15-16 bin TL Rtx2080s 2k Sistem Toplama

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Anlam veremedim ama bir şey denettireceğim size bir bakın bakalım işe yarayacak mı. Başlattan CMD yazıp çalıştırın yönetici olarak ve net user administrator /active:yes bu kodu yazın sonra kullanıcı değiştirden Administrator hesabına geçiş yapıp deneyin.

KS

fps_koko

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Anlam veremedim ama bir şey denettireceğim size bir bakın bakalım işe yarayacak mı. Başlattan CMD yazıp çalıştırın yönetici olarak ve net user administrator /active:yes bu kodu yazın sonra kullanıcı değiştirden Administrator hesabına geçiş yapıp deneyin.

Bu kodu yazdığımda karşıma usurname password delete times active gibi alt alta kodlar çıkıyor.
Zaten yeni hesap oluşturdan yerel ve yönetici olduğum oturumum var ama erişim engellendi diyor USB ye girince.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bu önerdiğim kod tamamen sisteme tam yönetici izni veriyor yanı şuan yönetici haklarının daha üst düzeyini alıyorsun. Windows klasöründen normalde dosya silemezsin mesela am bu hesap ile her boku yersin. :D Ben denemek için bir tam yetki ile de aynı sorun oluyor mu onu anlamak için önermiştim ama hata neden aldınız bilemedim. CMD 'yi yönetici olarak mı çalıştırıdınız öyle olması gerek ti.

KS

fps_koko

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yönetici olarak çalıştırdım. Ve komutu yazdım ama administrator kullanıcı ismi çıkmadı. Yerel ve yöneticiyim ama giremiyorum. Ne olacak böyle ki. Teamwiver yapamıyoruz demi? valla artık hiçbir şey düzgün gitmiyor. İzin ver herpsine diyorum sahibi olarak kendimi seçiyorum bu seferde yetki değişikliklei kaydedilemiyor diyor. Böyle olmaz ya bir şey yapıyorum sonra bir şey çıkıyor. Win10 kurulumu mu bozuk ben anlamadım.

Şuan kullandığım laptoptaki win10 pro daki mail hesabımı yeni kurduğum sistemdeki win10 a da yazdım. Acaba çakışıyor mu ne oluyor ya?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Başka bir sorun var gibi ben bakarım buna ama bu gün olmaz yarın team ile bakarım isterseniz detaylıca. Bana facebook üzerinden yarın yazın isterseniz.

KS

fps_koko

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sizin dediğiniz gibi cmd komutunda yönetici olarak hesap açıp girdiğimde aynı sorun yine devam ediyor. İzin atıyorum ona da izin vermiyor. Sahibini kendim olarak arıyorum yine izin vermiyor. Ama bios boot ekranında usb gözüküyor. Resimleri atıyorum size.

SGctJF

lkJyc6

64XXAI

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Size daha önce söylediğim format ekranında halledin önerimi denediniz mi? O işe yarayabilir. Ben uzak bağlantı ile başka bir yol var uzun biraz yarın hallederim isterseniz. Bana face üzerinden ulaşın yarın bakalım.

KS

fps_koko

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yarın sabah ilk o işi yaparım. face yok bende ama halledelim bir sekilde. piyasada olan tüm yöntemleri denedim.  hard diski iade de edebilirim.

KS

fps_koko

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Şöyle yapın daha sağlıklı olacak. Format USB si vardır elinizde. Takın sisteme format başlatın disk ekranında HDD diski biçimlendirip yeni deyin ve işlem tamamlanında format ekranında çıkın. Bakın bakalım işe yarayacak mı.

Maalesef formattaki bu kısımda da hdd yi görmüyor. Sdd kurtarma sistem MSR(ayrışmış) var . GBT olarak uife yaptım ama neden MSR burda anlamadım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sistem MBR biçiminde diye tanımıyor değil o zaman Disk yönetiminde listede görünürdü ama BIOS Boot listenizde de yok bence diskte sorun olabilir.

KS

fps_koko

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Şimdi harddiski bilgisayarcıya götürdüm. İlk başta o da göremi. Daha sonra kabloyu değiştirdi ve disk yönetiminde gözüktü. Biçimlendirdi. Harddisk sağlam. Bakalım eve gittiğimde görecek mi ?

KS

fps_koko

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Evett. Eve geldim harddisk şu an görüyor :) ama içine giremiyorum. Erişim engellendi diyor. Sağ özelliklerden güvenliğe giriyorum sahibini değiştire tıklıyorum bu nesnenin güvenliğini değiştirmeye veya görüntülemeye izniniz yok diyor. Allah aşkına beni şu beladan kurtarın lütfen ya . Bağlanın bana :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Disk yönetimine girip diskin rengine bakar mısın. Mavi , Sarı yada Siyah hangi renk ile görünüyor. Eğer siyah ise atanmamıştır eğer sarı ise başka sistemde atanmıştır bunu silip kendi sisteminden yeniden aktif edeceksin.

KS

fps_koko

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İki kısım olarak gözüküyor. Yani Mavi olan kısım Sağlam(birincil Bölüm 232 GB ) diğer siyah olan kısım ise Ayrılmamış (1630,14 GB )olarak gözüküyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
HDD diskinizin birincil alanını silin o alan Ayrılmamış alana aktarılacak siyah bara. O ayrılmamış alana sağ tıklayıp yeni birim deyip yönergeleri takip edin ileri ileri zaten hiçbir ayarı değiştirmenize gerek yok.

KS

fps_koko

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tamam dediğiniz gibi yaptım. Şimdi tüm bar mavi şekilde ve birincil bölüm şeklinde sıkıntı yok. Girdiğimde erişim engellendi diyor. Sahip atıyorum uygula diyorum ve güvenlik bilgisi şu sisteme uygulanirken hata oluştu diyor ve Kapsayıcıdaki nesneler numaralandırılmadı.Erişim reddedildi diyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ya sisteminizde genel bir izin sorunu yaşıyorsunuz ki format atın demekten başka çarem yok yada diskinizde genel bir güvenlik kilidi sorununuz var. Diski bozmadan bence garantiye yollayın bu diskte bir şey var.

KS

fps_koko

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
formatta atarım ama ilk kurulumda aynı şeyleri yapıp aynı hatayı alırım gibi geliyor bana. Bilgisayarcı da görüyor sistemi ama :)
-----
Sıfırlama işlemi yapıyorum pc ye

KS

fps_koko

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
@ugur.gozaydın bu iş tamamdır. Sonunda hallettim. BİOS u kurcalayarak sorunu çözdüm. Ve bu forumda seve s eve paylaşacağım. BİOS menüsünden Advanced kısmında sata ayarları var. Burada sata 1-2-3 ... gibi durumlarda harddiskinizi anakartta hangi slota taktıysanız o slotun *HOT PLUG* özelliğini disable yapmanız gerekmektedir. Şimdi yaşadıklarımı başa sarıyorum ve sorunum nasıl şekillenmiş anlatıyorum: PC yi kurup montajını yaptım enerjiyi verdim ve USB ile kurulumu gerçekleştirdim Harddisk yeni olduğu için tabi bilmediğimden Disk Yönetiminden gerekli işlemleri yapmadım. Çalışmıyor diye de BİOS sürümünden sata ayarlarından HOT PLUG Enable yaptım ki çalışsın diye. Yani aktifleştirmem çalışacağı anlamına geliyordu bende. Enable görünce atladım direk. Kurcalarken Disable yapayım dedim. Ve bir baktım şakkkk :) Sonra bu HOT PLUG disable diye google dan aratınca bir kaç forumda disable olarak ayarlanması gerekiyor diye okudum ama keşke önceden okusaydım :) ohh be miss gibi oldu. 
--------------------------
Bu arada Cooler Master TD500 Mesh ARGB kasası muazzam bir kasa. Daha öncede aşık olduğumu söylemiştim. İyiki phanteks p400a rgb almamışım. Kasa buz gibi sürekli çok çok iyi :heart: 
--------------------------
Ve asıl bomba geldi 3 4  gündür kullanıyorum ama daha doğrusu kullanmaya çalışıyorum. Ne geldi HyperX Orbit  :angel: Tecrübelerimi aktaracağım ama bir kaç ince ve teknik problem yaşıyorum. Aslında benim daha da muazzam şekilde kullanma arzusundan dolayı eğer izin verirseniz (Bu aralar biraz istenmeyen süreçten geçiyorsunuz sanırım) bu yaşadığım ufak problemi buradan aktarmak olacak size :)
---------------------------
Burayı okuyan benimle aynı sorunları yaşayan kişilere ulaşmak ve onların zamanlarını boşa harcatmak istemiyorum. O yüzden tüm deneyimlerimi ince ince buradan paylaşmak istiyorum. 
---------------------------
Aldığım Ekran kartı, özellikle monitör (İyiki IPS panel almışım ki detaylı yazacağım onunla da ilgili yaşadıklarımı), Ramler, Anakart, SSD gibi donanımlardan edindiğim bilgileri paylaşacağım memnuniyetle. Çünkü emeğiniz ve hassas uğraşlarınız süper  :cool:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri