11.999TL FİYAT PERFORMANS KRALI EN İYİ RTX 3060 Sistem Toplama Rehberi - PCH F6

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
Dostum zaten konu da o, bizim bilmediğimiz neler neler var. Hak aramak önemli olan.
100 adet satıldı diyelim 12000TL' den 1200000TL para eder ki bu sadece 5-10 dakikalık bir süreçte gerçekleşti. Kampanyalı fiyat olmasına rağmen satıcı firmanın kar elde etmediğini düşünebiliyor musun?

Stok, reklam, resmi bildirimlerde usulsuzlük yapıldığını "varsayarsak", parekende de çok daha uzun sürede bekleyerek eritemeyeceği ürünü 5 dakikada sattı.

Bugün sepetine eklediği halde, eksik donanım dolayısıyla stok yok uyarısı verdiği arkadaşlara yarın stok sağlayabileceği 1200000TL var şu an. Yarın dahi o arkadaşlara stok yok deyip, ürünlerini tedarik etmeyebilir.
Yarın stok yok demesine sebep olan ürünleri, hazır sistemden bağımsız fahiş fiyatlardan sitesinde satışa sunarsa şaşırmam.

İşte insanlar bu yüzden hakları konusunda bilgilenmeli diye düşünüyorum.
Yarına gerek yok stok yok dediği ürünü zaten satıyordur şuan. Benim dediğim 1.2 milyon Vatan için hiç bir şey değil yani. Adamların deposundaki 3 metre kare yeri bile doldurmaz yani. Hak arasın herkes ama burada aranacak bir hak göremiyorum şahsen. Başka bir konuda zaten hata olduğunu söyledim 2 tarafında hatası var. Bilmeyerek yapıldığını zaten biliyoruz.

KS

TugberkBey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
60
Yarına gerek yok stok yok dediği ürünü zaten satıyordur şuan. Benim dediğim 1.2 milyon Vatan için hiç bir şey değil yani. Adamların deposundaki 3 metre kare yeri bile doldurmaz yani.
Haklısın miktar olarak komik rakamlar olabilir bu kapasitedeki firmalar için ama "varsayım" olarak konuşuyorum bu usulsüzlüklerle sürekli böyle gelirler sağladığını düşün.
Asıl konu yetkililerin dikkatini çektiği zaman olacak yaptırımlar.
O zaman kesilen cezalar can yakacak miktarlar olabiliyor.

"Yarına gerek yok stok yok dediği ürünü zaten satıyordur şuan."
Çok güldüm, ülkeyi özetledin. :D

atilkurt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Bak ben vatandan aşırı indirim paylaştım. 1 tane ürün aldın mı diye sorarsan almadım. Vatan inan umrumda değil x olmuş y olmuş zerre ilgilendirmiyor beni. Ben bana mantıklı geleni savunuyorum. Tekrar örnek vermem gerekirse yakın zamanda Amazonda yapılan festivali hepimiz biliyoruz. Kampanya önceden haber verildi mi ? Verildi. Hangi üründe ne kadar stok olacağı söylendi mi ? Hayır söylenmedi. Üstüne üstlük bu stoklara ek ilave yapıldı mı ? Yapıldı. Ek ilave olacak diye haber verildi mi ? Verilmedi. E o zaman Amazonu'da şikayet edelim o zaman :) SenceAmazon kanunları bilmiyor mudur ?
Hepdinde şu kadar adet kaldı yazıyordu. Bu arada 50 bildirip 100 satabilirsin. Trendyol mart ayında neredeyse 2 milyon tl ceza aldı. Onlar da büyük firma. Senin dediğin gibi kanunları bilmiyorlar mıydı yani?

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
Hepdinde şu kadar adet kaldı yazıyordu. Bu arada 50 bildirip 100 satabilirsin. Trendyol mart ayında neredeyse 2 milyon tl ceza aldı. Onlar da büyük firma. Senin dediğin gibi kanunları bilmiyorlar mıydı yani?
E bu sistemde de şu kadar adet kaldı yazıyordu zaten. Ne yani 50 bildirip 30 satınca sorun oluyor da 100 satınca sorun olmuyor mu ? Bak bu çok garip işte. Bu seferde 100 satınca diğer firmaları ezmiş oluyorsun.

atilkurt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
E bu sistemde de şu kadar adet kaldı yazıyordu zaten. Ne yani 50 bildirip 30 satınca sorun oluyor da 100 satınca sorun olmuyor mu ? Bak bu çok garip işte.
50 bildirip 100 satmak tüketicinin lehine olan bir şey, 50 bildirip 30 satmak tüketcinin aleyhine
Stoğu net olarak bildirmemek ise tamamen mevzuata aykırı

KS

TugberkBey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
60
E bu sistemde de şu kadar adet kaldı yazıyordu zaten. Ne yani 50 bildirip 30 satınca sorun oluyor da 100 satınca sorun olmuyor mu ? Bak bu çok garip işte. Bu seferde 100 satınca diğer firmaları ezmiş oluyorsun.
Şirket 50 bildirip 100 satarsa, kampanyalı fiyattan verdiği için kendi karından feragat etmiş olur.
Ama 50 bildirip, 30 satarsa manipüle edip çıkar sağlamış olduğundan usulsüz olur.

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
Trendyolun cezası fiyatın tutmamasıymış ama bak okudum şimdi haberi. Söylenilen fiyattan vermemiş. Kademe kademe arttırmış.

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
50 bildirip 100 satmak tüketicinin lehine olan bir şey, 50 bildirip 30 satmak tüketcinin aleyhine
Stoğu net olarak bildirmemek ise tamamen mevzuata aykırı
Dostum bütün kanunlar tüketiciler için yazılmamıştır ama. Ben aynı ürünü satan bir firma olsam 50 bildirdiği halde 100 satıyorsa bende hakkımı ararım. Tüketiciye kanun varda satıcıyı destekleyen kanun yok mu ?

KS

TugberkBey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
60
Trendyolun cezası fiyatın tutmamasıymış ama bak okudum şimdi haberi. Söylenilen fiyattan vermemiş. Kademe kademe arttırmış.
Ceza yaptırımı aynı içerik kaynaklı olmayabilir ama böyle usulsüzlükler tespit edildiği takdirde yaptırımı vardır konu bu zaten.
Zaten bire bir aynı sorun daha önce yaşandıysa ve hukuka intikal ettiyse, emsal karar ve dosya olduğundan daha çabuk sonuçlanır.

atilkurt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Dostum bütün kanunlar tüketiciler için yazılmamıştır ama. Ben aynı ürünü satan bir firma olsam 50 bildirdiği halde 100 satıyorsa bende hakkımı ararım. Tüketiciye kanun varda satıcıyı destekleyen kanun yok mu ?
Kanunun adı tüketici haklarını koruma kanunu :)

KS

TugberkBey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
60

Aynı ürünü satan bir diğer firma zaten hakkını arar bu tarz durumda piyasayı manipüle ettiği için, kampanyalı ve indirimli ürünlerde stok vs. belirtmeler bu yüzden resmi yerlere bildirilmek zorunda zaten.

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
Ceza yaptırımı aynı içerik kaynaklı olmayabilir ama böyle usulsüzlükler tespit edildiği takdirde yaptırımı vardır konu bu zaten.
Zaten bire bir aynı sorun daha önce yaşandıysa ve hukuka intikal ettiyse, emsal karar ve dosya olduğundan daha çabuk sonuçlanır.
İşte bak stok bildirilmedi dediniz. Sonra stok yazıyor ordan düşüyor dediniz. 5000 kişinin aynı anda sepete ekle butonuna bastığını düşünsene. Sistemin altında stok yazıyordu zaten. Herkes bastığı için biz göremedik muhtemelen.

atilkurt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
İşte bak stok bildirilmedi dediniz. Sonra stok yazıyor ordan düşüyor dediniz. 5000 kişinin aynı anda sepete ekle butonuna bastığını düşünsene. Sistemin altında stok yazıyordu zaten. Herkes bastığı için biz göremedik muhtemelen.
Lütfen bu sistem için kaç stok bildirildiğini net olarak yazabilir misin?

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
Kanunun adı tüketici haklarını koruma kanunu :)
İşte burada o iş olmaz dostum. Kanun tüketici haklarını koruma kanunu tüketici için geçerlidir. Satıcı için aynı konuda başka kanun kesin vardır yani. Tek bir tarafı koruyamazsın iki tarafında hakkını savunmalısın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri