Düşük Performans

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
b30327771c.png

DEFAULT HALİNDE OLACAK.Yani anakarta önden baktığında,aşağı konumda.

Tamamdır buda aşağı konumda. ATS açtım yine FPS Drop var sürekli yani ben anlamıyorum abi ne var bu sistemde sanki 2 GB Ram'li dandik kasada oyun açmaya çalışıyormuşum gibi hissediyorum. Arkadaşım da HD7850 var oyunları çok güzel bir şekilde sorunsuz oynuyor bende sürekli kasma var.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Peki ,işlemci ne alemde ,ona baktık mı. Şunun ,occt falan açıkken,cpuz ile bı frekans hızına bakarmısın.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Konu baya derinleşmiş. İşlemcin 3.3 normal 4.2 Ghz bost hızı var BIOS 'ta yaptığın ayarı eski haline getir işlemcin turbo boost olmadan çalışıyor şuan buda etki eder bir frenlenme var BIOS 'ta yaptığın ayarda. Bu arada Slow Mode normal seviyesinde kalacak. Başka bir sistem bulup tüm parçaları teker teker denemen gerek başka bir şekilde sorunun neden olduğunu bulamayacaksın.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Kapatma,onu aç.O yüzden ,çıkmıyor. Göz göre ,işlemcinin performansını düşürüyorsun.

Aslında ,biosu kurcalamışsın herhalde. Bütün ayarları default yap
.
F7 Optimized default.yes.
F10,save,yes.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Kapatma,onu aç.O yüzden ,çıkmıyor. Göz göre ,işlemcinin performansını düşürüyorsun.

Aslında ,biosu kurcalamışsın herhalde. Bütün ayarları default yap
.
F7 Optimized default.yes.
F10,save,yes.

açtım ama reset yapıcam tekrardan snra bu uefi secip hiçbir ayarı ellemiycem bu qooln quiet vs var bunları kapatıcakmıyız ?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
uEFİ FALAN ,HERHANGİ Bİ ŞEY SEÇME. En iyisi, anakartın üzerindeki CLRTC soketinden ,herşeyi sıfırla. F7 den daha etkilidir.Hiçbir şeyi de kapatma. Herşey default olsun,bi görelim,yani.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
uEFİ FALAN ,HERHANGİ Bİ ŞEY SEÇME. En iyisi, anakartın üzerindeki CLRTC soketinden ,herşeyi sıfırla. F7 den daha etkilidir.Hiçbir şeyi de kapatma. Herşey default olsun,bi görelim,yani.

Tamam da Windows UEFİ modunda kuruldu onu seçmeyince girmiyor onu diyorum UEFİ seçicem SSD'yi ilk sıraya alıcam bide XMP Ram ayarını açıp Windows'a giricem. Deneyelim bakalım.

Edit : Yine aynı beyler işlemci bu sefer ısınmaya başladı yani yüksek hızlara çıkıyor artık onda sorun yok ama American Truck Simulator'de sürekli droplar meydana geliyor mesela 60 FPS ile oynuyorum çok akıcı sonra birden 55 FPS oluyor o anda böyle hissediliyor yani milisaniyelik duraksıyor oyun çok can sıkıcı hele ki şehire falan girince 40 FPS'lere kadar düşüyor oyunda mı sorun var yoksa sistemde mi anlamadım. Bazı yerlerde hala DirectX9 motoru kullanıldığı için kasıyor yazmışlar ama bilemedim. Normal masaüstü kullanımında sorun yok herşey takır takır açılıyor hızında problem yok ama oyunlara gelince maalesef istediğim performans yok.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Çok aşırı bi drop yok ama,sana bu kasılma olarak geliyorsa,tabi ki bi şey diyemiyeceğim. Fakat oyunla ilgili de olabilir tabi ki.
 Overclock yapmışmıydın daha önce.İşlemciyi değil,ekran kartını.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
60 FPS 'ten 55 'e düşmesi Drop sayılmaz ve ayrıca ekran kartın bu oyun için örnek veriyorum (American Truck Simulator) ortalama sehir için HIGH ayarlarda 40 FPS verebiliyor. Oyun ayarlarında her şeyi yüksek ayarlara al ve ölçekleme modunu %100 yap bu ayarlar için bu değerler (ortalama 40 FPS) sonucunu alırsın. Tam olarak hangi oyunlarda Drop dediğin FPS oranı kaçtan kaça düşüyor bunları yazarmısın. Drop dediğin olay örneğin 60 FPS civarından aniden 20 FPS civarına düşmesidir. Senin verdiğin örnek 5 FPS fark bu Drop değil oyunun normal akışı sayılır.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Dediklerinizi okudum ama şöyle diyeyim size 5 FPS yada 10 FPS düşüyorsa diyelim o an oyunda bir takılma oluyor yani oyun sürekli akıcı olarak devam etmiyor özellikle şehir içine girince çok belli oluyor bu durum sanki 10 yıllık sistemde zorla oynuyormuş gibiyim. Eskiden bu sistemle ağır oyunları banamısın demeden bitirmiştim şimdi en düşük oyunda bile sorun yaşıyorum. Mesela Mist Survivor denen bir oyun var bu oyunda ayarları LOW bile yapsam oynanmıyor. Arma III Apex kurdum en düşük ayarlara çektim zar zor oynuyorum Sniper Ghost Warrior 2'de kasma var zaten onu da çözemedim. Dead Rising 4 almıştım bütün ayarları LOW yaptım yine FPS düşük veriyor YouTube'de bir kanal var HD7850 ve X4 950 işlemci ile oyun testleri yapıyor adamın oynadığı oyunlara bakıyorum bir gram kasma donma yok aynı oyunu ben kuruyorum sürekli bir sorun yaşıyorum. Benim bildiğim R7 370 bu HD7850'nin biraz daha güncellenmiş ve Overclock edilmiş hali yani %20-25 arası performansı artırılmış ama oyun oynanmıyor hiç.

Ekran kartının normal ayarı 1030/1400 Mhz Gaming App ile OC Modunu açınca 1050/1450 Mhz oluyor böyle yapıyorum sadece MSI Afterburner açıpta sürekli Mhz'ler ile oynayıp Overclock yapmıyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anlıyorum ama bu değerler ciddi drop demek değil anlık ciddi FPS düşüşü olamadan akıcılığı kaybediyorsunuz anladığım kadarı ile ve bence e.kartınız ile ilgili bir sorun var OC işlemi yapmamışsınız ancak MSI Afterburner bir miktar yapmış oluşan ve OC değerleri boost hızına etki ediyor bu sorun yaratıyor olabilir. MSI Afterburner OC değerini etkisiz hale getirin en kolayı yazılımı tamamen kapatmak görev yöneticisinde uygulamaya dahil hiçbir şey çalışmasın birde öyle deneyin eğer düzelmez ise bu ekran kartını başka bir PC üzerinde denemelisiniz birde PSU bir ihtimal stabil güç veremiyor olabilir başka bir PSU 'yu sisteminizde denemelisiniz güç odaklı bir sorunmu anlamak için.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Eskiden aynı ekran kartını kullandıysan ve şimdi oynayamadığını söylüyorsan, o zaman tamam.Kullanıcı olarak oyunda bi kayıp,takılma  durumu varsa ,bunu en iyi sen hissedersin ,elbette.

Kartın,zaman içinde, zorlamadan,e.kartının bazı bileşenleri bi miktar etkilenmiş olup,oc modde, kasma şu bu yapabilir.Oc mode almadan  , denedin mi.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Eskiden aynı ekran kartını kullandıysan ve şimdi oynayamadığını söylüyorsan, o zaman tamam.Kullanıcı olarak oyunda bi kayıp,takılma  durumu varsa ,bunu en iyi sen hissedersin ,elbette.

Kartın,zaman içinde, zorlamadan,e.kartının bazı bileşenleri bi miktar etkilenmiş olup,oc modde, kasma şu bu yapabilir.Oc mode almadan  , denedin mi.

Normal kendi stok hızında da denedim bugün aynı şekilde devam ediyor. Isınma sorunu yok tozlanma yok termal macunu yeni fanlarını kartı hep temizledim kasanın içi pırıl pırıl şuan.

ugur.gozaydin' Alıntı:
Anlıyorum ama bu değerler ciddi drop demek değil anlık ciddi FPS düşüşü olamadan akıcılığı kaybediyorsunuz anladığım kadarı ile ve bence e.kartınız ile ilgili bir sorun var OC işlemi yapmamışsınız ancak MSI Afterburner bir miktar yapmış oluşan ve OC değerleri boost hızına etki ediyor bu sorun yaratıyor olabilir. MSI Afterburner OC değerini etkisiz hale getirin en kolayı yazılımı tamamen kapatmak görev yöneticisinde uygulamaya dahil hiçbir şey çalışmasın birde öyle deneyin eğer düzelmez ise bu ekran kartını başka bir PC üzerinde denemelisiniz birde PSU bir ihtimal stabil güç veremiyor olabilir başka bir PSU 'yu sisteminizde denemelisiniz güç odaklı bir sorunmu anlamak için.

Yarın bilgisayarcı ile konuşucam test etmek istediğimi söyliycem tamam getir PSU'yu burda bakayım falan derse PSU'yu söker götürürüm yada ödünç bir PSU rica ederim evde kendim dener geri götürürüm bakalım artık.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Arkadaşlar Windows 8.1 Pro kuracağım da ekran kartı sürücüsünde kafam karıştı Optional mı kurayım yoksa WHQL mı ? Birde en güncel sürümü nasıl kurabilirim acaba ? Windows 8.1'de 17 sürümleri var Windows 7 yada Windows 10 olanını mı indirip kurulum yapacağım ?

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri