur :))

KS

TugberkBey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
60
İşte burada o iş olmaz dostum. Kanun tüketici haklarını koruma kanunu tüketici için geçerlidir. Satıcı için aynı konuda başka kanun kesin vardır yani. Tek bir tarafı koruyamazsın iki tarafında hakkını savunmalısın.
Dostum, satıcı firma için konuşuyorum 50 adet deyip 100 satarsa hangi hakkını kimden isteyecek?
50 sattıktan sonra satışı kapatır, deposundan girip zorla almıyorlar ya.

Diğer bir firma bunun için hakkını arayabilir tabi ki, haksız rekabet oluşturan bir durum varsa ve resmi makamların bilgisi dışında yapılmışsa bir diğer firma bu firma hakkında inceleme talep edebilir.

Ama bir ürün satın alırken devletin koruduğu esas tüketicinin hakkıdır, iki firma arasındaki haksız rekabetlerden ve usulsüzlüklerden oluşan konular alıcıyı alakadar etmez. İki firmanın hukuki mücadelesidir.

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
Duyuru videosunda olması gerekiyordu.
Bak yine başa dönüyoruz. Kendin az önce linki ne zaman verdiği önemli değil demedin mi? 20.07 de sistemin gözükmesi o zaman bilinçli yapılmış bir hareket. 3 dakika da olsa adam stok adetini orada görüntülemiş oluyor.

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
Dostum, satıcı firma için konuşuyorum 50 adet deyip 100 satarsa hangi hakkını kimden isteyecek?
50 sattıktan sonra satışı kapatır, deposundan girip zorla almıyorlar ya.

Diğer bir firma bunun için hakkını arayabilir tabi ki, haksız rekabet oluşturan bir durum varsa ve resmi makamların bilgisi dışında yapılmışsa bir diğer firma bu firma hakkında inceleme talep edebilir.

Ama bir ürün satın alırken devletin koruduğu esas tüketicinin hakkıdır, iki firma arasındaki haksız rekabetlerden ve usulsüzlüklerden oluşan konular alıcıyı alakadar etmez. İki firmanın hukuki mücadelesidir.
İşte orda rakip firma hakkını araması lazım. Bizde bu ürünü satıyoruz kampanyasında 50 dedi ama 100 sattı. Bizim elimizdeki ürünleri biz nasıl satacağız şimdi der gibi.

atilkurt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Bak yine başa dönüyoruz. Kendin az önce linki ne zaman verdiği önemli değil demedin mi? 20.07 de sistemin gözükmesi o zaman bilinçli yapılmış bir hareket. 3 dakika da olsa adam stok adetini orada görüntülemiş oluyor.
Son defa yazıp pes ediyorum ben :)
Linki başta vermiş sistemi 5 dk önce açmış kanunun umrunda değil. Kanun, bu tarih arasında bu kadar satılacaktır diye net bir duyuru ister. Maalesef bu kampanyada yok. Kesin ceza alırlar demiyorum ama ihtimali yüksek diyorum.

KS

TugberkBey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
60
Yani adam deseki ben sistemin olduğu sayfaya stok adedini girdim ama yoğunluktan direk bitti olarak gözüktü dese. Kim ne yapabilir yani. Dediğiniz kanuna göre adam girmiş mi girmiş.

Hoca dahi stok konusunda net bir fikre sahip değil, yorumundan göreceğin üzere.

Yani bir iş ortaklığı sonucu yapılan kampanyanın bir plan programı yazılı bir belgesi yok mu? Stok belirten bir ibraz yapılmadı mı?
Usulsüzlük incelemeleri böyle şeylerle başlıyor işte.

PcToplama

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
28
Bimde indirime giren tencereleri saatlerce bekleyip alamayınca kavga eden teyzelerden bir farkınız yok cidden, ürünü ilk alanlardanım hatta facebook grubundan tanıştığım 2 kişi daha aldı, ki burada benim bizzat gördüğüm 3, ben telefondan aldım ikisi bilgisayardan, bu ekonomide böyle indirimli ürünü kime kimseye bırakmaz arkadaşlar ilk defa bu olaya şahit oluyormuş gibi sakız gibi uzatmayın.Alana hayırlı olsun alamayan sanki dünyanın sonu gelmiş gibi hayıflanacağına emeğe sağlık desin önüne baksın.

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
Son defa yazıp pes ediyorum ben :)
Linki başta vermiş sistemi 5 dk önce açmış kanunun umrunda değil. Kanun, bu tarih arasında bu kadar satılacaktır diye net bir duyuru ister. Maalesef bu kampanyada yok. Kesin ceza alırlar demiyorum ama ihtimali yüksek diyorum.
Tamam işte bende diyorum ki sistemin fiyat duyurusunu videoda yaptı. 3 dakika önceden de stok duyurusunu kendi sitesinden yapmış oldu. Mantıken kanuna aykırı bir şey yok. O zaman bilinçli yani.

KS

TugberkBey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
60
İşte orda rakip firma hakkını araması lazım. Bizde bu ürünü satıyoruz kampanyasında 50 dedi ama 100 sattı. Bizim elimizdeki ürünleri biz nasıl satacağız şimdi der gibi.
E zaten hakkı, bir usulsüzlük söz konusuysa gerekli başvurularını yapar.
Bilgisayar forumlarında gezen marka temsilcileri illa ki vardır, belki bu konudaki yorumları bile görüp kanıt olarak sunarak burada ne olmuş bu şirket ne yapmış diye inceleme talep edebilir.

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
E zaten hakkı, bir usulsüzlük söz konusuysa gerekli başvurularını yapar.
Bilgisayar forumlarında gezen marka temsilcileri illa ki vardır, belki bu konudaki yorumları bile görüp kanıt olarak sunarak burada ne olmuş bu şirket ne yapmış diye inceleme talep edebilir.
İşte bildirmeden stok eklemeside mantıksız oluyor o zaman.

atilkurt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Tamam işte bende diyorum ki sistemin fiyat duyurusunu videoda yaptı. 3 dakika önceden de stok duyurusunu kendi sitesinden yapmış oldu. Mantıken kanuna aykırı bir şey yok. O zaman bilinçli yani.
Stok duyurusunu yaptıysa stok kaç diyorum. Taner bile bilmiyor net stoğu yarın soracağım diyor

MeteDevrim11

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
stok azdı falan diyenler niye ilk defa olmuş gibi sorun ediyorsunuz. buradaki tek sorun link20.10da denilmesi ama vatanın 2-3 dakika önce satışa açması ve bunu diğer firmalar da yapıyor

umut96

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Stok duyurusunu yaptıysa stok kaç diyorum. Taner bile bilmiyor net stoğu yarın soracağım diyor
o zaman forumda ve youtube toplulukta arkadaşlar sistem var ancak stok 100 saniyelere içinde biter bana kızmayın sonra tarzında altını çizerek söylüyorum stok belirterek bizlere soru sorsa oylama açsa bizler karar versek daha şık olmaz mıydı?

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
Bak az önceki senin cümleni yazıyorum amazon örneğinde dedinki. Altında stok yazıyor diye bununda altında stok yazıyordu işte. Amazonda duyuru yapmadı şu kadar stok olacak diye.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri