Hocam yakında planlanan smokinli sistem var mıdır acaba?16 gb olarak gelecek size psu da 650w orada bir hata olabilir
Hocam yakında planlanan smokinli sistem var mıdır acaba?16 gb olarak gelecek size psu da 650w orada bir hata olabilir
Vatan, smokine leke sıçrattı bugün.Hocam yakında planlanan smokinli sistem var mıdır acaba?
Yarına gerek yok stok yok dediği ürünü zaten satıyordur şuan. Benim dediğim 1.2 milyon Vatan için hiç bir şey değil yani. Adamların deposundaki 3 metre kare yeri bile doldurmaz yani. Hak arasın herkes ama burada aranacak bir hak göremiyorum şahsen. Başka bir konuda zaten hata olduğunu söyledim 2 tarafında hatası var. Bilmeyerek yapıldığını zaten biliyoruz.Dostum zaten konu da o, bizim bilmediğimiz neler neler var. Hak aramak önemli olan.
100 adet satıldı diyelim 12000TL' den 1200000TL para eder ki bu sadece 5-10 dakikalık bir süreçte gerçekleşti. Kampanyalı fiyat olmasına rağmen satıcı firmanın kar elde etmediğini düşünebiliyor musun?
Stok, reklam, resmi bildirimlerde usulsuzlük yapıldığını "varsayarsak", parekende de çok daha uzun sürede bekleyerek eritemeyeceği ürünü 5 dakikada sattı.
Bugün sepetine eklediği halde, eksik donanım dolayısıyla stok yok uyarısı verdiği arkadaşlara yarın stok sağlayabileceği 1200000TL var şu an. Yarın dahi o arkadaşlara stok yok deyip, ürünlerini tedarik etmeyebilir.
Yarın stok yok demesine sebep olan ürünleri, hazır sistemden bağımsız fahiş fiyatlardan sitesinde satışa sunarsa şaşırmam.
İşte insanlar bu yüzden hakları konusunda bilgilenmeli diye düşünüyorum.
Haklısın miktar olarak komik rakamlar olabilir bu kapasitedeki firmalar için ama "varsayım" olarak konuşuyorum bu usulsüzlüklerle sürekli böyle gelirler sağladığını düşün.Yarına gerek yok stok yok dediği ürünü zaten satıyordur şuan. Benim dediğim 1.2 milyon Vatan için hiç bir şey değil yani. Adamların deposundaki 3 metre kare yeri bile doldurmaz yani.
Hepdinde şu kadar adet kaldı yazıyordu. Bu arada 50 bildirip 100 satabilirsin. Trendyol mart ayında neredeyse 2 milyon tl ceza aldı. Onlar da büyük firma. Senin dediğin gibi kanunları bilmiyorlar mıydı yani?Bak ben vatandan aşırı indirim paylaştım. 1 tane ürün aldın mı diye sorarsan almadım. Vatan inan umrumda değil x olmuş y olmuş zerre ilgilendirmiyor beni. Ben bana mantıklı geleni savunuyorum. Tekrar örnek vermem gerekirse yakın zamanda Amazonda yapılan festivali hepimiz biliyoruz. Kampanya önceden haber verildi mi ? Verildi. Hangi üründe ne kadar stok olacağı söylendi mi ? Hayır söylenmedi. Üstüne üstlük bu stoklara ek ilave yapıldı mı ? Yapıldı. Ek ilave olacak diye haber verildi mi ? Verilmedi. E o zaman Amazonu'da şikayet edelim o zamanSenceAmazon kanunları bilmiyor mudur ?
E bu sistemde de şu kadar adet kaldı yazıyordu zaten. Ne yani 50 bildirip 30 satınca sorun oluyor da 100 satınca sorun olmuyor mu ? Bak bu çok garip işte. Bu seferde 100 satınca diğer firmaları ezmiş oluyorsun.Hepdinde şu kadar adet kaldı yazıyordu. Bu arada 50 bildirip 100 satabilirsin. Trendyol mart ayında neredeyse 2 milyon tl ceza aldı. Onlar da büyük firma. Senin dediğin gibi kanunları bilmiyorlar mıydı yani?
50 bildirip 100 satmak tüketicinin lehine olan bir şey, 50 bildirip 30 satmak tüketcinin aleyhineE bu sistemde de şu kadar adet kaldı yazıyordu zaten. Ne yani 50 bildirip 30 satınca sorun oluyor da 100 satınca sorun olmuyor mu ? Bak bu çok garip işte.
Şirket 50 bildirip 100 satarsa, kampanyalı fiyattan verdiği için kendi karından feragat etmiş olur.E bu sistemde de şu kadar adet kaldı yazıyordu zaten. Ne yani 50 bildirip 30 satınca sorun oluyor da 100 satınca sorun olmuyor mu ? Bak bu çok garip işte. Bu seferde 100 satınca diğer firmaları ezmiş oluyorsun.
Trendyolun cezası fiyatın tutmamasıymış ama bak okudum şimdi haberi. Söylenilen fiyattan vermemiş. Kademe kademe arttırmış.Hepdinde şu kadar adet kaldı yazıyordu. Bu arada 50 bildirip 100 satabilirsin. Trendyol mart ayında neredeyse 2 milyon tl ceza aldı. Onlar da büyük firma. Senin dediğin gibi kanunları bilmiyorlar mıydı yani?
Dostum bütün kanunlar tüketiciler için yazılmamıştır ama. Ben aynı ürünü satan bir firma olsam 50 bildirdiği halde 100 satıyorsa bende hakkımı ararım. Tüketiciye kanun varda satıcıyı destekleyen kanun yok mu ?50 bildirip 100 satmak tüketicinin lehine olan bir şey, 50 bildirip 30 satmak tüketcinin aleyhine
Stoğu net olarak bildirmemek ise tamamen mevzuata aykırı
Aynısına cevap verdim arkadaşa.Şirket 50 bildirip 100 satarsa, kampanyalı fiyattan verdiği için kendi karından feragat etmiş olur.
Ama 50 bildirip, 30 satarsa manipüle edip çıkar sağlamış olduğundan usulsüz olur.
Evet o da mevzuata aykırı işte. Senin dediğin gibi koca firma bunu bilmiyor muydu mesela?Trendyolun cezası fiyatın tutmamasıymış ama bak okudum şimdi haberi. Söylenilen fiyattan vermemiş. Kademe kademe arttırmış.
1 hafta değil 1 gün sürmüştüDonanım arşivi bir sisteminde 800stok kıllanmış idi ve insanlar rahatça 1 hafta aldı
Trendyolun cezası fiyatın tutmamasıymış ama bak okudum şimdi haberi. Söylenilen fiyattan vermemiş. Kademe kademe arttırmış.
Ceza yaptırımı aynı içerik kaynaklı olmayabilir ama böyle usulsüzlükler tespit edildiği takdirde yaptırımı vardır konu bu zaten.Trendyolun cezası fiyatın tutmamasıymış ama bak okudum şimdi haberi. Söylenilen fiyattan vermemiş. Kademe kademe arttırmış.
Kanunun adı tüketici haklarını koruma kanunuDostum bütün kanunlar tüketiciler için yazılmamıştır ama. Ben aynı ürünü satan bir firma olsam 50 bildirdiği halde 100 satıyorsa bende hakkımı ararım. Tüketiciye kanun varda satıcıyı destekleyen kanun yok mu ?
Dostum bütün kanunlar tüketiciler için yazılmamıştır ama. Ben aynı ürünü satan bir firma olsam 50 bildirdiği halde 100 satıyorsa bende hakkımı ararım. Tüketiciye kanun varda satıcıyı destekleyen kanun yok mu ?
İşte bak stok bildirilmedi dediniz. Sonra stok yazıyor ordan düşüyor dediniz. 5000 kişinin aynı anda sepete ekle butonuna bastığını düşünsene. Sistemin altında stok yazıyordu zaten. Herkes bastığı için biz göremedik muhtemelen.Ceza yaptırımı aynı içerik kaynaklı olmayabilir ama böyle usulsüzlükler tespit edildiği takdirde yaptırımı vardır konu bu zaten.
Zaten bire bir aynı sorun daha önce yaşandıysa ve hukuka intikal ettiyse, emsal karar ve dosya olduğundan daha çabuk sonuçlanır.
Lütfen bu sistem için kaç stok bildirildiğini net olarak yazabilir misin?İşte bak stok bildirilmedi dediniz. Sonra stok yazıyor ordan düşüyor dediniz. 5000 kişinin aynı anda sepete ekle butonuna bastığını düşünsene. Sistemin altında stok yazıyordu zaten. Herkes bastığı için biz göremedik muhtemelen.
İşte burada o iş olmaz dostum. Kanun tüketici haklarını koruma kanunu tüketici için geçerlidir. Satıcı için aynı konuda başka kanun kesin vardır yani. Tek bir tarafı koruyamazsın iki tarafında hakkını savunmalısın.Kanunun adı tüketici haklarını koruma kanunu![]()
İşte onu diyorum ya. Siteye ilk girdiğinde muhtemelen yazıyordu orda ama 5000 kişi aynı anda sepete eklediği için onu nasıl görebilirsin?Lütfen bu sistem için kaç stok bildirildiğini net olarak yazabilir misin?